Skocz do zawartości
mbalsam

Asus RT-AC68u + Huawei E3272 status disconnected i brak 5ghz

Oceń temat:

Rekomendowane odpowiedzi

mbalsam

Obecnie mam modem hilink 3272 z karta cp niestety cały czas pisze disconnected nawet jak mam tylko sam modem nie łączy sie z internetem a modem jest włączony,od razu zadam drugie pytanie dlaczego nie mam włączonej lampki 5ghz niby pisze że jest włączony dioda się nie świeci i nie ma 5ghz tylko 2,4 działa .dopisze że dysk usb włożony do usb 3.0 huawei do usb 2.0 . router asus rt68u modem huawei 3272 s-153 na sztywno lte Czy ktoś posiada rozwiązanie ?

Pozdrawiam

Przechwytywani3e.JPGPrzechwytywanie.JPGPrzechwytywansie.JPGPrzechwytywassnie.JPG

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Nie posiadam ISP opartego o modem LTE więc nie pomogę, może koledzy @betelgeza(http://openitforum.pl/topic/559-asus-rt-ac68u-modem-lte-usb/), @The Dino lub @Coreus

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.
pomogą


od razu zadam drugie pytanie dlaczego nie mam włączonej lampki 5ghz

nie widać sieci w eterze pomimo włączenia ? co pokazuje Ci Wireless Log ? wiem, że pytanie głupie - ale masz kartę WiFi która obsługuje to pasmo ? :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
mbalsam

kazdy mój laptop ma 5ghz i niby pisze że jest włączona sieć 5ghz jak chcę włączyć sieć gościnną to pisze mi żebym włączył 5ghz a jest zaznaczone jako włączone i restartowałem i nic ,nawet zrobiłem reset i nic nie pomogło cały czas pisze że jest włączone lampka się nie świeci 

 

log w załączniku ,

Nowy dokument tekstowy (2).txt

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

rzeczywiście, 5GHz martwe a 2,4 lata na 20MHz... możesz sobie pozwolić na przywrócenie ustawień fabrycznych ? uruchom konsolę ssh i wpisz :

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość pola kod.

ustaw router od nowa, nawet jako opensystem (bez szyfrowania) i sprawdź - jak nie pomoże - wyślij router na RMA. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

@Idanit zwróć uwagę na 3 screen - radio uruchomione a harmonogram wyłączony :) @mbalsam a nie ustawiłeś go czasem jako bridge na 5GHz przypadkiem ?


O.T.

napisaliśmy jedocześnie... który to już raz

:D :D :good: 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Idanit
zwróć uwagę na 3 screen

tak, widziałem, albo ustawienia fabryczne albo uszkodzenie radia (ruter do wymiany)

 

@mbalsam spróbuj jeszcze włączyć harmonogram może tu tkwi problem.

Edytowane przez Idanit

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
mbalsam
Dnia 8.10.2014 o 18:30, house napisał:

@Idanit zwróć uwagę na 3 screen - radio uruchomione a harmonogram wyłączony :12_slight_smile: @mbalsam a nie ustawiłeś go czasem jako bridge na 5GHz przypadkiem ?

Harmonogram zrobiony 

Przechwytywanie.JPG

Dioda sie nie świeci 

IMG_0964.JPG

Router kupiony 3 dni temu

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Idanit
Router kupiony 3 dni temu

to szybko rób co zasugerowano, najwyżej spróbujesz wymienić w sklepie jako uszkodzony od ręki. Bo inaczej poczekasz 2-3 tygodnie na odesłanie przez dystrybutora.  

Edytowane przez Idanit

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
mbalsam

rzeczywiście, 5GHz martwe a 2,4 lata na 20MHz... możesz sobie pozwolić na przywrócenie ustawień fabrycznych ? uruchom konsolę ssh i wpisz :

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość pola kod.

ustaw router od nowa, nawet jako opensystem (bez szyfrowania) i sprawdź - jak nie pomoże - wyślij router na RMA. 

Tą konsole jak uruchomić? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Idanit

administracja/system enable ssh

później zaloguj się np z putty.exe i wklej mtd-erase2 nvram

Edytowane przez Idanit
  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
mbalsam

administracja/system enable ssh

później zaloguj się np z putty.exe i wklej mtd-erase2 nvram

 

znalazłem i dałem komende reset się zrobił lecz cały czas brak 5ghz chyba router padł . :(  

Edytowane przez mbalsam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Idanit
nie ma takiego ja shh jest telnet

  :question:

po kolei od góry:

Zmiana hasła logowania routera

Persistent JFFS2 partition

SSH Daemon

jest?

dopiero teraz jest

Dodatkowe

w którym to jest telnet

 

 

znalazłem i dałem komende reset się zrobił lecz cały czas brak 5ghz chyba router padł

a na samej górze też masz tylko jedno SSID ? 

 

czy np:

ASUS ASUS

ASUS ASUS5

inne login-y jakie wpisałeś podczas konfiguracji.

Edytowane przez Idanit

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
mbalsam

  :question:

po kolei od góry:

Zmiana hasła logowania routera

Persistent JFFS2 partition

SSH Daemon

jest?

dopiero teraz jest

Dodatkowe

w którym to jest telnet

 

 

a na samej górze też masz tylko jedno SSID ? 

 

czy np:

ASUS ASUS

ASUS ASUS5

inne login-y jakie wpisałeś podczas konfiguracji.

są dwie nazwy ssid ale jednej tej 5 ghz nie widzią laptopy a dioda 5ghz jak sie  nie świeci to nie świeci 

Wyłaczam 2,4ghz  i lampka gaśnie jak i włączam to się wieci a jak z 5ghz to nie reaguje i sieci tej 5ghz żaden komputer nie widzi takż jutro jade do sklepu aby wymienić sprzęt myśłe ze po 3 dniach wymienią ?

Edytowane przez mbalsam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

jutro jade do sklepu aby wymienić sprzęt myśłe ze po 3 dniach wymienią

powinni skoro sprzedali od razu uszkodzony, ale zazwyczaj jest tak, że będą oglądać z każdej strony aby "dokładnie" sprawdzić :/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
mbalsam

Wymieniony router w wszystko chodzi prawidłowo widac że to był od samego początku wadliwy egzemplarz .Pozdrawiam i dziękuje za pomoc

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Podobna zawartość

    • Wlodek_242
      Przez Wlodek_242
      @house
      możesz to trochę rozwinąć? Przeglądałem trochę zasoby internetu i ciągle nie do końca wyłapuję użyteczność AiMesh. Mam póki co inny ASUS RT-N15U w trybie punktu dostępowego. Połączony jest skętką z 4G AC68U, o czym zresztą było w innym temacie. Tak jak napisał @Pagnite
      mam ustawione takie samo SSID i śmiga. Co prawda jakiś tam słaby sygnał od 4G-AC68U łapią ale co jakby nie łapały. Moja rozterka polega na tym, że chciałbym mieć jeszcze użyteczność w postaci 5G na dole a tego stary ASUS nie zapewnia.  Oczywiście taki RT-AC68U to kusząca sprawa ale z drugiej strony mam póki co wrażenie, że to jednak niepotrzebny wydatek. Podsumowując wydaje mi się, że najprościej byłoby mieć urządzenie w trybie AP obsługujące dwa pasma. Reszta należałaby już do routera głównego (4G...). Dobrze myślę? Jeśli nie to wytłumacz co bym zyskał? No i jakie urządzenie mogę mieć w trybie AP w dwóch pasmach i jeszcze żeby ciągnął to z routera po skrętce?
    • mihaszek
      Przez mihaszek
      Prosze o pomoc, kupilem ac86u - mam juz trzeci(wymienialem)... W zadnym przy odsobnych sieciach w sieci 5ghz nie moge ustawic na stale kanalu. Np. Ustawiam 112 i nastepnego dnia jest juz na 48. Dzwonilem do asusa nie umieli mi pomoc. Dodam ze jak jest na tym 48 kanale to w asuswrt/merlin(tez testowalem) pokazuje dalej ze jest kanal 112... - sprawdzane w wifi analizer. Chcialbym zostac przy tym routerze bo mysle o drugiej sztuce i aimash, ale koncza mi sie pomysly co z tym zrobic. Mysle coraz bardziej o r7800... Pozdrawiam

      Wysłane z mojego LG-H870DS przy użyciu Tapatalka


    • pobutek
      Przez pobutek
      Witam, jak aktualnie wygląda wsparcie do Linksys WRT1900ACS.  Po wgraniu merlina mój  asus  rt-ac87u na drugi dzień padł 
      Czy polecacie tego linksysa czy może lepiej kupić inny model ?
       
      Pozdawiam
       
      Ps.przepraszam jak zrobiłem bałagan w temacie. ale nie widzę info o tym routerze.

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.

Obserwuj nas:

×

Powiadomienie o plikach cookie

Używamy plików cookie do celów związanych z reklamami, mediami społecznościowymi i statystykami. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Wszystkie wymagane w tej kwestii informacje zawierają: Polityka prywatności, Regulamin oraz Warunki użytkowania.