Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'pobierania'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Categories

  • News
  • Reviews
    • Network Routers
    • NAS servers
    • Network adapters
    • Other network devices
  • Articles
    • Users guides
    • Users reviews
    • Synology - users guides
    • FAQ
    • Asus - users guides
    • Netgear - users guides

Forums

  • NAS servers
    • Synology DiskStation
    • Qnap
    • Netgear ReadyNas
    • Other
  • Network hardware
    • Routers
    • Firmware
    • Others
  • Hardware
    • Computers
    • Peripherals devices
  • Software
    • Security
    • Operating systems
  • General topics
    • News and informations
    • Hyde Park
  • OpenITForum Staff Zone
    • Informations and announcements
    • Suggestions, comments, opinions
  • Other
    • Unnecessary content

Categories

  • Firmware
    • ASUS
    • NETGEAR
    • Synology
    • Linksys
    • TP-LINK
    • D-Link
    • EDIMAX
  • Drivers
    • Network Adapters
  • Applications

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 2 results

  1. Cześć, ostatnio zmieniłem prędkość w UPC ze 150 Mbps na 500 Mbps. Od tego czasu na jednym z komputerów pojawił się dziwny problem. Podczas pobierania danych gdy transmisja przekracza ~40 MB/s (dla niższych prędkości jest zazwyczaj stabilnie) po kilku minutach następuje przerwanie połączenia, spadek pobierania do 0 MB/s by po kilku minutach połączenie wróciło i znów pobierało z normalną prędkością i tak w kółko co kilka minut przerywa i wraca. Przerywane jest tylko połączenie do routera - tj. inne urządzenia w tym czasie mają normalne połączenie z internetem/routerem natomiast stacjonarka, na której występuje problem traci połączenie z routerem (brak odpowiedzi na pingi do Synology przez kilka sekund). Nieważne czy pobieranie jest przez przeglądarke czy Steam czy inną platformę. Myślałem, że może to być wina routera więc przepiąłem się na ConnectBoxa od UPC niestety problem był dokładnie taki sam. Przypadek jest indywidualny tzn. inne urządzenia jak PS4, 2 laptopy i smartphony nie mają takiego problemu. Połączony jestem po kablu (1 Gbps) z routerem Synology RT2600AC. Karta sieciowa w stacjonarce zintegrowana z płytą główną ASRock AB350 Pro4. Obstawiam, że źródłem problemu jest karta sieciowa natomiast zanim kupię nową to wolę poznać też inne opinie :).
  2. Witam wszystkich, parę dni temu przesiadłem się z DSL-N66U na RT-AC87U, wgrałem Merlina (poprawiła się stabilność połączenia, już nie zrywa po pół godzinie grania online) ale dalej borykam się z problemem obniżonej prędkości pobierania. Do połączenia z internetem używam Huawei E3373, dokupiłem anteny do E3373 żeby poprawić zasięg. Ale dalej mam problem z szybkością, podpięty przez kabel USB do routera speedtest pokazuje ok 20Mbps, podpięty bezpośrednio do komputera (usb stick w tym samym miejscu), speedtest pokazuje ok 30Mbps. Jumbo Frame - off, NAT- Auto, Firewall - off, QoS - off i ciągle bez zmian. Ma ktoś jakieś pomysły jak poprawić pobieranie/zasięg?

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci.
Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.