Wyszukaj: Wyświetlanie wyników dla tagów 'plików' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj za pomocą nazwy autora

Typ zawartości


Kategorie

  • Recenzje
    • Routery
    • Serwery NAS
    • Karty sieciowe
    • Inne
  • Artykuły
    • Netgear - poradniki użytkowników
    • Asus - poradniki użytkowników
    • Poradniki użytkowników
    • Recenzje użytkowników
    • FAQ

Forum

  • Serwery NAS
    • Netgear ReadyNas
    • Synology DiskStation
    • Qnap
    • Inne
  • Sprzęt sieciowy
    • Routery
    • Firmware
    • Inne
  • Sprzęt komputerowy
    • Komputery
    • Urządzenia peryferyjne
  • Oprogramowanie
    • Bezpieczeństwo
    • Systemy operacyjne
  • Tematy Ogólne
    • Nowości i informacje
    • Hyde Park
  • Zaplecze OpenITForum
    • Informacje i ogłoszenia
    • Propozycje, uwagi, opinie
    • Niepotrzebna treść

Kategorie

  • Firmware
    • ASUS
    • D-Link
    • EDIMAX
    • Linksys
    • NETGEAR
    • TP-LINK
    • Synology
  • Sterowniki
  • Aplikacje

Kalendarze

  • OpenITForum.pl

Znaleziono 5 wyników

  1. Witam Chciałem się podpiąć pod temat: Problem mam z kopiowaniem plików z kompa hdd na dysk w routerze po wifi Maksymalna prędkość jaką uzyskuje to 15Mb/s. Mam dwa komputery w jednym jest połączenie 2,4Ghz na właściwościach karty mam połączenie 150 Mb/s drugi to AC prędkość we właściwościach karty to 433Mb/s Prędkość kopiowania waha się 12-15Mb/s. Router ac-68U. Nie wiem co jeszcze mogę ustawić
  2. Witam. Zakupiłem kilka dni temu NASa ZyXel 326 niestety okazuje się, że jest bardzo słaby transfer kopiowania plików z komputera do NASa. Pliki kopiuję bezośrednio z HDD przez otoczenie sieciowe. Transfer to około 10MB/s więc bardzo wolny. Wykluczam uszkodzony dysk ponieważ po pierwsze dysk jest nowy a po drugie po bezpośrednim podłączeniu HDD pod kompa transfery są normalne. Znalazłem podobny wątek ale niestety nie widzę tu rozwiązania bo tam jest kopiowanie pomiędzy dwoma NASami. Czy jakaś dobra dusza pomoże w rozwiązaniu problemu?
  3. Witam Posiadam ZyXELa NSA325v2 i mam taki problem: Chcialbym zgrać pewne pliki (dosyć duże ponad 2gb) na podpiety dysk zewnetrzny przez przednie gniazdo USB W jaki sposób zrobic to najszybciej. Nasa używam tylko w opcji wifi i gdy robię to z poziomu laptopa pliki są kopiowane najpierw na laptopa i dopiero na ten dysk. Czy można to zrobic "bespośrednio" z dysków nasa na ten dysk zewnetrzny? Próbowałem przez przegladarke ale nie można tam zrobic"kopiuj/wklej" Prosze o pomoc Pzdr Piotr
  4. Chce się połączyć jak w temacie miedzy dwoma Nasami 1. NAS TS-212P za asusem rt-ac68u 2. NAS TS 251 za asusem rt-ac87u oba są w innych sieciach - na 1 i 2 NASie łącze się z dyskiem USB podłaczonym do rt-ac68u ( file station -> utwórz zdalne połączenie -> FTP ) wszystko gra, widze katalogi - na 1 NASie chce sie połączyć z 2 ( file station -> utwórz zdalne połączenie -> FTP lub WebDAV ) wszystko fajnie widzę nawet katalogi z drugiego (zamontuj określony folder) klikam zapisz. i wyskakuje błąd niezależnie czy wybiore "zamontuj bezpośrednio" czy "zamontuj określony folder" który widzi. - z 2 na 1 jest to samo. - Raz udało mi się połączyć, że na 2 widział 1 ale tylko przez chwilę, i coś chciałem wyedytować i znowu nic z tego. Nie wiem w czym problem
  5. Od 1,5 roku korzystam z TS-120 z dyskiem Seagate ST1000DM003-1. Serwer pracuje głównie w trybie ciągłego nagrywania na dysk filmów z kamery ip. Niektóre z tych filmów dotychczas transkodowałem z formatu qnap avi do formatu avi czytelnego dla windows i linux. Transkodowanie odbywało się przez opcję "dodaj plik do transkodowania" w serwerze qnap ts-120. Od 7 dni po transkodowaniu pliku (avi qnap) otrzymuję w katalogu "zarządzanie transkodowaniem" Status "Błąd: Błąd odczytu/zapisu pliku". Nie mogę w tej sytuacji odtwarzać plików w żadnym odtwarzaczu windows lub linux. Natomiast pliki avi z servera (nawet nie transkodowane) bez problemu odtwarzam w MX PLAYER android. Mogą istnieć trzy przyczyny problemu: 1. Od 6 dni zmieniłem firmware w ts-120 na najnowszy 4.1.2-20141229 - może ma jakąś niedoróbkę dla ts-120 2. Od kilku miesięcy dysk Seagate w serwerze wykazuje informację SMARTtwardego dysku "Ostrzeżenie Twój dysk nie jest w najlepszym stanie, ale powinien nadal pracować poprawnie" "HDD I/O Status: Dobrze Ale w tabeli Informacje SMART w ID w poz 5 Reallocated_sector_Ct Wartość 100 Najgorsza wartość 100 Próg 010 Wartość surowa 8 Status Ostrzeżenie (w kolorze żółtym). Pozostałe wszystkie pozycje Status Dobrze (w kolorze zielonym). 3. W oprogramowaniu servera TS-120 w opcji Serwery aplikacji - Menadżer stacji - zakładka Multimedia Station cała strona jest nieaktywna na szaro . Nie ma możliwości zahaczenia kwadratu "Włącz stację Multimedia Station". Jeśli ktoś zna przyczyny braku transkodowania proszę o pomoc ponieważ nie mogę transkodować plików w celu ich archiwizowania w czytelnym formacie . Pozdrawiam Henryk

Openitforum

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.