Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'słaba'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Categories

  • News
  • Reviews
    • Network Routers
    • NAS servers
    • Network adapters
    • Other network devices
  • Articles
    • Users guides
    • Users reviews
    • Synology - users guides
    • FAQ
    • Asus - users guides
    • Netgear - users guides

Forums

  • NAS servers
    • Synology DiskStation
    • Qnap
    • Netgear ReadyNas
    • Other
  • Network hardware
    • Routers
    • Firmware
    • Others
  • Hardware
    • Computers
    • Peripherals devices
  • Software
    • Security
    • Operating systems
  • General topics
    • News and informations
    • Hyde Park
  • OpenITForum Staff Zone
    • Informations and announcements
    • Suggestions, comments, opinions
  • Other
    • Unnecessary content

Categories

  • Firmware
    • ASUS
    • NETGEAR
    • Synology
    • Linksys
    • TP-LINK
    • D-Link
    • EDIMAX
  • Drivers
    • Network Adapters
  • Applications

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 3 results

  1. House, chciałbym zapytać o jedną rzecz - posiadam podobny sprzęt w domu: RT-AC88U, do tego EA-AC87 oraz DELL XPS (Win 10 Pro) z kartą Killer 1535 oraz NAS QNAP TS-451 Konfiguracja jest taka, że EA-AC87 robi oczywiście za Media Bridge do którego podpięty jest NAS - jeśli podepnę się kablem do routera, to transfery z laptopa do NASa oscylują w granicach 67-70 MB/s (jedna ściana jakieś 8m) czyli zupełnie OK - ale jeśli próbuję transferować (SMB) coś z laptopa do NASa po WiFi, będąc nawet metr o routera to osiągam max 25 MB/s co jest bardzo słabym wynikiem. Gdzie szukać problemu, bo mówiąc szczerze nie mam pomysłu? Transfery po kablu wskazują, że link bezprzewodowy między RT-AC88U a EA-AC87 jest bardzo wydajny, ale link bezprzewodowy między laptopem a routerem to żenada. Będę wdzięczny za wskazówki. Dodaję zrzut konfiguracji pasma 5GHz - od razu napiszę że kombinacja z opcja MMIMO lub BEAMFORMING nic nie daje.
  2. Witam. Zakupiłem kilka dni temu NASa ZyXel 326 niestety okazuje się, że jest bardzo słaby transfer kopiowania plików z komputera do NASa. Pliki kopiuję bezośrednio z HDD przez otoczenie sieciowe. Transfer to około 10MB/s więc bardzo wolny. Wykluczam uszkodzony dysk ponieważ po pierwsze dysk jest nowy a po drugie po bezpośrednim podłączeniu HDD pod kompa transfery są normalne. Znalazłem podobny wątek ale niestety nie widzę tu rozwiązania bo tam jest kopiowanie pomiędzy dwoma NASami. Czy jakaś dobra dusza pomoże w rozwiązaniu problemu?
  3. Mac Gregor

    Asus RT-N10U + E3276 słaba prędkość

    Witam Sorki ze się wtrącę, Ja właśnie posiadam modem HiLink Play i zakupiony dziś router w/w i wgrane tomato v128 i nie mogę sie połączyć z modemem? Ktoś poradzi/pomoże? Pozdrawiam

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci.
Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.