Skocz do zawartości
triopl1

Urządzenie docelowe w Audio Station

Oceń temat:

Rekomendowane odpowiedzi

triopl1

W sieci lokalnej po uruchomieniu audio station  znajdziemy ikonkę Mój komputer

Po nacisnięciu ukazują się inne urządzenia DLNA ,np TV w moim przypadku

Czyli mozemy za pomocą komputera wyświetlić listy, biblioteki utworów znajdujących się na Synku, na ekranie  TV

I tak bylo do wczoraj

Dzisiaj jest tylko ikona mój komputer i to wszystko,nie znajduje TV

Natomiast odwrotnie ,na tv znajduje DS i wszystkie foldery ,zdjęcia ,video i audio

Wie ktoś moze co się stało

Jedyne co wgrałem to JAVA ,ale chyba to nie ma nic wspólnego z moim tematem

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

tutaj jest rozwiązanie :

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.

  • Lubię to 2

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
triopl1

witam

mam na mysli to

audio station nie widzi zdalnego urzadzenia dlna , a powinien jak to widac na zdjeciu

i

pozdrawiam

post-206-0-27744900-1400015698_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

u mnie audiostation widzi wszystkie serwery dlna (mam tylko jeden :/).

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.

TV ma swój ? może jakaś access lista się wysypała ? audiostation widzi ten z DSM ?

wg :

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.

mój komputer to miejsce docelowe a nie źródłowe odtwarzania...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
triopl1

witam

 

jak widac na liscie jest samsung TV

post-206-0-76067100-1400061238_thumb.jpg

a powinien byc tu:

post-206-0-70762300-1400061316_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
triopl1

szanowni koledzy

czy wie ktos dlaczego na liscie jest samsung a w audio station w miejscu wskazanym strzalka nie pojawil sie ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

@

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.
sprawdzę zaraz u siebie, jak nic nie wymyślę to pozostaje:

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
triopl1

Z tym formularzem dobra sprawa ,tylko jezyk nie ten

chyba ze ktos z administratorow moglby sprobowac tam zasiegnac jezyka

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Z tym formularzem dobra sprawa ,tylko jezyk nie ten

jak to nie ten ? link kończy się :

?lang=plk
i tak jest wyświetlany :) 

 

chyba ze ktos z administratorow moglby sprobowac tam zasiegnac jezyka

zasięgnąłem, ponieważ u mnie jest dokładnie tak samo...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

chyba ze ktos z administratorow moglby sprobowac tam zasiegnac jezyka

 

It is not possible to stream to an DLNA client, as DLNA is not a stream. You can stream to a streaming client, for example SONOS speakers, AppleTV, WD TV or Samsung SmartTV. When using a DLNA client, the client has to connect to the server for itself, as DLNA is in fact a reduced web server where the DLNA client is able to playback audio/video content while downloading.

Hope this helps. Best regards,Technical Support Engineer 

 

"można ale nie można" :/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • pepe44
      Przez pepe44
      Witam, to mój pierwszy post na tym forum mimo że dosyć długo je śledzę, zawsze udawało mi się znaleźć rozwiązanie problemu ale tutaj nie mam zupełnie pojęcia co jest grane.
       
      Posiadam router ASUS AC68U który średnio radzi sobie z LTE - dołączany modem HUAWEI. Zdecydowałem się na zakup Zyxel LTE3301 ze względu na pochlebne opinie o jego wspaniałym zasięgu i stabilności pracy. Rewelacji przyznam szczerze nie było już od samego początku - tam gdzie modem HUAWEI tylko na USB bez anten zewnętrznych nie miał problemu z nawiązaniem połączenia z BTS - Zyxel wskazuje na słabe połączenie a na początku na jego brak (być może czas na inicjalizację połączenia). Mimo wszystko jak już nawiązał połączenie, to udało mi się osiągnąć na nim ponad 40Mbps co w pełni mnie zadowala (ASUS około 15Mbps ze względu na brak wsparcia 4G/LTE) . Postanowiłem sprawdzić w innej lokalizacji tam gdzie teoretycznie sygnał jest mocniejszy i tutaj moją uwagę zwróciło działanie routera - statystyki połączenia z BTS praktycznie takie same jak w pierwszy przypadku jednak szybkość internetu zwala z nóg... ping 250 (czasem speedtest  pokazywał wartości 2000ms), download jakies 0,18 Mbps - po powrocie do starej lokalizacji to samo, więc ewidentnie problem po stronie routera... Macie pomysł od czego można zacząć rozwiązywanie tego problemu ? Załączam staty z tych dwóch lokalizacji, tam gdzie teoretycznie parametry są lepsze - internet działał dramatycznie (BTS ten sam). Wcześniej, chociażby przy pierwszym podłączeniu routera, (zanim udało mi się osiągnąć 40Mbps) również miał problemy z szybkością ale zignorowałem problem bo nie miałem czasu na analizę...
       
      Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki
       
       


    • PeterMac
      Przez PeterMac
      Borykam sie z problemem częstych wybudzeń serwera Qnap TS-231P, przeczytałem ze tego typu wybudzenia mogą byc tez spowodowane przez uzyskiwanie adresu przez DHCP.

      W związku z tym chciałem przestawić Qnapa na adres IP statyczny

      Ustawiłem jak na zdjęciach ponizej

       
      Czyli ustawiłem adres statyczny na 192.168.1.150 dla Qnapa na stałe.

      Niestety wchodząc w ustawienia mojego routera FunBox 3.0 od Orange, adres ten jest przypisywany nadal przez DHCP, pomimo ze zawęziłem pule przydzielania adresów DHCP od 100 do 149. co widać ponizej na zrzucie.

      Dlaczego nadal router przydziela ten adres przez DHCP skoro jest juz poza pulą .100-149 ?

      Sprawdzajac QFinderem Qnap cały czas adres otrzymuje z DHCP

       
       
      Albo ja czegoś nie ogaraniam albo coś nie działa jak należy, proszę pomózcie drodzy forumowicze.
    • maxikaaz
      Przez maxikaaz
      Szarpię się już ponad godzinę, a pewnie nie zauważam jakiegoś drobiazgu...
      Pacjent to NSA325v2. W środku 2 dyski po 3TB. FW oryginał, V4.81(AALS.1).
      Na jeden z dysków nie mogę wrzucać dużych plików, np. BDRipa ważącego 14GB. Na drugi - wchodzi bez problemu. Wolnego miejsca na obu dyskach po ok.500-600GB.
      Żeby było śmieszniej - na tym dysku, na który nie da się wrzucać dużych plików, jest takowych plików sporo, można je odczytywać, można kasować, można w obrębie dysku przenosić.
      Z mniejszymi plikami nie ma problemu - można dorzucać na dysk do woli.
      Problem do tej pory nie występował, pojawił się nagle.
      Jak ma ktoś pomysł - to pisać :)

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Wszystkie wymagane w tej kwestii informacje zawierają: Polityka prywatności, Regulamin oraz Warunki użytkowania.