Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'problemy'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Categories

  • News
  • Reviews
    • Network Routers
    • NAS servers
    • Network adapters
    • Other network devices
  • Articles
    • Netgear - users guides
    • Asus - users guides
    • Synology - users guides
    • Users guides
    • Users reviews
    • FAQ

Forums

  • NAS servers
    • Synology DiskStation
    • Qnap
    • Netgear ReadyNas
    • Other
  • Network hardware
    • Routers
    • Firmware
    • Others
  • Hardware
    • Computers
    • Peripherals devices
  • Software
    • Security
    • Operating systems
  • General topics
    • News and informations
    • Hyde Park
  • OpenITForum Staff Zone
    • Informations and announcements
    • Suggestions, comments, opinions
  • Other
    • Unnecessary content

Categories

  • Firmware
    • ASUS
    • NETGEAR
    • Synology
    • Linksys
    • TP-LINK
    • D-Link
    • EDIMAX
  • Drivers
    • Network Adapters
  • Applications

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 8 results

  1. Mateuko Kaczmarczyk

    Problemy z wydajnością QNAP TS-212P

    Witam, Kupiłem NAS Qnap TS-212P i mam problem z jego wydajnością. W NAS'ie zainstalowany jest jeden dysk WD RED 2TB. Niestety, prędkość kopiowania na NAS oraz z niego nie chce przekroczyć 11-12 Mb/s. Nieistotne czy zgrywam to po karcie WiFi (która nie jest gigabajtowa i stąd ten transfer mogę zrozumieć) czy po kablu 1 Gbit (karta sieciowa w komputerze jest 1 Gbit) czy też bezpośrednio z USB 3.0. Nigdy nie przekracza transfer w/w wartości.
  2. Wifi calling przez r7800 jest bardzo chimeryczny. Raz jest raz go nie ma. Macie pomysł dlaczego tak może być ? Wykluczyłem inne przyczyny np telefon.
  3. Witam. W logach systemych mam dwie różne wiadomości: Ten pojawia się głównie przy ściaganiu plików przy wysokich prędkościach. Mam łącze 1Gb/s. Łącze jest stabilne, nie rozłącza się. Co ta wiadomość oznacza i jak naprawić ten problem ? Drugi sprawa to urządzenie wifi które ciąglę się rozłacza i łączy ponownie: Jest to dekoder satelitarny nc+ (chip: Sagemcom Broadband SAS). Urządzenie łączy się zarówno z siecią 2.4 GHZ jak i 5 GHZ, jakość sygnału i zasięg nie jest tutaj problemem. Tu są ustawienia mojej sieci wifi: Czy mogę cokolwiek poprawić / zmienić aby naprawić lub zredukować ten problem ? Obie wiadomości pojawiają się niezależnie od użytego firmware, obecnie używam AsusWRT / Merlin 384.10_beta1. Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu !
  4. Od dawna mam problemy z automatycznym logowaniem do sieci WiFi (5GHz). Mam takie na chybił trafił - czasem się zaloguje automatycznie po uruchomieniu lapka, czasem muszę ręcznie (ostatnio prawie zawsze muszę ręcznie robić "połącz"). Nie pomaga "zapomnij sieć" i jeszcze raz połącz automatycznie, hasło itd. Bywa nawet tak, ze kompletnie nie chce się połączyć i muszę robić restart lapka. Może ktoś wie, może np gdzieś w rejestrach wyczyścić coś ... nie mogę znaleźć przyczyny takiego działania, a właściwie nie działania ... Mam Windows 10 insider, ale to dzieje się właściwie prawie na każdym buildzie.
  5. fuzzy

    DWR 921 problemy z zasięgiem

    Ma problem z zasięgiem często spada mi z 4 na 3 kreski (mam antenę zewnętrzną) oraz gdy nikt nie korzysta z internetu router tak jak by rozłącza się i traci zasięg. Macie może pomysł jak temu zaradzić.
  6. Ok. Sory. Pytam się, bo mam nowy telefon i on coś ma problemy z 5GHz. Potrafi się rozlaczyc. Stąd chce zmienić na oficjal i sprawdzić jak to będzie na nim I czy jak zrobię backup z Merlina to przywróci mi go na oficjalu? Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
  7. Witam, podczas tworzenia woluminu na 4 dyskach Seagate Constellation ES.3 2TB (ST2000NM0033) za każdym razem inny dysk zmienia status z ONLINE na OFFLINE. Dyski zostały odesłane do Seagate, przyszły kolejne i na nich jest taki sam problem. Dodatkowo dość często występuje w logach wpis "Detected increasing command timeouts". Poczytałem trochę na ten temat i jedną z przyczyn może być wydajność zasilania dysków. Byś może ten NAS nie radzi sobie z 4 dyskami tego typu?
  8. Witam TS-112 (teraz: 3.8.0 Build 20121114) - próba włączenia serwera WWW kończy się komunikatem "[Web Server] Start failed". Problemy pojawiły się po automatycznej aktualizacji firmwaru. Odczekałem na pojawienie się nowej wersji, ale próba wgrania wersji 3.8.2 kończy się niepowodzeniem. 1. Jak wystartować serwer? 2. Dlaczego próba aktualizacji kończy się niepowodzeniem?

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.

Obserwuj nas:

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.