Jump to content
The Dino

AC68U i Traffic Manager

Rate this topic

Recommended Posts

The Dino

Używam softu Merlina, ale wydaje mi się, że na oryginalnym był podobny problem. Zawsze gdy przeglądam zakres ostatnich 24 godzin wykres wygląda tak:

post-212-0-53246700-1401304425_thumb.jpg

Problem występuje tylko dla ruchu Internetowego. Internet jest z routera USB (E3272). Można to jakoś naprawić?

Share this post


Link to post
Share on other sites
The Dino

Posiadam właśnie ten fw. I to nie jest problem pokazywania innego transferu. W tym okresie żadne urządzenie nie pracowała, nikt nie był podpięty do routera.

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Dziwne. Szczególnie powtarzalnosc wykresu. Naprawić na pewno nie można, bo asus zapewne powie że wan 3g jest przewidziany jako łączę zapasowe a nie główne. Jeśli problem nie wystąpi na normalnym połączeniu od operatora kablowego to sprawa jest trudna.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
The Dino

Problem znikł po aktualizacji do Merlina 3.0.0.4_374.43_2  :)

  • Like it 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • lackypl
      By lackypl
      Witam wszystkich.
      Mam takie pytanie zauważyłem,że w logach mam :
      Jan  8 20:45:31 rc_service: watchdog 263:notify_rc start_cfgsync Jan  8 20:46:02 rc_service: watchdog 263:notify_rc start_cfgsync Jan  8 20:46:31 rc_service: watchdog 263:notify_rc start_cfgsync Jan  8 20:47:02 rc_service: watchdog 263:notify_rc start_cfgsync Jan  8 20:47:31 rc_service: watchdog 263:notify_rc start_cfgsync Jan  8 20:48:02 rc_service: watchdog 263:notify_rc start_cfgsync Jan  8 20:48:31 rc_service: watchdog 263:notify_rc start_cfgsync Jan  8 20:49:02 rc_service: watchdog 263:notify_rc start_cfgsync Jan  8 20:49:31 rc_service: watchdog 263:notify_rc start_cfgsync i tak co 30 s.
      Merlina aktualizowałem wczoraj ,aktualna wersja Wersja firmware:384.8_2, po aktualizacji naturalnie reset i wszystko na nowo z palucha ustawione, ale to nie pomogło.
      Wszystko działa dobrze, nie widzę żadnych problemów.
      Czy jest na to jakieś rozwiązanie ?
      dzięki za pomoc
    • MondryTv
      By MondryTv
      Podpiąłem pod USB dysk 6TB Seagate Backup Plus do routera Asus DSL AC68u, wszystko (AiCloud, FTP, Samby, mapowanie dysku w Windzie, DLNA na TV i inne gady, sorki nie znam się) działało do czasu kiedy nie użyłem opcji sprawdzenia dysku
      i wyskoczyły błędy na dysku. No to oczywiście format dysku (przez router) i dysk się wykrzaczył. Cały dzień grzebania ponowny format (NTFS, GPT) podpinam i znowu błędy. Odszukałem tablicę kompatybilnych
      dysków z routerem i wychodzi, że obsługuje dyski do 4TB, (przy czym jest dopisek "read only" lub "write only" tzn że samego NTFS nie obsługuje czy co?). Obecnie robię test partycji dysku programem zewnętrznym po podpięciu do lapka, który już 
      leci parę godzin. Zanim znowu coś spier... mam pytania:
      1. Czy podzielić dysk na mniejsze partycje ?
      2. Czy wyświetlane przez router błędy dysku mogą wynikać z braku obsługi, czy faktycznie mam uwalony dysk?
       
      Pozdrawiam serdecznie, jeżeli coś przedstawiam niefachowo to sorki.
      Artur
       
       


    • GrzegorzZ
      By GrzegorzZ
      Witam
       
      Mam pytanko odnośnie modelu jak w temacie. Mam dwie kondygnacje w domu, ok 350 m2 i wszędzie podłogówkę (maty aluminiowe itp). Juz wiem, że niestety router się nie przebije ( miałem nadzieję, że w tej cenie to cud się wydarzy ) i teraz pytanie. Jak to ogarnąć, żeby nie ciągnąć kabla? Nie bardzo jest jak to zamaskowac . Wcześniej wyglądało to tak, że dostawcę Internetu mam podłączonego pod switch, od switcha idzie w 4 kierunkach do dekodera oraz jeden do routera TP-link wr743nd (biuro) potem na korytarzu to link re200 i na dole tp-link re210. Na górze było dobrze. Na dole podejrzewam pojawiał się problem od nadmiaru odbiorców  (tv, 2 kompy plus telefony). Przyznam, że mialem nadzieje, ze Asus mnie wybawi z opresji, ale niestety nie, sygnał na dole jest za słaby. Jakieś pomysły? Tylko błagam,w języku polskim.

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.

Obserwuj nas:

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.