Skocz do zawartości
Marcin Rafalski Fishman

Test WAN RT-AC68U

Oceń temat:

Rekomendowane odpowiedzi

Marcin Rafalski Fishman    0
Marcin Rafalski Fishman

Witam serdecznie, jestem nowy na waszym forum.

 

Dzięki waszemu forum kupiłem AC68U. Niestety moje  wyniki znacznie odbiegają od waszych.

Próbuje przeprowadzic testy jan nalbliższe waszym konfiguracją.

Podłączyłem 2 laptopy kablami do rutera. Oba podłączone do portów lan. Program Jperf działa właściwie.

 

Próbuję zestawić połączenie tak jak House, czyli jeden laptop do LAN drugi do WAN. W tej konfiguracji nie działa. Pingowałem ale bez rezultatów.

Co należy poustawiac w routerze i laptopach aby na WAN komputery "widziały się" ?

 

Z góry serdecznie dziękuje za pomoc i przepraszam za zaniżanie poziomu forum ;-(

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Marcin Rafalski Fishman    0
Marcin Rafalski Fishman

@Fishman

po pierwsze adresacja IP - obydwa laptopy na statycznym IP, potem wg uznania:

- albo wyłączasz firewall (

    Dodaj reakcję lub odpowiedz w tym temacie, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
)

- albo otwierasz w nim port 5001 dla jperf (

    Dodaj reakcję lub odpowiedz w tym temacie, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
)

 

Dziękuję za szybką odpowiedź.

NIestety spędziłem przy tym kilka godzin i nadal nie dział. Pomóz prosze bardziej łopatologicznie.

Laptop A (Client Jperf)                            ---IPv4 192.168.1.2; Default Gateway 192.168.1.1 DNS 192.168.1.1

Router LAN                                             ---IP     192.168.1.1 tutaj nie ma miejsca na gateway wiec sadze ze w domysle ma WAN

Router WAN czy ma byc auto? czy np:      IP 192.168.1.10 jaki gateway? i jaki DNS? czy laptopa B?

Laptop B  (Serwer Jperf)                        ---IPv4 192.168.1.12; Jaka brama? Jaki DNS.

Wiem, że to podstawy ale dma mnie to nowość. Proszę o wyrozumiałość.

 

Firewall w routerze wyłączony. Odpowiadaj na PING z sieci WAN tak!

Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
house    1272
house
Wiem, że to podstawy ale dma mnie to nowość. Proszę o wyrozumiałość.

:mol: coś wymyślimy, nie zwracaj na to uwagi  :D  

 

Laptop A (Client Jperf) - static 192.168.1.2, gateway 192.168.1.1, DNS 192.168.1.1

Router LAN - 192.168.1.1

Router WAN -  IP 192.168.2.1 bez bramki i dns (albo wpisz cokolwiek) 

Laptop B  (Serwer Jperf) - 192.168.2.2, gateway 192.168.2.1 DNS 192.168.2.1

 

@Fishman - a że tak zapytam, co chcesz osiągnąć ? test wan to wiem, ale w czym leży problem ? jestem na chat - wyjaśnij mi online :)

 

//edit: problem dotyczy wydajności intel ac-7260 po wifi :D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Marcin Rafalski Fishman    0
Marcin Rafalski Fishman

Wysłałem Ci moją reckę na maila. Wstaw ją proszę w moim imieniu na forum.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
house    1272
house

Automatyczna wiadomość:

Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód:

    Dodaj reakcję lub odpowiedz w tym temacie, aby zobaczyć ukrytą zawartość.

Jeśli nie zgadzasz się z podanym powodem, prosimy o zgłoszenie tego posta do personelu forum.

Pozdrawiamy,

Ekipa OpenITForum.pl

:zgoda:

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • Idanit
      Przez Idanit
      Mam ostatnio problem z Merlinem. Nie mogę nic pobierać, ani przez Download Station ani przez Transmission. Przekierowuje port ale nic to nie daje. Najdziwniejsze jest, że przeinstalowuje firmware Asusa i wszystko gra, nawet bez przekierowywania portów, wracam do Merlina i d..a. Nie zmieniam żadnych ustawień tylko przeładowuję soft... ktoś się spotkał lub obiło mu się coś o uszy?
      Na Merlinie port zamknięty... ...na OFW otwarty. ?!?!?! 

    • cyberbob32
      Przez cyberbob32
      Witam wpadł mi dziś w ręce NETGEAR ReadyNAS 516 RN51600 uszkodzony. Urządzenie przestało działać, tj. włącza się, wyłącza kilka razy, później jest 'włączone', ale nie ma dostępu do niego przez sieć, reset do domyślnych ustawień nie pomaga wiatraki cały czas chodzą na pełnych obrotach Mial ktoś taki problem. Wygląda  najprawdopodobniej uszkodzenie firmware/biosu. 
    • OpenITbot
      Przez OpenITbot


      Zobacz plik ASUS RT-AC68U Firmware
      ASUS RT-AC68U Firmware
      Dodający OpenITbot Dodano 14.02.2014 Kategoria ASUS  

Openitforum

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×