Jump to content
brattanek

Ad Blocking nie działa na RT-AC68U

Rate this topic

Recommended Posts

brattanek

Ustawiłem na routerze:

Beznazwy-1.jpg

 

Testuje na TV podpiętym do routera przez wifi i reklamy na YT się pojawiają :/  jakiś pomysł dlaczego?

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Ta funkcja coś dziwnie działa albo nie działa w ogóle - na czystym OS i czystej przeglądarce reklamy w YT nadal się wyświetlają. Info od RMerlin'a wiele wyjaśnia :

This feature developed by Asus was never finished or enabled in the official firmware for various reasons. I decided to enable it in this build as an experimental feature. Note that this won't be as effective nor as flexible as dedicated solutions such as AdBlock. You cannot whitelist or blacklist any URLs, for instance.

Share this post


Link to post
Share on other sites
brattanek

No to lipa, dzięki za info. A reczne dodawanie adblocka widziałem tutorial na sieci robil ktos to?

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Tak, rzeczywiście jest taka możliwość  Nie wypowiem się jak to działa i czy działa -używam uBlock Origin w chrome :

You do not have the required permissions to view the link content.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ligeza

Ja testowałem blokowanie reklam na merlinie. Metoda była oparta  na dodawaniu wpisów do DNS podmieniając adresy stron z reklamami na 0.0.0.0. Działało to nie najgorzej, ale nie pamiętam jak radziło sobie z youtubem. Na smartfonach było całkiem nieźle, a w komputerze mimo wszystko używam ublock + firefox.

  • Like it 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Dzisiaj zadziałała mi funkcja Pop-up windows Ad Blocking :
openit_1431240252__2015-05-10_081956.png
na stronie : 

You do not have the required permissions to view the link content.

W sumie nieciekawie działa ten "feature" - zamiast blokować całą stronę wolałbym wyciąć bloki z witryny :/ Kontroli nad adresami żadnej - brak black/whitelist url wyklucza to praktycznie z normalnego użytkowania. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Borg

Taka ciekawostka ten "feature" blokuje np. nc+go - włączyłem na tablet dziecka obie opcje, kilka dni później chciałem coś obejrzeć za pomocą aplikacji nc+go i przez kilka minut złorzeczyłem na NC+ ale okazało się że  streaming ad block  odcięła aplikacje - żeby było śmieszniej oczywiście w aplikacji nie wyskakiwało żadne ostrzeżenia z routera, po prostu kanały się nie ładowały . Po moim i po Waszych przypadkach chyba już jasne dlaczego Asus nie chce tego oficjalnie wprowadzić do softu :)

Edited by Borg
  • Like it 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Podsumowując ten "ficzer" - znika z asuswrt-merlin w 378.54 :

You do not have the required permissions to display the content of the code field.

Temat został zamknięty - jeśli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Moderatorom. Twoje zgłoszenie na pewno zostanie rozpatrzone.

Z poważaniem,
Ekipa Openitforum.pl

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • lackypl
      By lackypl
      Witam wszystkich.
      Mam takie pytanie zauważyłem,że w logach mam :
      Jan  8 20:45:31 rc_service: watchdog 263:notify_rc start_cfgsync Jan  8 20:46:02 rc_service: watchdog 263:notify_rc start_cfgsync Jan  8 20:46:31 rc_service: watchdog 263:notify_rc start_cfgsync Jan  8 20:47:02 rc_service: watchdog 263:notify_rc start_cfgsync Jan  8 20:47:31 rc_service: watchdog 263:notify_rc start_cfgsync Jan  8 20:48:02 rc_service: watchdog 263:notify_rc start_cfgsync Jan  8 20:48:31 rc_service: watchdog 263:notify_rc start_cfgsync Jan  8 20:49:02 rc_service: watchdog 263:notify_rc start_cfgsync Jan  8 20:49:31 rc_service: watchdog 263:notify_rc start_cfgsync i tak co 30 s.
      Merlina aktualizowałem wczoraj ,aktualna wersja Wersja firmware:384.8_2, po aktualizacji naturalnie reset i wszystko na nowo z palucha ustawione, ale to nie pomogło.
      Wszystko działa dobrze, nie widzę żadnych problemów.
      Czy jest na to jakieś rozwiązanie ?
      dzięki za pomoc
    • MondryTv
      By MondryTv
      Podpiąłem pod USB dysk 6TB Seagate Backup Plus do routera Asus DSL AC68u, wszystko (AiCloud, FTP, Samby, mapowanie dysku w Windzie, DLNA na TV i inne gady, sorki nie znam się) działało do czasu kiedy nie użyłem opcji sprawdzenia dysku
      i wyskoczyły błędy na dysku. No to oczywiście format dysku (przez router) i dysk się wykrzaczył. Cały dzień grzebania ponowny format (NTFS, GPT) podpinam i znowu błędy. Odszukałem tablicę kompatybilnych
      dysków z routerem i wychodzi, że obsługuje dyski do 4TB, (przy czym jest dopisek "read only" lub "write only" tzn że samego NTFS nie obsługuje czy co?). Obecnie robię test partycji dysku programem zewnętrznym po podpięciu do lapka, który już 
      leci parę godzin. Zanim znowu coś spier... mam pytania:
      1. Czy podzielić dysk na mniejsze partycje ?
      2. Czy wyświetlane przez router błędy dysku mogą wynikać z braku obsługi, czy faktycznie mam uwalony dysk?
       
      Pozdrawiam serdecznie, jeżeli coś przedstawiam niefachowo to sorki.
      Artur
       
       


    • muzykcb
      By muzykcb
      Cześć.
      Dajcie znać czy tylko u mnie od dobrego tygodnia zarówno na najnowszym sofcie Merlina jak i najnowszym od ASUS-a nie działa narzędzie Download Master
      posiadam: RT-AC68U ale sądzę że w innych może być podobnie.
       
       

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.

Obserwuj nas:

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.