Skocz do zawartości
  • Podobna zawartość

    • siemka
      Przez siemka
      Przepraszam za być może lamerskie pytanie, ale nie potrafie sobie poradzić sam stąd moja prośba o podpowiedź.
      Mam od 9 lat DS710+ 2x2TB DSM 5.2 update 9 Survellance station 7.1, traktuje głównie go jako Dysk sieciowy dla danych i multimediów w domu oraz jako stacja monitoringu dla 2 kamer Hikvision.
      Niestety jedna z kamer padła nieodwołalnie i chciałem zakupić nowy model 2CD2642FWD-I......i tutaj zonk, Device Pack nie ma oprogramowania dla tej i wielu innych nowych kamer.
      Wszystkie pakiety i DSM mam zaktualizowane i nie wiem czy istnieje jakaś szansa, żeby wgrać update dla tych kamer ??
      Bardzo proszę o sugestie, dodam, że mój Synek chodzi wyśmienicie i szkoda mi pieniędzy na nowy.
      Pozdrawiam wszystkich
      Siemka
    • neon
      Przez neon
      Ja zapytam z innej beczki sterowników do Windows 10 CU. Czy wszyscy macie maszyny Windows 10 ready czy tak jak moja wyszła z Window 8.1 Pro. Ja ma wgrane stery z Win 8.1 takie producent podał do Windows 10. Jakie rozwiązania stosujecie ? 
      pozdrawiam 
    • glorifyday
      Przez glorifyday
      Witam ;-).
      Dzisiaj w nocy system wyprodukowal taka notyfikacje:
      DSM updates will be installed on S713 before the scheduled shutdown  
      Z rana, jak ide do roboty, urzadzenie sie automatycznie wylacza, wiec w logach tuz przed wylaczeniem mam takie wpisy:
      Start install [DSM 6.0-7321 Update 3] automatically. System successfully stopped [Windows file service]. System successfully stopped [NFS service]. Update was complete. Update was complete.  
      Problem jest taki, ze wieczorem wracam z roboty, a 'Synek' wciaz sie uparcie probuje wylaczyc bez widocznego sukcesu - mruga swiatelkami jak glupi i ani wte ani wewte.
      Nie ma dostepu przez siec (ani przez interfejs ani przez ssh), guzik 'Power' nieskuteczny, 'reset' (ale nacisniety krotko, bo nie chcialem od razu rozpoczynac restore) tez bez skutku...
       
      Odpialem LAN. Nie widac roznicy.
      W koncu odpialem zasilanie. No coz... tu juz roznica byla ;-).
       
      Po podpieciu pradu urzadzenie wstalo normalnie, wydaje sie dzialac poprawnie.
       
      Pytanie brzmi: co z tym fantem dalej?
      1. jak sie upewnic, ze mam dobrze zainstalowany DSM?
      2. Jak wymusic fsck na dyskach (ponoc juz jest w DSM, ale wciaz nie wiem, jak sie go wymusza)?
      3. Jakies inne pomysly?
       
       

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.

Obserwuj nas:

×

Powiadomienie o plikach cookie

Używamy plików cookie do celów związanych z reklamami, mediami społecznościowymi i statystykami. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Wszystkie wymagane w tej kwestii informacje zawierają: Polityka prywatności, Regulamin oraz Warunki użytkowania.