Skocz do zawartości
Radosław Bernaciak

problem z dostepem do DS211j

Oceń temat:

Rekomendowane odpowiedzi

Radosław Bernaciak

Wczorja podczas proby podlaczenia sie do dysku..nie znalazienono go...Synology Assistan go znajduje jednak ma zmienione IP, tj przypisane przez DHCP (mnial nadane stale) w statusie pokazuje ze - NIEZAINTALOWANO - podczas proby podlacznia wyskakuje kominikat ze - Na stacji DiskStation nie ma zainstalowanego oprogramowania...
i kaze podac sciezke do paczki z oprogramowaniem

kurcze jak odzyskac dane z dyskow?, bo jak zaisntaluje oprogramownaie to dane zapewne zgina...

W NAS sa dwa dysku ktore robia w Mirrorze
 
poczynione kroki
1. wyjalem 1 dysk...zostal tylko jeden i probuje zainstalowac...
w kreatorze instalacji odhaczylem "Po instalacji utworz volumen SHR, i w kolejnym kroku ustawienia sieciowe z DHCp i start kreatora...
a zaraz po tym...zatrzymuje sie podczas punktu: stosowania ustawien sieci..Bład serwera:(KOD BŁĘD:38)
i koniec..
 
podpowuiedz serwisu ze prawdopodbnie...uszkodzenie pamieci DOM...wymiana plyty...sprawa raczej nie oplacalna...
 
moze ktos ma inne zdanie? i wie jak utratowac

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Jabol

Dane możesz odczytać podłączając któryś z dysków do PC i odczytać je jakimś linuxem live CD.

 

A powiedz mi czy miałeś zainstalowany DSM 5 ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house
Dnia 13.06.2014 o 10:21, Jabol napisał:

A powiedz mi czy miałeś zainstalowany DSM 5 ?

dokładnie, DSM5 ? :

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Radosław Bernaciak

Dane możesz odczytać podłączając któryś z dysków do PC i odczytać je jakimś linuxem live CD.

 

A powiedz mi czy miałeś zainstalowany DSM 5 ?

w linuxie nie chce zmapowac tego dysku

tak bylo DSM5

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

w linuxie nie chce zmapowac tego dysku

każdy livecd o ile dysk jest sprawny powinien taki dysk zamontować i pokazać zawartość. gnome-disk-utility dokładnie pokaże strukturę partycji, dane s.m.a.r.t i pozwoli zamontować dysk do odczytu. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • Kojot77
      Przez Kojot77
      Witam wszystkich,
      Posiadam DS216j, 2x WD RED 6 TB, 2 osobne wolumeny, lacze 300/20 Mb/s od Vectry, RT2600ac (zakupiony ostatnio po waszych opiniach ). Komputer po WiFi bez problemu sciaga pliki pelna szerokosia lącza.  Problem polega na tym, ze Transmission nie wykorzystuje lacze na full przy sciaganiu, wysylanie jest ok. Szczytowe osiagi to 120 Mb/s ktore obserwuje na NASie oraz routerze, bo Transmission Remote GUI "dlawi sie" i poki torrent sie nie sciagnie praktycznie nie odpowiada. W trakcie sciagana bez problemu loguje sie z WAN na NAS oraz router. NAS z routerem polaczone gigabitem (nawet wymienilem przewod ostatnio). Jak ogranicze sciaganie w samym transmission do 80-90 Mb/s to RemoteGUI dziala ok. Myslalem ze to moj staruszek Netgear sie nei wyrabial na zakretach, ale niestety na RT2600ac jest to samo. Wiec obstawiam ze to cos z samym transmission jest nie halo tylko nie moge sie dogrzebac co.  Spotkal sie ktos z takim cudem? Jakies podpowiedzi gdzie szukac?
       
      Pozdrawiam
    • Michał10
      Przez Michał10
      Witajcie,
      jestem nowy i zielony w tematach IT. Mam taki kłopot. Zainstalowano mi dzisiaj internet światłowodowy 300Mb/30Mb. Do tego internetu zakupiłem router Netgear R7000. I wszystko byłoby świetnie gdyby nie jeden mały szczegół. Gdy podepnę się bezpośrednio pod światłowód to mam transfer na poziomie 280Mb/28Mb na 2,4GHz (taki notebook stary trochę mam). Gdy podepnę router to po kablu mam

       
      Natomiast gdy chcę sprawdzić po wifi to niezależnie czy na 2,4GHz czy na 5GHz (sprawdzane na nowym smartfonie) w obu przypadkach jest podobnie:

       
      Czy możecie mi powiedzieć dlaczego tak jest? Co może być przyczyną, że WIFI ogranicza prędkość? Czy router jest uszkodzony? A może są jakieś ustawienia, które odblokują to ograniczanie prędkości. Przy okazji mam pytanie czy router Netgear R7000 jest taki problematyczny w konfiguracji? Technik od internetu bluźnił mi na ten router przy małym dziecku jak szewc. Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi co zrobić. Będę wdzięczny jeśli powiecie mi też jak ewentualnie te ustawienia pozmieniać. Nie wiem co mam zrobić. Czy reklamować czy wykazać się jeszcze cierpliwością i poszukać kogoś kto sobie z tym poradzi.
      Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi
       
       
       
       
       
       
       
    • Daniel zaw
      Przez Daniel zaw
      WITAM WSZYSTKICH
      Zainstalowałem prestashop ale mam problem z widzialnością witryny z zewnątrz - cały czas server chce przekierować na adres wewnętrzny a nie domenę..... , może ktoś wie gdzie mam szukać? 
      może ktoś zmontuje jakis filmik instruktarzowy instalacji Prestashop na Synology!!
      Czy ktoś może  pomóc? 

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Używamy plików cookie do celów związanych z reklamami, mediami społecznościowymi i statystykami. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Wszystkie wymagane w tej kwestii informacje zawierają: Polityka prywatności, Regulamin oraz Warunki użytkowania.