Skocz do zawartości
Jakub Kaminski

asus rt-ac68u a sieć z ttl=1

Oceń temat:

Rekomendowane odpowiedzi

Jakub Kaminski    0
Jakub Kaminski

Witam

 

Mam taki problem: kupiłem router asus rt-ac68u i chciałem podłączyć go do sieci w akademiku, router ma połączenie z internetem (udało mi się nawet zaktualizować firmware do najnowszego) ale niestety nie przekazuje go dalej ani po kablu ani przez wifi, zadzwoniłem do pomocy technicznej i technik zauważył że sieć daje pakiety z obniżonym ttl do 1 i powiedział że router nie będzie działał w tej sieci z tym firmware i że poszuka jakiegoś alternatywnego firmware z podbijaniem ttl i że oddzwoni, kilka razy dzwoniłem do nich ale mówili żeby czekać a od pierwszej rozmowy minęło już kilka tygodni. Zna może ktoś jakiś zewnętrzny firmware do tego routera z podbijaniem ttl?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
house    1386
house

oczywiście : 

openit_1402336681__2014-06-09_195636.png

wgrywasz przez Asus Firmware Restore dostępnym w ASUS RT-AC68U Utility version 4.2.9.2 : 

    Dodaj reakcję lub odpowiedz w tym temacie, aby zobaczyć ukrytą zawartość.

jest możliwość zrobienia tego również w konsoli asuswrt ale nie gwarantuję, że zadziała i że będzie to stabilne rozwiązanie. 

  • Lubię to 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Jakub Kaminski    0
Jakub Kaminski

czyli porostu wgrywam tomato i zmieniam tę funkcję i wszystko działa? czy podczas zmiany firmware są jakieś zalecenia bo nigdy nie zmieniałem firmware w routerze oprócz automatycznej z poziomu orginalnej strony konfiguracyjnej routera

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Jakub Kaminski    0
Jakub Kaminski

zrobiłem wszystko wg opisu i nie mogę wejść na stronę konfiguracyjną routera pod adresem 192.168.1.1 a w ipconfig/all brama domyślna jest pusta

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
house    1386
house

użyłeś przycisku WPS  i odczekałeś ustawowe 3-4 minuty ? ustaw adres IP na statyczny na karcie sieciowej, wyczyść nvram przyciskiem WPS a następnie poczekaj aż router uruchomi się ponownie (zaświecą się diody od WiFi). wejdź do webgui i ustaw zakres dhcp bo zapewne nie przydziela adresów (pula nie wiadomo dlaczego jest ustawiona na 192.168.1.0-0). Wgrałeś plik z AC68 w nazwie ?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Jakub Kaminski    0
Jakub Kaminski

jak naciskam przycisk wps nic z diodami się nie dzieje 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
house    1386
house

jak naciskam przycisk wps nic z diodami się nie dzieje

przyciśnij i trzymaj, aż coś się z diodami zadzieje :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Jakub Kaminski    0
Jakub Kaminski

można całą procedurę zrobić jeszcze raz? może jednak zrobiłem coś źle...

bo trzymam przycisk wps ok minuty i nic się nie dzieje

plik jaki wgrałem nazywa się tak: tomato-RT-AC68U-ARM-119-AIO-64K.trx


dobra diody od wifi zgasły i nic więcej się nie dzieje...

Edytowane przez Jakub Kaminski

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
house    1386
house

ożna całą procedurę zrobić jeszcze raz? może jednak zrobiłem coś źle...

oczywiście. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Jakub Kaminski    0
Jakub Kaminski

zrobiłem wszystko jeszcze raz i nic teraz po przyciśnięciu przycisku wps nic się nie dzieje

I jeszcze takie pytanie jak w tym programie do wgrywania wyskoczy komunikat rodzaju czekaj na ponowne załadowanie się systemu to po tych 3 minutach powinno coś wyskoczyć czy porostu zamknąć ten program?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
house    1386
house

I jeszcze takie pytanie jak w tym programie do wgrywania wyskoczy komunikat rodzaju czekaj na ponowne załadowanie się systemu to po tych 3 minutach powinno coś wyskoczyć czy porostu zamknąć ten program?

odczekac 5 minut dla pewności i wyłączyć, potem akcja z WPS i powinno zadziałać. tak przynajmniej twierdzi @shibby. też miałem z tym problem i odpuściłem tomato :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Jakub Kaminski    0
Jakub Kaminski

i było tak samo jak u mnie że przycisk wps nic nie robił?


dobra poddaję się czy jest jeszcze coś innego pod ten router co podbija ttl?


albo jak wrócić do orginalnego firmware

Edytowane przez Jakub Kaminski

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
house    1386
house

albo jak wrócić do orginalnego firmware

pobrać ten plik :

http://openitforum.pl/files/file/8-/

i dokładnie w ten sam sposób wgrać pomijając jedynie wciskanie WPS.

 

dobra poddaję się czy jest jeszcze coś innego pod ten router co podbija ttl?

DD-WRT

WARNING: It is recommended to use ASUS Firmware restoration tool for ASUS routers initial flash (use *.TRX file)

    Dodaj reakcję lub odpowiedz w tym temacie, aby zobaczyć ukrytą zawartość.

    Dodaj reakcję lub odpowiedz w tym temacie, aby zobaczyć ukrytą zawartość.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


Openitforum

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji zawiera nasza Polityka prywatności