Skocz do zawartości

Temat został zarchiwizowany

Ten temat został przeniesiony do archiwum. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

glorifyday

Kompilacja pod .NET 2.0 z VS Express 2013?

Rekomendowane odpowiedzi

glorifyday    148
glorifyday

Czesc,

 

mam do zrobienia szybki program w .NET, a troche wypadlem z obiegu, moze ktos mi pomoze.

 

Natknalem sie na taki problem. Uzywam VS Express 2013 i nie moge skompilowac do .NET 2.0.

Owszem, moge wybrac w opcjach komplacje do 2.0, ale dostaje dwa bledy:

 

Error    1    

Could not run the "GenerateResource" task because MSBuild could not create or connect to a task host with runtime "CLR2" and architecture "x86".  Please ensure that (1) the requested runtime and/or architecture are available on the machine, and (2) that the required executable "C:\Program Files (x86)\MSBuild\12.0\bin\MSBuildTaskHost.exe" exists and can be run.

 

Error    2    

The "GenerateResource" task's outputs could not be retrieved from the "FilesWritten" parameter. Object does not match target type.

 

 

Tak na prawde moge kompilowac tylko pod .NET 4 mimo, ze kod jest prosty i zgodny z 2.0.

Proba kompilacji pod dowolna inna platforme konczy sie jakims innym bledem.

 

Troche to wyglada tak, jakby konfiguracje MSBuild byly niekompletne, byc moze tak jest, jak sie instaluje Expressa? Pytanie brzmi - czy da sie w miare latwo to naprawic? Troche (TFU!) guglalem, ale nie znalazlem poki co rozwiazania.

 

Przydalaby mi sie mozliwosc kompilacji pod 2.0, bo program ma isc do calej firmy, a ludzie maja rozne konfiguracje sprzetowo programowe.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • cyberbob32
      Przez cyberbob32
      Witam wpadł mi dziś w ręce NETGEAR ReadyNAS 516 RN51600 uszkodzony. Urządzenie przestało działać, tj. włącza się, wyłącza kilka razy, później jest 'włączone', ale nie ma dostępu do niego przez sieć, reset do domyślnych ustawień nie pomaga wiatraki cały czas chodzą na pełnych obrotach Mial ktoś taki problem. Wygląda  najprawdopodobniej uszkodzenie firmware/biosu. 
    • skies
      Przez skies
      Witam, mam pewien drobny problem z routerem (Asus RT-N12. d1.)
      Mianowicie, routera używam po kablu do komputera, oraz wifi (laptop, smartfon etc.) od swojego dostawcy internetowego mam zapewnione 100mb downloadu i 10mb uploadu i po kablu takie wyniki na komputerze spokojnie są osiągane, oraz wcześniej na wifi również, miałem tam 70-80mb na laptopie, ale po około 3-4 miesiącach wartość na wifi strasznie spadła, sięga ledwo 20mb (na dwóch laptopach i telefonie takie same wyniki.) Po samym kablu z internetu jest ok, więc wykluczony z góry jest problem od dostawcy internetu. Próbowałem już przestawić go w inne miejsce -> ten sam problem. Jak jestem z laptopem przy samym routerze, dosłownie 20cm od niego, to prędkość poprawia się może z 20mb na 30mb, nic więcej. Szperałem z kolegą w ustawieniach routera, próbowaliśmy zmieniać kanały, pasma itp -> zero poprawy. Podłączyłem inny router (jakiś stary Belkin) ale on osiąga jeszcze gorsze wyniki niż ten mój obecny bo po prostu jest stary więc nie mam tutaj porównania za bardzo. Cofałem router do fabrycznych, wgrywałem najnowsze firmware, dalej to samo. Nie wiem dlaczego to sie popsuło, router stał i stoi cały czas w tym samym miejscu w jakim stał gdy wszystko było dobrze. Co mogę w tym wypadku zrobić? oddać go na gwarancje czy co? Kupiony został niecały rok temu. Próbowałem go przeczyścić czy coś już z frustracji ale nic. 
    • no4fly1
      Przez no4fly1
      Witam,
      Czy ktoś może mi pomóc?
      Połączenie z serwerem zostało nagle (podczas normalnej pracy) przerwane.
      Urządzenie nie wyłączyło się, non stop mruga kontrolka STATUS (także po restarcie).
      Nie można zalogować się do systemu.
      Sieć działa poprawnie, urządzenie widać w sieci.
       
      update:
      po resecie (przyciskiem na panelu tylnym) przestała mrugać kontrolka STATUS
      teraz mrugają kontrolki DYSK oraz ZASILANIE (Włącznik)

Openitforum

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×