Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'spadek'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Categories

  • News
  • Reviews
    • Network Routers
    • NAS servers
    • Network adapters
    • Other network devices
  • Articles
    • Users guides
    • Users reviews
    • Synology - users guides
    • FAQ
    • Asus - users guides
    • Netgear - users guides

Forums

  • NAS servers
    • Synology DiskStation
    • Qnap
    • Netgear ReadyNas
    • Other
  • Network hardware
    • Routers
    • Firmware
    • Others
  • Hardware
    • Computers
    • Peripherals devices
  • Software
    • Security
    • Operating systems
  • General topics
    • News and informations
    • Hyde Park
  • OpenITForum Staff Zone
    • Informations and announcements
    • Suggestions, comments, opinions
  • Other
    • Unnecessary content

Categories

  • Firmware
    • ASUS
    • NETGEAR
    • Synology
    • Linksys
    • TP-LINK
    • D-Link
    • EDIMAX
  • Drivers
    • Network Adapters
  • Applications

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 2 results

  1. Witam Mam wgrany w ac68 najnowszego Merlina (380.68). Czasami co kilka dni, lub nawet kilka razy w ciagi dnia nagle transfer internetu spada. Prze resetuje router i znowu prędkość wraca do normalnej. Łącze mam 300/300 i jak prędkość spada to tak do 150/40 mbit/s. Wiecie co może być ? Dodam ze jak instalowałem 380.68 to wszystko ręcznie ustawiłem od nowa, więc nie powinno być pozostałości po starszych wersjach. Zauważyłem również ze jak spada prędkość internetu to w logach routera jeden z laptopów (wifi), mimo ze kilka urządzeń jest podłączonych, cały czas ma wznawiane IP z dhcp Aug 27 09:12:23 dnsmasq-dhcp[477]: DHCPACK(br0) Aug 27 09:13:55 dnsmasq-dhcp[477]: DHCPREQUEST(br0) Aug 27 09:13:55 dnsmasq-dhcp[477]: DHCPACK(br0) Aug 27 09:14:00 dnsmasq-dhcp[477]: DHCPREQUEST(br0) Aug 27 09:14:00 dnsmasq-dhcp[477]: DHCPACK(br0) Aug 27 09:14:06 dnsmasq-dhcp[477]: DHCPREQUEST(br0) Aug 27 09:14:06 dnsmasq-dhcp[477]: DHCPACK(br0) Aug 27 09:14:10 dnsmasq-dhcp[477]: DHCPREQUEST(br0) Aug 27 09:14:10 dnsmasq-dhcp[477]: DHCPACK(br0) Aug 27 09:19:03 dnsmasq-dhcp[477]: DHCPREQUEST(br0) Aug 27 09:19:03 dnsmasq-dhcp[477]: DHCPACK(br0) Aug 27 09:21:48 dnsmasq-dhcp[477]: DHCPREQUEST(br0) Aug 27 09:21:48 dnsmasq-dhcp[477]: DHCPACK(br0) Dodam również ze nie mam włączonego żadnego QOS-a ani innych bajerów do zarządzania pasmem itp - standardowe ustawienia. Dzieje sie to po wifi jak i po LAN.
  2. Jeden problem rozwiazany, a teraz mam drugi: Lacze po stronie serwera VPN to 150/15Mbit, po stronie klienta 18/1.5 - oba lacza sprawne i ida z pelna predkoscia. Po spieciu tunelu obojetnie czy to przez PPTP czy OpenVPN spada predkosc download do 4-5Mbit co przy takim polaczeniu powoduje wrecz rysowanie sie stron. Na tomato mialem to samo i to byl jeden z powodow przejscia na Merlina. Jakies pomysly ?

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci.
Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.