Jump to content
Sign in to follow this  
Mac Gregor

Asus RT-N10U + E3276 słaba prędkość

Rate this topic

Recommended Posts

Mac Gregor

Witam

 

Sorki ze się wtrącę, Ja właśnie posiadam modem HiLink Play i zakupiony dziś router w/w i wgrane tomato v128 i nie mogę sie połączyć z modemem?

Ktoś poradzi/pomoże?

 

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

@Mac Gregor aktualizacja do najnowszej wersji tomato v130 coś zmienia ? Jaki modem ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mac Gregor

Nie wiem czy coś zmienia bo nadal na v128 siedzę i czekam na v131.

A problem już rozwiązałem, znalazłem stary tutorial i wbiłem kilka komend i zadziałało. Modem to Huawei E3276.

  • Like it 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mac Gregor

Witam

 

Czy ten w/w asus jest tak słaby?
U mnie na sofcie asus'a + modem prędkość leci max 20Mb/s gdy podłączę modem do laptopa/pc prędkość mam powyżej 40Mb/s.
Sprawdzone kilkukrotnie, wszystko na kablu LAN.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mac Gregor

W/w linki nic nie pomogą, w moim przypadku modem zewsze wisi w jednym miejscu gdzie zasieg jest full i modem podpięty do laptopa mam powyżej 40Mb/s a podpięty do routera ok 20Mb/s. Sprawdzane kilku krotnie w tym samym czasie. Prędkość na WiFi mnie zadowala bo na wifi korzystam z smartfonów/tabletów/tv do oglądania przeglądarek. Martwi mnie mała prędkość po kablu LAN!

Z Tomato już się bawiłem a były to wersje v130 i najnowszy v131 gdzie jest wsparcie dla LTE i prędkości podobne ale większe problemy na Tomato miałem z wykrywaniem modemu a jak już wykryje modem to problem z połączeniem z LTE występował. Dlatego wolę pozostać na firmware Asus'a.

Edited by Mac Gregor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • dyskol
      By dyskol
      Cześć
      Próbuje zestawić tunel między dwoma mieszkaniami. Serwer openvpn na routerze tp-link, klient na routerze asus. Tp-link wygenerował mi gotowy plik openvpn_config.ovpn, serwer został włączony na tym routerze (w trybie tun) . Następnie w routerze asus w zakładce vpn/klient openvpn dodałem nowy profil, wykorzystując plik openvpn_config.ovpn, następnie aktywowałem i przy statusie połączenia jest komunikat: konflikt dotyczący ip / routingu.
      Co zrobiłem nie tak?
       
    • szuwar1978
      By szuwar1978
      Witajcie. Zakupiłem asusa w piątek ustawiłem a dziś po 2 dniach patrze i po wifi nie osiąga mi nawet połowy prędkości. Internet z mutlimedia 300 Mb/s. W piątek sprawdzałem na telefonie po wifi i na speed test szło bez problemu ponad 300 a dziś patrze ledwo 100 przekracza. Podłączyłem lapka po kablu i idzie OK ponad 300 także problem jest tylko z wifi. Router na fabrycznym firmware. Z góry bardzo dziękuje za wszelkie sugestie.
      Kupiłem lepszy router żeby problemów nie było a tu proszę.... ech....
      Teraz doszedlem ze na 2.4 nie uzyskuje pelnej predkosci na 5 działa OK. Telefon na którym sprawdzam to S10+
      Pozdrawiam
      Tomek
    • Johny
      By Johny
      Hej,
       
      mam ostatnio problem ze swoim routerem. Po zakupie i pierwszej konfiguracji normalnie wykrywał pendrive, jednak od jakiegoś czasu, a podejrzewam, że od ostatniej aktualizacji przestał go widzieć. System nie ruszany od roku, brak poważniejszych zmian w ustawieniach, ma zainstalowane składniki "SMB 1.0" oraz sieć jest ustawiona na "prywatną". Nie mam pojęcia co się stało, nagle przestał widzieć pendrive, a sprawdzałem jego stan i normalnie działa oraz jest wykrywany w kompie.

      Co ciekawe, raz na jakiś czas nie był widoczny pendrive w zakładce "sieć" w eksploratorze plików i musiałem czasami zrestartować kompa, żeby wszystko wróciło do normy. Ma ktoś jakiś pomysł?

       

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci.
Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.