Gotowanie w kamperze wymaga wyposażenia łączącego oszczędność miejsca z funkcjonalnością. Odpowiednio dobrane kuchenne akcesoria sprawiają, że przygotowywanie posiłków w czasie podróży będzie faktycznie przyjemne pomimo ograniczonej przestrzeni.
Urządzenia wielofunkcyjne to podstawa wyposażenia mobilnej kuchni, kompaktowe miksery ręczne z możliwością wymiany końcówek pozwolą na siekanie, blendowanie czy ubijanie, zastępując co najmniej kilka niezależnych przyrządów. Kuchenki indukcyjne z dwoma lub jednym palnikami stanowią doskonałe uzupełnienie standardowej kuchenki gazowej, zwłaszcza w czasie postojów z dostępem do sieci prądowej. Nie zajmują dużo miejsca, a po użyciu schować je można do szafki.
Garnki i patelnie z odczepianymi rączkami to jeden z ważniejszych elementów wyposażenia kampera, używać je można na kuchenkach, w piekarnikach czy nawet na zewnętrznym grillu, a po odczepieniu uchwytów zajmą naprawdę niewiele miejsca w szafkach. Dla powiększenia powierzchni roboczej warto zakupić niewielkie składane do krojenia z funkcją odprowadzania płynów, jakie zawiesić można na krawędzi zlewu, zyskując jeszcze trochę miejsca.
Zainteresowaniem się też cieszą nakładki na zlew, które dadzą trochę dodatkowej przestrzeni roboczej, gdy zlew nie jest używany. Przydatne są również składane miarki i pojemniki z podziałką, które są prawie płaskie po złożeniu czy silikonowe formy do pieczenia. Podczas kompletowania takiego wyposażenia warto pamiętać też o kupnie innych akcesoriów, na przykład takich jak Brunner zestaw obiadowy.
+Tekst Sponsorowany+