Skocz do zawartości
The Dino

AC68U + hub = kilka urządzeń?

Oceń temat:

Rekomendowane odpowiedzi

The Dino    45
The Dino

Mam pytanie jak w temacie. Teoretycznie nie powinno być problemów, czy jednak router to obsłuży? Do routera mam podpięty dysk i modem, chciałbym jeszcze sporadycznie podpinać pendrive. Czy po podłączeniu dysku przez hub będzie to możliwe? Czy będę mógł np. przegrywać dane z/na dysk na/z pendriva? Wiem, że to może oczywiste, że powinno działać (przynajmniej tak byłoby w przypadku podpięcia tego do komputera), ale czy na pewno?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Jabol    60
Jabol

Powinno działać chyba ale HUB musiał by być raczej aktywny. Na pasywnym może nie pociągnąć tyle urządzeń router, no ale póki nie podłączysz to chyba się nie dowiemy :P

  • Lubię to 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
house    1385
house

Zgodzę się z przedmowca :) pendrive i modem będą działać ze względu na znikome zapotrzebowanie na zasilanie ale problem może być z dyskiem. Tak jak Jabol napisał może być potrzebny hub aktywny.

post z Tapatalk

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
The Dino    45
The Dino

Ja nawet nie jestem pewien czy pendrive i modem by działały na pasywnym ;-)  Wiem, że przy niektórych routerach jest wymagany hub, bo nie dają rady zasilić modemów. Tak więc na pewno aktywny, nie jestem właśnie tylko pewien czy zadziała. Mam jeden hub aktywny w monitorze, jednak monitor jest jeszcze nadal w mieszkaniu, a router już w domku. A nie chce kupować bez pewności, że ruszy. Więc jak pewnie poczekam i sprawdzę jak już się przeprowadzę. W każdym razie dam znać  :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • gooru2
      Przez gooru2
      Potrzebuję do stacjonarki wydajną kartę na USB. Wstępna selekcja to karty w zasadzie na dwóch chipach Realtek 8814 i bcm4352. Ten drugi układ jest mi już znany i w obecnym laptopie wyciąga nawet ponad 70MB/s. Ale szukam karty 3x3. Ale widzę w zasadzie jedną sensowną kartę na w/w układzie Asusa ac56
      Jeśli chodzi o realteka wybór jest szerszy
      Testowane już przez doktora DWA192 i Asus. Asus - chyba najlepszy, ale drogi, Dlink drogi i niewygodny.
      Ale również znalazłem 
      Tplink T9UH - widzę, że to całkiem mocarna karta ( patrzcie okolice 4 minuty ). Z tego co wnioskuję router to Archer ac3150 - testował go również w tamtym okresie.  A i cena niższa niż dwóch w/w wymienionych konkurentów. 
      Jest jeszcze Edimax EW-7833UAC - poprzednie produkty w AC były całkiem niezłe i raczej nie sprawiały problemów. 
      Znalazłem na forum również jakąś kartę Comfasta również na Realteku oraz jakąś kartę na Mediateku, ale kolega, który je kupował miał z nimi spore problemy. 
      Czy znajdzie się jeszcze coś rozsądnego i w fajnej cenie, bo obecny intel ac8260 bardzo mnie wkurza. Strasznie skacze link. Ta karta nie powinna nawet leżeć obok dobrego ac7260 czy dw1550. Testowałem również pce-ac56 - tu jest nieźle. Karta delikatnie mniej wydajna niż Dell - na granicy błędu pomiaru. Preferuje karty na USB bo są bardziej uniwersalne. 
       
    • fileth
      Przez fileth
      Witam
      Mam problem z udziałem dysku usb podpiętego do nasa ...
      W ustawieniach dysku nie mogę dodać dostępu sieciowego - głównie chodzi mi o smb, żeby zarządzać plikami po sieci.
      HTTP i DLNA odpaliło się reszta nie daje rady.
      Dysk w NTFS z zawartością kilku katalogów, których też nie widać ... Jedynie widać katalogi utworzone na tym dysku pod gui zarządzającym Netgearem.
    • XGrzesX
      Przez XGrzesX
      Zarówno na oryginalnym sofcie jak i na Merlin mam problem z widocznością dysku (Samba) podłączonego do routera Asus AC58U w Windows 10. Nie wiem od czego to zależy ale często nie widać dysku w otoczeniu sieciowym. Ktoś wie co może być tego przyczyną ?
  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

Openitforum

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji zawiera nasza Polityka prywatności