Jump to content

Search the Community

Showing results for tags '4'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Reviews and tests
    • Reviews and tests
  • Hardware
    • Which router to buy?
    • Asus
    • Ubiquiti
    • Netgear
    • Synology
    • Others
  • Firmware
    • Alternative Firmware
    • Stock Firmware
  • Other
    • HydePark

Calendars

  • Openitforum's Calendar

Categories

  • Reviews
    • WiFi Routers
    • NAS servers
    • Mobile routers
    • Network camera
    • Powerline
    • Access Points
    • WiFi adapters
  • Articles
    • User guides

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 3 results

  1. Czesc, informacja dla potomnych. Problem: router w trybie AP wariuje z wifi, zwlaszcza 2,4ghz. Na tyle to upierdliwe, ze dziala jakies 2-3 min. po restarcie, potem calkowicie przestaje, siec pojawia sie i znika co kilka minut, urzadzenia (rozne) nie moga sie polaczyc albo lacza i rozlaczaja. Co ciekawe, po przestawieniu w tryb router wszystko wraca do normy. Problem pojawil sie po uaktualnieniu FW do najnowszego 3.0.0.4.382.51610 , ale pozostaje rozniez po cofnieciu do wczesniejszych dostepnych na stronie Asusa: 3.0.0.4.382.51129 oraz 3.0.0.4.382.50624. Rozwiazanie: zapodac wczesniejszy FW: 3.0.0.4_382_15525, do znaleznienia w sieci.
  2. Guest

    ASUS RT-AC86U problem z radiem 2,4 GHz

    kolejne spostrzeżenie - moj egzemplarz ma bardzo niestabilne radio 2.4 G moje raspberry pi w wbudowanym radiem rozłączają się regularnie, bez względu na wybrany kanał...jakieś sugestie?
  3. Guest

    RT-AC58U - wydajność WiFi 2,4 GHz

    Witam serdecznie. Mam problem z tym routerem. Posiadam go od listopada i do tej pory posiadałem łącze 8 Mb. Taką też prędkość bez problemu osiągałem w całym moim domu na sieci wifi. Problem zaczął przed kilkoma dniami, kiedy wreszcie podciągnęli mi do domu światłowód i prędkość mojego łącza wzrosła do 100 Mb. W teorii i patrząc na wyniki zamieszczonego tutaj testu, którymi sugerowałem się przed zakupem tego sprzętu, powinien on poradzić sobie bez problemu z taką prędkością na sieci wifi na 2,4 GHz (niestety moja karta w laptopie nie obsługuje 5 GHz). Niestety router zachowuje się dość dziwnie. Przy odległości między komputerem a routerem ok. 1 metra, bez żadnych przeszkód po drodze, na speedteście wyciągam prędkości w granicach 60-80 Mb. Wszystko na chwilę wraca do normy po resecie routera albo np. po zmianie kanału. Wtedy przy pierwszym pomiarze prędkości na speedteście wszystko wychodzi OK, tzn. wyciągam pełne 100 Mb, jednakże przy wykonanych zaraz potem kolejnych testach problem powraca tzn. prędkość waha się we wspomnianym przedziale 60-80 Mb i tak aż do kolejnego reseta routera. Czy może ktoś z szanownych forumowiczów ma jakiś pomysł w czym może tkwić problem?
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.