Skocz do zawartości
GrB

TS112 - włączenie serwera WWW - problemy

Oceń temat:

Rekomendowane odpowiedzi

GrB

Witam

TS-112 (teraz: 3.8.0 Build 20121114) - próba włączenia serwera WWW kończy się komunikatem "[Web Server] Start failed".

 

Problemy pojawiły się po automatycznej aktualizacji firmwaru. 

Odczekałem na pojawienie się nowej wersji, ale próba wgrania wersji 3.8.2 kończy się niepowodzeniem.

 

1. Jak wystartować serwer?

2. Dlaczego próba aktualizacji kończy się niepowodzeniem?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Widzę że najnowsza wersja to 3.8.2 Build0301.
Wyjmij dysk, spróbuj wystartować nasa bez niego, uruchom narzędzie qnap finder i wgraj przez nie nowe oprogramowanie. Jeśli to nie pomoże to musisz zrobić opcję recorvery która jest opisana w wiki na stronie qnapa.
http://wiki.qnap.com/wiki/Firmware_Recovery
Tutaj jest spolszczona wersja powyższej procedury : http://www.openitforum.pl/page/articles.html/_/recenzje/poradniki/qnap-recovery-dla-modeli-ts-11x-ts-21x-ts-41x-r38

Ew jeśli możesz sobie na to pozwolić zresetuj urządzenie to ustawień fabrycznych i dopiero wtedy zrób aktualizację.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • kadaffi
      Przez kadaffi
      Witam
      Właśnie zakupiłem router netgear r7800. Skonfigurowałem go wstępnie i jestem niezadowoloy z transferów w sieci wifi.  W sieci mam qnapa 1gb ethernet na którego chce przerzucać dane z laptopa oraz oglądać filmy na tv ale na tą chwilę transfery jakie osiągam przy kopiowaniu plików odczyt jakieś 15/20MB/s 5ghz i jakieś 10MB/s 2,4ghz. Moja karta sieciowa to Intel(R) Dual Band Wireless-AC 8260. Nie mogę się w niej doszukać zmiany szerokości kanału. Ustawione mam 20mhz. Czy ona nie obsługuje chociażby 40mhz? Na tą chwile przepustowość karty sieciowej pokazuje mi 5ghz 870Mb/s 2,4 ghz 144 Mb/s. Czy macie jakieś sugestie? 
      Pozdrawiam
    • Hictis1935
      Przez Hictis1935
      Witam,
      posiadam router ASUS RT-AC68U, firmware Merlin 380.68_4 i światłowód 600 Mbit/s.
      Przy podłączeniu kabla WAN bezpośrednio do karty sieciowej uzyskuję gwarantowaną prędkość.
      W momencie poprowadzenie sieci przez router, maksymalne osiągi oscylują w granicach 500 Mbit/s.
      CPU Core 1 osiąga 100%, Core 2 jest prawie nie używany.
      QoS, Bandwitch Monitor, Air Control i inne dodatki są off.  W zakładce info WAN i Lan 1 Gbps.
      Próbowałem różne ustawienia w zakłade Switch Control (Enable Jumbo Frame, Spanning-Tree Protocol, NAT Acceleration ON/OFF) ale to nic nie pomaga.
       
      Udało mi się znaleźć informacje, że niektórzy na tym routerze wyciągają prędkości > 900 Mbit/s.
      Proszę  pomoc, lub sugestie co jeszcze mógł bym sprawdzić aby w pełni wykorzystać możliwości ISP.
    • no4fly1
      Przez no4fly1
      Mam chyba podobną potrzebę.
      Chciałbym  jednorazowo wykonać kopię zapasową na zewnętrznym  serwerze .
      Z uwagi na dużą ilość danych (zdjęcia) nie chcę tego robić przez  pośredni komputer.
      W moim przypadku to z Qnap  do Synology.
      Do obu serwerów mam  dostęp i odpowiednie uprawnienia.
      Jedyne co znalazłem  to:  Zdalna replikacja ----> z serwera NAS na serwer NAS  ----> Stwórz zadanie replikacji
      I tu mam pytania:
      Czy przy jednorazowej akcji to odpowiedni sposób?
      Jaki nr portu Synology wpisać ? Domyślnie wpisany jest 873 ale podaje że to nieprawidłowy port.
      Na routerze  (przed Synology) mam przekierowane porty: 20, 21, 80, 5000, 5001

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji zawiera nasza Polityka prywatności