Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'nie'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Categories

  • News
  • Reviews
    • Network Routers
    • NAS servers
    • Network adapters
    • Other network devices
  • Articles
    • Users guides
    • Users reviews
    • Synology - users guides
    • FAQ
    • Asus - users guides
    • Netgear - users guides

Forums

  • NAS servers
    • Synology DiskStation
    • Qnap
    • Netgear ReadyNas
    • Other
  • Network hardware
    • Routers
    • Firmware
    • Others
  • Hardware
    • Computers
    • Peripherals devices
  • Software
    • Security
    • Operating systems
  • General topics
    • News and informations
    • Hyde Park
  • OpenITForum Staff Zone
    • Informations and announcements
    • Suggestions, comments, opinions
  • Other
    • Unnecessary content

Categories

  • Firmware
    • ASUS
    • NETGEAR
    • Synology
    • Linksys
    • TP-LINK
    • D-Link
    • EDIMAX
  • Drivers
    • Network Adapters
  • Applications

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 49 results

  1. Kończy mi się miejsce na jednym z dysków i chciałem usunąć stare pliki backupu ale kiedy robię usuń dany folder to wyskakuje mi komunikat "wystąpił błąd" i operacja nie powiodła się. Co zrobić w takiej sytuacji?
  2. Witam, Mam problem, co prawda nie z 4G-AC68u, ale z jego młodszym bratem - 4G-AC55u. Chodzi o to, że mam podłączony internet do niego po kablu (WAN) z Orange światło 1gb i router miał rozsyłać sieć bezprzewodową. Wszystko jest ok do momentu zrobienia speedtestu który nie przekracza prędkości 98-99 mb/s ? Co może być przyczyną/ustawieniem ? Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
  3. Mam taki problem, że nie pokazują mi się klienci. Dzieiaj zrobiłem aktualizacje oprogramowania i dalej to samo. Firmware jest od Merlin. Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
  4. Witam wszystkich, Od dwóch dni szukam informacji w internecie jak skonfigurować router, kamerę, serwer żeby Surveillance Station wykryło kamery w mojej sieci - niestety bez powodzenia. Może tutaj znajdzie się ktoś kto zna się na rzeczy. Posiadam: Serwer: Synology DS216+II Router: Asus RT-AC5300 + RT-AC86U + BLUE_CAVE (w AiMesh) Kamera: HikVision DS-2CD2141G1-IDW1 + EZVIZ CS-CV310 Jak pisałem wyżej mam problem z wykryciem kamery przez SS, dziwne jest to że SS zamiast kamery wykrywa drukarkę Canon. Próbowałem przekierować porty (chyba zrobiłem to dobrze). Sprawdzałem z drugą kamerą i to samo. Podpinałem również kamery pod WAN (wcześniej robiłem to Wireless). Już nie mam pomysłu gdzie i co jeszcze zmienić, sprawdzić. Jest ktoś w stanie mi pomóc?
  5. Miałem zrobione backupy na dysku 2 przez Active Backup fgor Business. Na dysku 1 miałem zainstalowane wszystkie aplikacje (w tym Active Backup for Business). Coś mi się stało z dyskiem 1 i musiałem go sformatować. Teraz gdy ustawiam na nowo backupy i podaję znowu Miejsce docelowe kopii zapasowych na dysku 2 to wyskakuje mi komunikat "nie można wybrać folderu współdzielonego, ponieważ folder zawiera już dane kopii zapasowej. W pierwszej kolejności należy ponownie połączyć folder". Moje pytanie jest jak się ponownie łączy folder abym mógł dalej robić kopię na dysku 2, na którym były wcześniej wykonane inne kopie?
  6. Mam skonfigurowany FTP i chciałbym udostępniać pliki na zewnątrz ale wyskakuje komunikat "Ten adres zawiera numer portu sieciowego, który zazwyczaj nie jest wykorzystywany do przeglądania stron WWW. Firefox anulował żądanie dla bezpieczeństwa użytkownika". Mam ustawiony port 21 na routerze i podany na synology w usługach plików -> FTP. Gdzie leży problem, że nie mogę otwierać stron z zewnętrznym IP i portem 21? Wewnątrz sieci działa. Kiedy najeżdżam na folder i wybieram udostępnione łącze, kopiuję adres i wklejam w przeglądarkę to się otwiera. Ale gdy wybieram na tym folderze "Utwórz żądanie pliku" i kopiuje łącze i wklejam w przeglądarkę to wyskakuje komunikat jak wyżej "Ten adres zawiera numer portu sieciowego, który zazwyczaj nie jest wykorzystywany do przeglądania stron WWW. Firefox anulował żądanie dla bezpieczeństwa użytkownik".
  7. Mam problem ze zrobieniem backupu za pomocą Active Backup for Business. Chodzi o to, że w firmie mamy Synology DS1618+ i 15 komputerów. Na 10 komputerach normalnie można utworzyć zadanie backupu a na 5 po przejściu wszystkich opcji "Kreatora tworzenia kopii zapasowej agenta" wyskakuje na końcu komunikat "ten folder współdzielony zawiera dane, których nie można skopiować. Wybierz inny folder". Takie coś dzieje się wtedy gdy wybieram robienie backupu na 2 dysku w Synology. Kiedy ustawię aby backup zapisywał się 1 dysku głównym to nie wyskakuje komunikat i robi harmonogram backupu.
  8. Cześć. Dajcie znać czy tylko u mnie od dobrego tygodnia zarówno na najnowszym sofcie Merlina jak i najnowszym od ASUS-a nie działa narzędzie Download Master posiadam: RT-AC68U ale sądzę że w innych może być podobnie.
  9. Witam Wymieniłem w laptopie Dell Latitude e6530 kartę wifi Broadcoma , na kartę intela jak tytule postu. No i zaczęły się problemy. Efekt - nie można uruchomić urządzenia błąd 10. System windows 10 pro czysta instalacja. Przed wymianą karty zainstalowane były wszystkie potrzebne sterowniki ze strony Della i działało. Po wymianie karty - wifi niedostępne. Sterowniki do karty ściągnąłem ze strony Intela. Menadżer urządzeń wyświetla zainstalowane sterowniki karty. Karta wifi jest sprawna, bo na tym laptopie mam jeszcze zainstalowanego linuxa i na nim pięknie hula . Wczoraj postanowiłem zrobić jeszcze raz czystą instalacje windows 10. Sam dociągnął sterowniki. Na stronie della zrobiłem diagnostykę , zainstalowałem tylko trzy pliki wskazane przez program diagnostyczny ( chipset intela, grafika intela, sterowniki do sata). Ani na świeżo ani po instalacji w/w składników karta nie ruszyła ( kod 10) Menedżer kartę widzi i to wszystko. Wczoraj i dzisiaj szperałem w internecie , ale bez skutku. Nie mam pojęcia to ugryźć. Oczywiście na linuxie bez zmian działa super (out of the box). Z dodatkowych urządzenień zainstalowanych w laptopie mam : - kartę bluetooth 380, DW5560 HSPA+ ( bez karty sim). Nie wiem co jeszcze podesłać co by pomogło rozwiązać problem. Bardzo proszę o pomoc
  10. Czy ktoś konfigurował ASUSa na Merlinie w trybie dual wan? Jak to ustawić by chciało działać? Modem wykrywa, ustawienia mam ok a na donglu USB nie mam internetu. O co chodzi? Na zagranicznych forach jest pełno tematów ale ja się gubię w angielskim.
  11. male pytanie: czemu nie wylaczacie aplikacji na czas upgrade'u SRM ?
  12. Witam Ja ma inny problem. Próbuje się zalogować do routera przez przeglądarkę ale wyskakuje komunikat, że użytkownik nie ma uprawnień do zalogowania się w tej stacji Synology Router. Z poziomu aplikacji w telefonie nie ma problemu ( na to samo konto ) Konto admina mam zablokowane.Muszę zresetować ustawienia routera aby się do niego wbić ?
  13. Prosze o pomoc, kupilem ac86u - mam juz trzeci(wymienialem)... W zadnym przy odsobnych sieciach w sieci 5ghz nie moge ustawic na stale kanalu. Np. Ustawiam 112 i nastepnego dnia jest juz na 48. Dzwonilem do asusa nie umieli mi pomoc. Dodam ze jak jest na tym 48 kanale to w asuswrt/merlin(tez testowalem) pokazuje dalej ze jest kanal 112... - sprawdzane w wifi analizer. Chcialbym zostac przy tym routerze bo mysle o drugiej sztuce i aimash, ale koncza mi sie pomysly co z tym zrobic. Mysle coraz bardziej o r7800... Pozdrawiam Wysłane z mojego LG-H870DS przy użyciu Tapatalka
  14. Witam, Od 2 tygodni jestem właścicielem routera ASUS ROG Rapture GT-AC5300, kupiłem go w sklepie ,,Komputronik". Do jego zakupu zachęciły mnie bardzo dobre opinie i ogromny zasięg, który podobno proponuje. I tutaj pytanie do Was, do właścicieli. Czy was również ten zasięg nie zadowala? Patrząc na pomiary z aplikacji ,, WIFI Analyzer" moje dwa stare routery - huawei b315 - TP Link TD-W8970 Oba routery mają podobne wyniki a czasami nawet lepsze jeżeli chodzi o siłę sygnału. Niestety minął już czas (7 dni) na zwrot lub wymianę na inny model a jak wiadomo oddanie go do serwisu będzie trwało około 20 dni roboczych. Jeżeli nie jest to normalne jesteście wstanie doradzić co ewentualnie zmienić w ustawieniach? Liczę na wasze opinie na temat tego urządzenia.
  15. oveld

    laptop Dell nie widzi 5GHz

    Witam Mam pytanie, Mój laptop dell i7, Windows 10, nie widzi 5 G, działa tylko 2,4 G,średnie 75 mb/s a mój iPhone XS widzi 5G, średnie 260 mb/s. Mam rutera od vectry max 300 mb/s czy w laptopie da się ustawić na 5 GHz ? nie wiem jak to się robić. proszę o pomoc
  16. Picia163e

    Asus rt-AC86U nie nadaje pasma 5GHz

    Cześć, Kilka dni temu zakupiłem Asusa rt-AC86U. Wgrałem mu razu soft Merlina, skonfigurowałem - wszystko chodziło idealnie. Po ponownym uruchomieniu routera, przestał on nadawać w paśmie 5GHz, lampka sieci 5GHz na routerze nie świeci (miałem skonfigurowane dwie sieci, zamiast "smart connect"). W panelu administracyjnym - wszystko po staremu, z wyjątkiem faktu, że nie wyświetlają się żadne kanały dla sieci 5GHz (Current Control Channel = 0). Próbowałem już wszystkiego co przyszło mi do głowy tj: (resetowałem router do ustawień fabrycznych, wgrywałem oryginalny soft od Asusa, wgrywałem poprzednie softy od Merlina, sprawdziłem zakładkę Wireless --> Professional (pole: "enable radio" = Yes), próbowałem również skorzystać ze smartconnect, ale kończy się to tym, że router i tak nadaje tylko w sieci 2.4GHz... Czy miał ktoś podobne problemy? Może macie jeszcze jakieś pomysły czego powinienem spróbować? Będę szalenie wdzięczny za wszystkie sugestie Pozdrowienia dla forum!!
  17. Routerek działa super pod warunkiem, że działa... Średnio raz na miesiąc występuje problem taki jak ktoś opisał w tym temacie https://www.wykop.pl/wpis/20839467/czy-ktos-wie-jak-rozwiazac-ten-problem-samsung-ue4/ W skrócie: telewizor Samsung K5572 nie widzi bramy i dns z routera. Wczoraj kilka razy wyłączałem i włączałem router i próbowałem połączyć się z wifi, ale za każdym razem klapa, a dziś śmiga jak zwykle. Jak rozwiązać sprawę?
  18. Killer 1535 Wymieniłem sobie kartę w na tego właśnie killera. I tak WiFi działa lepiej problem jest z Bluetooth. Mianowicie sterowniki najnowsze jakie są, się instalują i na pierwszy rzut oka niby wszystko gra. System nie zgłasza żadnych problemów. Mój system to win7 x64. Problem jest żeby cokolwiek zrobić nie da się parować urządzeń, o przesyłaniu plików można pomarzyć. Tak jest na oryginalnych sterownikach killera, a na pakiecie toshiba bluetooth stack for non tosbiba działo jednie włączanie i wyłączanie modułu Bluetooth. Konkretnie nazywa się to Qualcomm Atheros QCA61x4 Bluetooth 4.0 występuje pod identyfikatorami USB\VID_0CF3&PID_E300. Próbowałem już wielu rzeczy wszystko na nic nawet czasami moglem wyłapać blue screen to podczas próby parowania poprzez toshiba bluetooth stack for non toshiba to jest ta słynna wersja 8.00.03. Ktoś miał takie przygody? już brak mi pomysłów co robić dalej. Będę wdzięczny za sugestie i rady.
  19. Mam problem z moją Kartą sieciową (Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter) w laptopie Toshiba satellite C55t=B5110. Nigdy nie miałem problemów z tą kartą aż pewnego dnia obudziłem się rano i patrzę, że nie mam dostępu do internetu. Pomyślałem że pewnie mnie coś rozłączyło. Okazało się jednak że karta przestała widzieć mój router. Ciekawą rzeczą jest to, że wi-fi działa prawidłowo na 2 komputerach, w moim tv jest ok, PlayStation 4 tak samo i w smartfonach też nie ma problemów, nie ma problemów. Jak zdążyłem się zorientować po prostu moja karta sieciowa przestała wykrywać połączenia wi-fi w technologii 5Ghz. Pomyślałem także że może być coś nie tak z moim systemem Windows 10, jednak po sformatowaniu partycji i ponownym zainstalowaniu systemu, nadal moja karta nie widzi wi-fi 5Ghz. I teraz pytanie, da się jakoś zrobić tak, żeby karta znów wykrywała połączenia wi-fi 5Ghz ?
  20. emer

    Reklama - nie kupuj w eMAG

    Sorki - krótki OOFTOP Obiecałem sklepowi eMAG reklamę, więc reklamuję - NIE KUPUJ w eMAG !! Zamówiony w/w router 4.05, do dzisiaj naaawet nie mają na stanie, anulowanie zamówienia, obiecany zwrot pieniędzy do 72h i żeby mailowo podać nr konta. Przed chwila dowiedziałem się, że odpowiedzą mi na maila do kilku dni. Szef niech zlikwiduje ten OFFTOP, ale na tą chwilę jestem wku ....
  21. Witam wszystkich, jestem nowym uzytkownikiem tego forum oraz routera Synology RT2600ac. niestety mam z nim problem. mianowicie nie laduje mi niektorych stron. wlasnie zrobilem upgrade SRM do najnowszej wersji a https://www.engadget.com jak sie nie ladowalo tak dalej nie laduje. jak podlacze kabel bezposrednio od modemu to nie mam problemu. inny problem to ciekawostka , SRM nie odczytuje pamieci flash (usb) sformatowanej w exfat , czy tez tak macie? dzieki za wszelkie pomysly.
  22. Po przebrnięciu przez kłopoty z firmwarem i dokonaniu (za pomocą Qnap tech Support) upgrade po SSH mogę wreszcie dostać się do swojego QNAPa. Ale tylko logując się do niego po http. Niestety, mapowanie dysków nadal nie działa, ani z poziomu Windows ani z poziomu Qfinder Pro 6.3. Sprawdziłem ustawienia w QNAPie, ale wszystko wydaje się OK. Do tego "stary" komputer, który miał dyski zmapowane dawno temu działa sobie na nich najspokojniej w świecie. Niestety, mój nowy nie może się do nich dostać. Próbowałem też z komputera mojego sąsiada, efekt taki sam, czyli nic. Czy ktoś z Was spotkał się z takim przedziwnym zachowaniem?
  23. Mam problem ze swoim TS-420 (już czteroletnim). Otóż mam w Windows na "starszym" komputerze zmapowane dyski sieciowe swojego QNAPa i wszystko jest OK, to znaczy mam dostęp, mogę robić R/W. Czyli TS-420 działa. Ale niestety, chcąc zmienić przydziały pamięci dla użytowników domowych okazało się, że nie mogę się do niego zalogować. QFinder Pro (6.3) widzi tego NASa, niektóre funkcje działają (np. wyświetla się Configuration), ale na próbę loginu dostaję taki "return": Service Unavailable The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later. Apache Server at 192.168.2.137 Port 8080 Nie daje się też zrobić firmware update (w pewny momencie zwraca "failed"). Oczywiście z "nowego" komputera nie da się już zmapować dysków. Funkcja Map Network Drives w QFinder Pro nie działa, a mapowanie ręczne //SERVER/SHARE z exploratora też zwraca błąd. Wygląda na to, że coś się w nim "zdegenerowało", pytanie tylko co i jak to naprawić? PS. Wszystkie standardowe zabiegi poczynając od włącz/wyłącz, reset, itd oczywiście starannie wykonałem. Będę wdzięczny za porady, Pozdrawiam, Paweł
  24. Witam, Na początku chciałbym przeprosić wszystkich za to że posiadam niewielką wiedzę w temacie komend, konsol itp chcę tylko mieć transmission na routerze i tyle - mam nadzieje że ktoś pomoże bo kilka dni nad tym siedzę i przysłowiowa du... Router ASUS RT-AC87U - najnowszy Merlin zainstalowałem Entware wg tego: https://github.com/RMerl/asuswrt-merlin/wiki/Entware następnie transmission wg tego: https://github.com/RMerl/asuswrt-merlin/wiki/Installing-Transmission-through-Entware I wszystko ładnie pięknie działa... dopóki nie zrestartuje routera Zrobiłem to drugi raz i teraz na dysku zewnętrznym na którym to instalowałem mam katalog: entware-old_2017-11-14_14-34 i " nowy " entware W logach nic nie widać żeby się uruchamiało , tak jakby nie było choć na dysku jest chyba wszystko Dysk jest pełen danych i nie mogę go formatować Drugim problemem jest fakt że dysk ten był formatowany pod OpenWRT BB i siedział na nim serwer vsftp - i teraz mam problem z uprawnieniami dostępu do katalogów bo jakimś trafem przetrwało to i teraz utrudnia życie - może to to blokuje zapis... mam nadzieje że to coś prostego do naprawy bo router fajny tylko właściciel nie ogarnięty
  25. Cześć, wiem że stary to urzadzenie już ale mam je od jakiegoś czasu i widzę teraz dopiero , że nie świeci mi łącze 5 Ghz. Resetowałem cały router ale to także nic nie dało. Dodatkowo mam w wzmacniacz sygnały, który jak próbuje sparować z 5Ghz to nie wykrywa mi sieci, z 2,4 Ghz nie ma takie problemu. Poradźcie coś proszę, dzieki

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci.
Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.