Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'fw5.20'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Categories

  • News
  • Reviews
    • Network Routers
    • NAS servers
    • Network adapters
    • Other network devices
  • Articles
    • Users guides
    • Users reviews
    • Synology - users guides
    • FAQ
    • Asus - users guides
    • Netgear - users guides

Forums

  • NAS servers
    • Synology DiskStation
    • Qnap
    • Netgear ReadyNas
    • Other
  • Network hardware
    • Routers
    • Firmware
    • Others
  • Hardware
    • Computers
    • Peripherals devices
  • Software
    • Security
    • Operating systems
  • General topics
    • News and informations
    • Hyde Park
  • OpenITForum Staff Zone
    • Informations and announcements
    • Suggestions, comments, opinions
  • Other
    • Unnecessary content

Categories

  • Firmware
    • ASUS
    • NETGEAR
    • Synology
    • Linksys
    • TP-LINK
    • D-Link
    • EDIMAX
  • Drivers
    • Network Adapters
  • Applications

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 1 result

  1. slawekj

    NAS520 FW5.20

    Witam. Do tej pory używałem NAS320 i tam przy podłączaniu woluminów tworzyły się automatycznie udziały systemowe o nazwach "Volume1", Volume2", itp. Były to udziały oznaczone jako typ "autosata" i nadrzędne w stosunku do standardowych udziałów zakładanych na poszczególnych woluminach przez administratora. Spełniały bardzo pomocną rolę np. przy wykonywaniu backupów całych dysków. Wystarczyło bowiem kopiować np. dwa udziały systemowe zamiast kilkunastu udziałów użytkownika. Tak czy inaczej mnie bardzo się przydawały. Niestety kupiłem ostatnio do firmy NAS520. Nie dość, że brak wspomnianych wyżej udziałów systemowych, to po wykonaniu upgrade'u firmware'u do najnowszej na dziś wersji 5.20, interfejs komunikacyjnym z tym ustrojstwem jest, jak dla mnie "zbyt kolorowy" i przez to mniej ergonomiczny, a na dodatek wersja ta usiana jest błędami na każdym kroku (info potwierdzone na forach producenta). Ma ktoś jakiś pomysł jak przywrócić te udziały systemowe? A może da się udostępniać podfoldery (to by rozwiązało sprawę) ? Mile widziany każdy pomysł w tym temacie.

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci.
Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.