Skocz do zawartości
Portal

Dziwne wskazania trafic monitor - Merlin 378.55

Rekomendowane odpowiedzi

Portal

Witam dzisiaj zauwazylem ze trafic monitor dziwnie wskazuje , chodzi o upload jaki wychodzi..zobaczcie w ciagu paru minut wypchnal prawie 140GB a prędkości jakie mega :)

Dodam ze nic nie wysylam......co to moze byc ?

 

    Dodaj odpowiedź w tym temacie, aby wyświetlić ukryty link.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

eh, jedno naprawią inne zepsują. przez chwilę te wykresy działały poprawnie :/ pewnie znowu zły interfejs pokazuje lub totalnie popsuli działanie tej opcji. teraz tak jak zawsze - wyłącz CTF będzie pokazywał ok, jeśli włączysz - musisz pogodzić się z głupotami na wykresach. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Portal

no tak :)

dodam tylko, ze dzieje się to tak jak jest cos podpięte pod jakiś port LAN...u mnie NAS..gdy odpinam wtyczke z portu LAN to wykres się uspokaja...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

więc przyczyną jest złe rozpoznanie interfejsów sieciowych w konfiguracji. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Portal

no tak.. az sie wystraszyłem ze NAS tyle w świat śle i z taką prędkością :) ( w ciągu paru minut 140GB)

 

a przecież Asus zapewnial ze jak wyjdzie v2 FW to poprawi błędy z wykresami...

  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

poprawił na chwilę. W sumie wolę głupoty w wykresach niż w CTF.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Portal

nie znam sie az tak..czy to takie trudne zrobic aby i jedno i drugie bylo dobre..ale taki producent jak Asus chyba powinien sie starac :)

tez wole CTF ..ale i wykresy tez fajnie aby byly sprawne :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

powinien, ale okazuje się, że to nie jest tak prosta sprawa. Asus zależny jest od rozwiązań producenta SoC'a więc w dużej mierze problem leży w samych sterownikach. dla przykładu - wykresy w tomato dopiero jakiś czas temu zaczęły poprawnie działać z CTF. bandwidth i iptraffic  długo pokazywały głupoty. Sprawdź tomato, może Ci podpasuje jego działanie. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • muzykcb
      Przez muzykcb
      Cześć.
      Posiadam RT-AC68U i najnowsze stabilne oprogramowanie Merlina, od jakiegoś czasu mam wpisy:
      Nov 21 16:35:17 miniupnpd[32475]: HTTP Connection from 192.168.1.5 closed unexpectedly Nov 21 16:40:17 miniupnpd[32475]: HTTP Connection from 192.168.1.5 closed unexpectedly Nov 21 16:44:17 miniupnpd[32475]: HTTP Connection from 192.168.1.5 closed unexpectedly Nov 21 16:56:17 miniupnpd[32475]: HTTP Connection from 192.168.1.5 closed unexpectedly Nov 21 17:01:17 miniupnpd[32475]: HTTP Connection from 192.168.1.5 closed unexpectedly Nov 21 17:04:32 miniupnpd[32475]: HTTP Connection from 192.168.1.5 closed unexpectedly Nov 21 17:12:17 miniupnpd[32475]: HTTP Connection from 192.168.1.5 closed unexpectedly Nov 21 17:29:01 miniupnpd[32475]: HTTP Connection from 192.168.1.5 closed unexpectedly Nov 21 17:45:01 miniupnpd[32475]: HTTP Connection from 192.168.1.5 closed unexpectedly Nov 21 17:59:16 miniupnpd[32475]: HTTP Connection from 192.168.1.5 closed unexpectedly Nov 21 18:05:31 miniupnpd[32475]: HTTP Connection from 192.168.1.5 closed unexpectedly Nov 21 18:09:31 miniupnpd[32475]: HTTP Connection from 192.168.1.5 closed unexpectedly Nov 21 18:30:30 miniupnpd[32475]: HTTP Connection from 192.168.1.5 closed unexpectedly Nov 21 18:45:00 miniupnpd[32475]: HTTP Connection from 192.168.1.5 closed unexpectedly Nov 21 19:14:29 miniupnpd[32475]: HTTP Connection from 192.168.1.5 closed unexpectedly Nov 21 19:19:44 miniupnpd[32475]: HTTP Connection from 192.168.1.5 closed unexpectedly Nov 21 19:36:29 miniupnpd[32475]: HTTP Connection from 192.168.1.5 closed unexpectedly Nov 21 20:09:13 miniupnpd[32475]: HTTP Connection from 192.168.1.5 closed unexpectedly Co dziwne urządzenie podłączone pod 192.168.1.5 - działa poprawnie bez jakichkolwiek problemów tylko w logach po włączeniu urządzenia co chwile pojawiają się te wpisy. Co one oznaczają i czy można się ich pozbyć ?
    • TD44
      Przez TD44
      Witam,
      Na początku chciałbym przeprosić wszystkich za to że posiadam niewielką wiedzę w temacie komend, konsol itp  chcę tylko mieć transmission na routerze i tyle - mam nadzieje że ktoś pomoże bo kilka dni nad tym siedzę i przysłowiowa du...
      Router ASUS RT-AC87U - najnowszy Merlin
      zainstalowałem Entware wg tego:

      Dodaj odpowiedź w tym temacie, aby wyświetlić ukryty link. następnie transmission wg tego:

      Dodaj odpowiedź w tym temacie, aby wyświetlić ukryty link. I wszystko ładnie pięknie działa... dopóki nie zrestartuje routera
      Zrobiłem to drugi raz i teraz na dysku zewnętrznym na którym to instalowałem mam katalog: entware-old_2017-11-14_14-34 i " nowy " entware
      W logach nic nie widać żeby się uruchamiało , tak jakby nie było choć na dysku jest chyba wszystko
      Dysk jest pełen danych i nie mogę go formatować
      Drugim problemem jest fakt że dysk ten był formatowany pod OpenWRT BB i siedział na nim serwer vsftp - i teraz mam problem z uprawnieniami dostępu do katalogów bo jakimś trafem przetrwało to i teraz utrudnia życie - może to to blokuje zapis...
      mam nadzieje że to coś prostego do naprawy  bo router fajny tylko właściciel nie ogarnięty
    • eclip
      Przez eclip
      Witam,
      obecnie posiadam rt-ac56u, problem polega na połączeniu kablowym lan  routera z laptopem Asus K52F (karta jmicron pci express gigabit ethernet adapter). Łączy się ale połączenie jest 100Mb zamiast 1Gb.To samo miałem z rt-n66u ale po jakimś czasie było 1Gb. Sterowniki najnowsze ze strony producenta, laptop łączy się z innymi urządzeniami po 1GB (np linksys ea4220, modem cisco). Co może być przyczyną ? 
      Pozdrawiam.

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji zawiera nasza Polityka prywatności