Skocz do zawartości
brattanek

Asus AC68U a dodawanie filmów z napisami

Oceń temat:

Rekomendowane odpowiedzi

brattanek

Witam,

 

Od kilku dni posiadam ten router i mam problem z wgraniem napisów na dysk USB. Wygląda to tak jak chcę przeciągnąć film i wgrać na router nie mogę mam "zakaz" na kursorze.

Beznazwy-1.jpg

 

Wiec filmy wgrywam przez FTP i film działa na tv bez problemu. Jak z plikiem avi dogram napisy w formacie SRT to przez FTP napisy sa widoczne, przez explorera nie i na tv rowniez nie. Obstawiam, że jest coś z prawami dostępu ale w opcjach za duzo nie widze.

 

Jaka rada?

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Filmy pobrane przez DownloadMaster np z torrentow ?

napisałem przez Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
brattanek

Filmy skopiowane z laptopa na dysk usb przez wifi.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

A jak ustawiłes konta użytkowników? Wygrywasz jako admin? Folder tworzyles na komputerze czy na routerze? Dysk jest sformatowany w ntfs?

napisałem przez Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
brattanek

Folder robiłem w panelu routera. Zrobiłem inny test. Pendrive w NTFS z filmem i napisami srt podpięty pod router i uruchomiony jako serwer plików. TV widzi film ale nie odpala napisów. Ten sam pendrive podpięty pod tv i wszystko działa jak należy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
ligeza

Wiele telewizorów ma problemy z obsługą napisów srt poprzez DLNA, to może być powód dla którego TV nie widzi napisów przy pendrivie podłączonym do routera.

  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

a logujesz się jakoś do zasobu ? ustawiłeś uprawnienia czy wszyscy mają pełen prawa odczytu i zapisu ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
brattanek

Ustawienia sa domyslne. W total commanderze podalem login i pass z routera i mam prawa do kopiowania. Natomiast na expolerze nie moge podac danych do logowania (wyglada to jak bym przegladal jako gosc). Admin ma prawa R/W nie widze opcji dodania gościa do media servera.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Admin ma prawa R/W nie widze opcji dodania gościa do media servera.

DLNA nie ma kont do logowania, stream'uje treści do wszystkich kompatybilnych urządzeń w sieci LAN. 

 

Natomiast na expolerze nie moge podac danych do logowania (wyglada to jak bym przegladal jako gosc).

wpsując \\adresIProutera nie ma okienka do logowania SMB ? wyłącz w opcjach dostęp dla gości i powinno się pojawić - wymuszasz wtedy autoryzację.

 

wracając do napisów - plik *.srt z napisami ma taką samą nazwę jak plik z video ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
brattanek

wpsując \\adresIProutera nie ma okienka do logowania SMB ? wyłącz w opcjach dostęp dla gości i powinno się pojawić - wymuszasz wtedy autoryzację.
 

W exploerze wchodzę bez autoryzacji (nie pamiętam czy dałem aby zapamiętał dane do logowania), wchodząc przez chrome podaje logi i pass. Dostęp dla gości wyłączony.

 

Film i napisy w jednym folderze i z tą samą nazwą.

 

Jak w pierwszym poście pisałem. Wchodzą przez FTP napisy są widoczne (logowanie na admina) a otwierając ten sam folder przez explorera widoczny jest tylko film tak jakby pliku srt nie było.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

W exploerze wchodzę bez autoryzacji (nie pamiętam czy dałem aby zapamiętał dane do logowania),

 

wklep w command line : 

net use * /DELETE /Y

i zobacz czy coś się zmieniło ? napisy dorzucałeś jako inny user - np przez ftp ? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
brattanek

wklep w command line : 

net use * /DELETE /Y

i zobacz czy coś się zmieniło ? napisy dorzucałeś jako inny user - np przez ftp ? 

Tak napisy dograłem jako admin przez FTP i są nie widoczne pod explorerem. Co do czyszczenia praw usera zrobię po pracy.

 

 

///edit

 

komenda nic nie poprawila

Edytowane przez brattanek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

tutaj:

http://192.168.1.1/Advanced_AiDisk_samba.asp

ustaw tak:

openit_1430924351__2015-05-06_165838.png

 

wymusisz logowanie i zobaczysz pliki przez explorer'a

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
brattanek

Cały czas mam wyłączone logowanie dla gości. Wgrałem merlina, zrobiłem factory reset i dalej przez moj komputer moge wejsc na router na dysk i do folderu z filmem lecz napisow tam nie ma. Jak podepne do laptopa napisy sa.

Tak wygladaja ustawienia:

http://vpx.pl/i/2015/05/06/Beznazwy-11.jpg

http://vpx.pl/i/2015/05/06/Beznazwy-12.jpg

 Po zmapowaniu folderu z filmem napisy sa widoczne:

http://vpx.pl/i/2015/05/06/Beznazwy-13.jpg

 

Po wejscu przez router jest tylko film.

 

EDIT:

 

działa ;) sprawdzalem to na jednym filmie co sie okazalo ma walniete napisy inne działają ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

działa ;) sprawdzalem to na jednym filmie co sie okazalo ma walniete napisy inne działają ;)

  :facepalm:

Temat zamykam jako rozwiązany.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • ronifcb
      Przez ronifcb
      Witam.panowie potrzebuje porady ,ktory router wybrac.Ten z wątku czyli asus ac88u dsl czy netgear d7800 ? Na tą chwile router będzie podłaczony pod łącze vdsl dlatego zalezy mi na tym by miał modem.W niedalekiej przyszłosci będzie to pewnie połaczone z jakimś modemem lte po wanie.Cena jest bardzo zbliżona także mam problem z wyborem.pozdrawiam
    • Hictis1935
      Przez Hictis1935
      Witam,
      posiadam router ASUS RT-AC68U, firmware Merlin 380.68_4 i światłowód 600 Mbit/s.
      Przy podłączeniu kabla WAN bezpośrednio do karty sieciowej uzyskuję gwarantowaną prędkość.
      W momencie poprowadzenie sieci przez router, maksymalne osiągi oscylują w granicach 500 Mbit/s.
      CPU Core 1 osiąga 100%, Core 2 jest prawie nie używany.
      QoS, Bandwitch Monitor, Air Control i inne dodatki są off.  W zakładce info WAN i Lan 1 Gbps.
      Próbowałem różne ustawienia w zakłade Switch Control (Enable Jumbo Frame, Spanning-Tree Protocol, NAT Acceleration ON/OFF) ale to nic nie pomaga.
       
      Udało mi się znaleźć informacje, że niektórzy na tym routerze wyciągają prędkości > 900 Mbit/s.
      Proszę  pomoc, lub sugestie co jeszcze mógł bym sprawdzić aby w pełni wykorzystać możliwości ISP.
    • betelgeza
      Przez betelgeza
      Witajcie Koledzy,
      Stanowisko Supportu Asus Polska na dziś 22.05.2014 jest takie, że aktualne oprogramowanie RT-AC68u nie wspiera żadnego modemu działającego o transmisję LTE.
      Tak się jednak składa, że przynajmniej jeden modem LTE działa i to bardzo sprawnie. Dlatego chciałbym w tym temacie zachęcić użytkowników, którym udało się odpalić LTE na wspomnianym routerze do podzielenia się informacją na temat modelu modemu oraz wersji oprogramowania routera.
      Z pewnością te dane ułatwią poszukującym informacji skompletowanie działającego zestawu.
      Na pierwszy ogień przetestowany przeze mnie oraz użytkownika @The Dino modem Huawei:
      Huawei E3272 HILINK   (wersja firmware routera: 3.0.0.4.374_5656-g8d0a991) Huawei E1820 (3G)   (wersja firmware routera: ?) Huawei E3276 (LTE)   (wersja firmware routera: ?) pozdrawiam b.

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji zawiera nasza Polityka prywatności