Jump to content
janusp

QNAP niewidoczny w otoczeniu sieciowym

Rate this topic

Recommended Posts

janusp

Witam,

 

W sieci wewnetrznej pracuja dwa urzadzenia: QNAP469L i QNAP469Pro. Otwierajac otoczenie sieciowe (Win7) lub Total Commander, jedyny jaki pojawia sie (jest rozpoznawany przez Win) to 469L. Aby dostac sie do 469Pro, musze wpisac adres IP lub poprzez QFinder.

 

Przejrzalem ustawienia 469L - podobne sa w 469Pro.

 

Co nalezy ustawic aby 469Pro pojawial sie na liscie urzadzen w otoczeniu sieciowym?

 

pozdrawiam

Przemek

 

post-204-0-65048800-1401031724_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jabol

Rozumiem że taka podstawowa rzecz jak identyczna grupa robocza na wszystkich urządzeniach w sieci jest ustawiona?

 

EDIT:

 

Panel Sterowania > Usługi sieciowe > Win/MAC/NFS > Grupa robocza

 

post-11-0-26788000-1401116552_thumb.jpg

post-11-0-78101700-1401116552_thumb.jpg

post-11-0-26029000-1401116553_thumb.jpg

Edited by Jabol
Dodanie zdjęć
  • Like it 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
janusp

a gdzie? jak?


ok, juz ustawilem w urzadzeniach te sam grupe robocza


bardzo dziekuje, to rozwiazalo problem

pozdrawiam

przemek

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.

Obserwuj nas:

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.