Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'połączenie'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Categories

  • News
  • Reviews
    • Network Routers
    • NAS servers
    • Network adapters
    • Other network devices
  • Articles
    • Users guides
    • Users reviews
    • Synology - users guides
    • FAQ
    • Asus - users guides
    • Netgear - users guides

Forums

  • NAS servers
    • Synology DiskStation
    • Qnap
    • Netgear ReadyNas
    • Other
  • Network hardware
    • Routers
    • Firmware
    • Others
  • Hardware
    • Computers
    • Peripherals devices
  • Software
    • Security
    • Operating systems
  • General topics
    • News and informations
    • Hyde Park
  • OpenITForum Staff Zone
    • Informations and announcements
    • Suggestions, comments, opinions
  • Other
    • Unnecessary content

Categories

  • Firmware
    • ASUS
    • NETGEAR
    • Synology
    • Linksys
    • TP-LINK
    • D-Link
    • EDIMAX
  • Drivers
    • Network Adapters
  • Applications

Calendars

  • OpenITForum.pl

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 6 results

  1. Dziś dodałem do Ac2600ac Mesha i ustawiłem wszystko na auto. niestety często Mesh informuje o: "Synology mesh niestabilne połączenie z punktami wifi." Co można zmienić w ustawieniach, żeby poprawić na lepsze połączenie z punktami wifi? Próbowałem co nieco zmieniać, ale jest tak samo. Może macie jakieś sprawdzone ustawienia ? Pozdrawiam
  2. Witam, Nie mogę sobie z tym poradzić, czy można przez wygenerowany samemu certyfikat na routerze używać do połączeń z routerem z zewnątrz https ? Za każdym razem w przeglądarce dostaje info, że https nie działa... Proszę o jakąś podpowiedź.
  3. Cześć Wszystkim, od kilku lat posiadam router ASUS RT-AC87U i jestem (byłem) z niego bardzo zadowolony. Od ponad roku mieszkam w domu i przerzuciłem się z sieci osiedlowej na LTE i tutaj pojawił się problem, podłączyłem modem LTE po USB do routera. Internet działa w miarę szybko ale niestety co 3-5 minut rozłącza połączenie WAN, po chwili ponownie się łączy i znowu działa jakiś czas i rozłącza. Stwierdziłem, że to wina modelu USB i kilka dni temu kupiłem router Huawei B525 z wbudowanym modemem LTE, podłączyłem go kablem LAN do gniazda WAN w ASUSie. I tutaj niespodzianka, połączenie WAN dalej jest rozłączane, praktycznie dokładnie tak samo jak wcześniejszej. Sprawdzałem połączenie na samym B525 i jest OK nie rozłącza. Do Asusa wgrałem najnowszy soft, nic to nie zmieniło, wgrałem soft Asuswrt-Merlin to też nie rozwiązało problemu. Przywróciłem ustawienia fabryczne, konfigurując urządzenie od zera ale to też nie rozwiązało problemu. Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to że rozłączanie połączenia z netem występuje na dwóch osobnych portach, tj. USB (sprawdzałem oba) oraz WAN. Prośba o jakieś wskazówki czy też pomoc w zdiagnozowaniu i rozwiązaniu tego problemu. Pozdr.
  4. Możesz mi powiedzieć co to jest że mam kanał 2.4 ghz i jest 9 a w nawiasie (11) tak było a teraz jest np. 11 samo bez nawiasow już po przywróceniu ustawień fabrycznych Ostatnio zauważyłem że router działa 4 dni i się restartuje widać po tym ile dni już pracuje pracuje w logach. Router za tyle kasy i się restartuje i tak kilka dni i dalej restart Wskazania pobieraniana głównej stronie są nieprawdziwe ściągam 300mb/s a pokazuje 40mb/s i tak samo w game host. Co oznacza Initialize obok ustawień fabrycznych
  5. Jak można ustawić w routerze, żeby można było wchodzić w ustawienia routera z poziomu internetu poza siecią wifi. Narazie to jak jestem w zasięgu swojej sieci wifi to wchodzę prze adres 192.168.1.1 do ustawień. A jak można zrobić żeby wchodzić w te ustawienia nie będą w zasięgu swojej sieci tylko innej za pomocą internetu można tak ???
  6. Witam, Po przywróceniu ustawień fabrycznych nie działa poprawnie połączenie vpn. Router RT-AC68U ma włączony serwer vpn i dodanego użytkownika (próbowałem na najnowszym firmware Asusa i Merlina). Po wyeksportowaniu ustawień i załadowaniu ich na kompie OpenVPN pokazuje, że połączyłem się poprawnie. Także w GUI routera widać, że połączenie jest nawiązane. Niestety, nie mogę wejść na wcześniej zmapowane dyski po smb, nie mogę wejść na router lub NAS wpisując lokalny adres w przeglądarce. W czym tkwi problem? Nie działa także połączenie vpn z RT-AC68U skonfigurowane w Windows 10 (nie przez aplikację OpenVPN), a stare połączenie z routerem w pracy (RT-N66U) działa bez zmian, poprawnie.

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci.
Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.