Jump to content
Sign in to follow this  
Guest house

RT-N65U Media server

Rate this topic

Recommended Posts

Guest Mariusz Maliszewski

Koledzy zaktualizowało mi Media server do wersji 1.0.0.45 i od tego czasu przestał działać nie widzi plików na dysku tylko pokazuje czyste foldery pisałem do centrum pomocy Asusa ale nie otrzymałem odpowiedzi na forum dużo użytkowników ma problem z media server 1.0.0.45 mam wgrany firmware 3.0.0.4.376_3754-g5ef7c1f ten najnowszy i wszystko było dobrze do momentu aktualizacji media server ,czy można wgrać poprzednią wersję media serwer bo za każdym razem pobiera z serwera właśnie tą wersję 1.0.0.45?

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Jeśli przywrócisz ustawienia fabryczne tej wersji FW pakiet będzie w poprzedniej wersji ale ponownie się zaktualizuje. Może to kwestia istniejącej już bazy. Zresetuj router ale dysk podłącz dopiero po aktualizacji minidlna.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka


Pozdrawiam

[email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Mariusz Maliszewski

Robiłem tak ale żeby zainstalować pakiet Media server router musi być online czyli pobiera  ten pakiet z zewnątrz ,próbowałem pobrać offline ale  woła że nie może połączyć się z serwerem dopiero jak podłączyłem kabel do routera to pobrał ale tą wersję 1.00.45 i dalej nie działa nie widzę plików w telewizorze , czy można taki pakiet w wersji przed aktualizacją  wgrać ręcznie zęby było ok ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

A nie lepiej wyłączyć ten wbudowany w fw i zainstalować sobie wersję z entware? Zacząłbym od sprawdzenia jedynego alternatywnego fw na ten model : Klik! To mniej więcej odpowiedź na produkcję rmerlina na ten model asusa. Jeśli poświęcisz chwilę na zmianę fw i dokonfigurowanie entware, problem rozwiążesz sam - pakiet jest w wersji 1.1.4-2. Być może sama alternatywa ma to załatwione "out-of-box" .

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka


Pozdrawiam

[email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • Guest house
      By  Guest house
      witam wszystkich.

      Pracuje w domu i często muszę przenosić dane z komputera na laptop i na odwrót.
      Kupiłem nowy router Asus rt-n65u z możliwością podpięcia dysku na usb3 i dysk hitachi 1t (OSO3457) . Przeprowadziłem instalacje wszystkiego jak należy i działało super. Transfer danych 30 MB/s. 
      Do momentu aż dziwnie się zaczął dysk zachowywać. Podpiąłem go bezpośrednio do kompa i zrobiłem test wyszukiwania błędów. I szok setki, setki błędów.
      Dziwnie gubi dane, w momencie rozpakowywania archiwum ze 150 plikami na dysku pokazuje się 90 (oczywiście gdy jest spięty z ruterem) a gdy pod kompem to działa super.
       
      Z tego co czytałem w innych tematach to nikt nie narzekał na coś takiego. 
      Czy to kwestia dysku ( kilka dni temu go sformatowałem i znowu się zaczyna) 
      Czy może mi ktoś pomóc doradzić co mam zrobić? może jakieś oprogramowanie? albo co?
       
      Dziękuję z góry za pomoc. Damian 
       
      ps. Co ciekawe odpiąłem dysk przed chwilą od rutera i zapiąłem do komputera i nagle po chwili wyparowały archiwa z 3 gB danych prawie nic nie zostało ??? ]
      i o co chodzi?? 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more information, please see ours Guidelines and Privacy Policy.