Jump to content
kashi

Qnap 419P II - problem po wgraniu firmware 4.1 i poprawek z 2014.06.12

Rate this topic

Recommended Posts

kashi

Witam,

 

Mam problem ze swoim Nasem. Po wgraniu poprawek z czerwca tego roku dostałem komunikat że wgrywanie zakończyło się niepowodzeniem a po restarcie QNAP interfejs pokazuje coś innego - sukces z informacją że mam zainstalowane najświeższe poprawki. Instalacje wykonywałem w lipcu i od tego czasu coś dziwnego dzieje się ze sprzętem. Brak dostępu z przeglądarki i telewizora. Qnap Finder nie znajduje sprzętu, pomaga tylko restart przyciskiem POWER na NAS. Po takim restarcie NAS bardzo długo sobie działa restartuje się nieskończoną ilość razy (przy czym lampka mryga na zielono i czerwono). W ten sposób potrafi sobie działać kilka godzin aż w końcu lampka zapala się na zielono i jest dobrze ale tylko na chwilę. Po dzisiejszym restarcie NAS wstał ale niestety wygląda tak jakby wszystkie dane zniknęły. Lampka zielona mryga. W załączniku przesyłam kilka przykładowych zrzutów.

Bardzo proszę o wsparcie/wskazówki co mogę z tym zrobić. Czyżby NAS sam usunął dane?A może po prostu wszystkie dyski padły....

 

pozdrawiam

post-27-0-82179700-1408047584_thumb.jpg

post-27-0-38828200-1408047585_thumb.jpg

post-27-0-88201800-1408047585_thumb.jpg

post-27-0-31625000-1408047586_thumb.jpg

post-27-0-71245900-1408047586_thumb.jpg

post-27-0-63413400-1408047587_thumb.jpg

post-27-0-02662500-1408047588_thumb.jpg

post-27-0-42393500-1408047588_thumb.jpg

post-27-0-74022000-1408047588_thumb.jpg

post-27-0-70637900-1408047589_thumb.jpg

Edited by kashi

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Popraw załącznik na screenshoty i usuń pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites
kashi

Popraw załącznik na screenshoty i usuń pdf

czyli załącznik powinien być w jakim formacie?

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Jpg, png lub inny plik graficzny. Niestety pobieranie pdf i sprawdzenie co jest w środku nie jest zbyt wygodne a tak wszystko widać od razu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

@kashi pokaż logi z 6.jpg Widać jedynie że "file system was not clean" co wskazuje na uszkodzenie systemu plików/dysku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.

Obserwuj nas:

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.