Skocz do zawartości
zbyszek82

AC68U działanie USB 3.0

Oceń temat:

Rekomendowane odpowiedzi

zbyszek82

Testuje mojego nowego AC68 i coś nie halo z portem USB 3.
Mam kieszeń USB 3,0 z dyskiem 2,5 cala wsadzam do asusa pod gniazdo usb 2 i widzi ładnie. Natomiast gdy wsadzam pod gniazdo usb 3 dysk zaczyna chodzic ale router go nie widzi.
O co biega?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

jak wyłączysz "Redukowanie zakłóceń USB 3.0" w 

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.

coś się zmienia ? 

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.

logi mówią coś na temat /dev/sda(b_) ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
grz3si3k

P

Natomiast gdy wsadzam pod gniazdo usb 3 dysk zaczyna chodzic ale router go nie widzi.

Pytanie: dysk z jakąś chińska kieszenią ? czy markowe cudo ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Pytanie: dysk z jakąś chińska kieszenią ? czy markowe cudo ?

dokładnie, mam WD Passport 1TB USB 3.0 i działa świetnie na usb 2/3 w asusie... 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
grz3si3k

Na szybko: kieszeń za 12 pln nie działała mi nawet w laptopie na USB 3, stary markowy dysk działał wszędzie... 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
zbyszek82

eureka !!

 

działa

 

wyłączyłem tą opcję o której pisał kolega @house

Edytowane przez zbyszek82
  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
grz3si3k

eureka !!

 

działa

dla mnie LOL a jakieś konkretne powody i przyczyny ?

 

wyłączyłem tą opcję o której pisał kolega @house

 

a to już jakaś informacja

Edytowane przez grz3si3k

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
zbyszek82

dla mnie LOL a jakieś konkretne powody i przyczyny ?

 

tego to już nie wiem 

kieszeń firmy EVOLVE kupiona jakiś czas temu za 80 zł

 

co powoduje wyłącznie tej opcji redukowanie zakłóceń?

 

podpiąłem drugą kieszeń usb 3 firmy NATEC RIHO 3.0 efekt jak wyżej. Dopiero wyłącznie opcji redukcja zakłóceń sprawia że kieszeń działa.

Edytowane przez zbyszek82

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
zbyszek82

dokładnie, mam WD Passport 1TB USB 3.0 i działa świetnie na usb 2/3 w asusie... 

 

musiałeś wyłączać tą opcję?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
grz3si3k

Dopiero wyłącznie opcji redukcja zakłóceń sprawia że kieszeń działa.

Wygląda na to, że opcja musi być w większości przypadków, ustawiona na Off.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house
musiałeś wyłączać tą opcję?

 

nie, nie musiałem. wyjaśnienie ASUS zawarł w FW

więcej info tutaj : 

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • lycone
      Przez lycone
      Przeprowadziłem się do nowego domu. Kupiłem Asusa RT-AC86U, który stoi w garażu (gniazdo z internetu tam jest niestety). Zasięg na dole w salonie (garaż za ścianą) jest w porządku, ale na piętrze prawie nie ma Wi-Fi. Router ma problem, żeby przebić się przez strop. Myślałem, aby dokupić drugiego Asusa i podłączyć go do skrętki na piętrze, aby działał w AiMesh. Ewentualnie zamiast niego kupić 2x Ubiquiti i wyłączyć wifi w tym Asusie i postawić 1 szt Ubiquiti w salonie na dole i 1 szt na piętrze. To drugie rozwiązanie jest droższe i moje pytanie brzmi czy uzyskam jakąś przewagę między 2x Asus? 
       
      Mam w domu około 8 urządzeń podłączonych kablem i 25 - 30 urządzeń na WiFi. 
    • Paul
      Przez Paul
      Witam jak w temacie nie moge sie połączyć z siecią 5G modem można raczej wykluczyć firmware był wgrany 377,380 i teraz mam najnowszy 384.7 a pozatym na laptopie karta z intela ac działa bez problemu
      Ustawienia w routerze kanał czy 44 czy 48 to samo kanał auto nie wykrywa sieci 80mhz ustawione na sztywno
      PCE AC68 sterownik broadcom 7.35.317.3 to samo pobrałem z strony asusa i zaktualizowałem sam sterownik do wersji 7.35.351.0 ten sam efekt
      w właściwosciach sterownika opcje zaawansowane jedynie co mam zmienione to
      20/40 Coexistance Wartosc Disable
      2G Bandwidth Capability Wartosc 2.4G 20/40 Mhz = to musze mieć tak ustawione bo gdy dam na 20mhz to po 2.4ghz max 50mg wyciągam a jak ustawie 20/40mhz to 100mb
      40mhz Intolerant Wartosc Disable
      Po wgraniu najnowszego softu do routera zresetowałem ustawienia  i jedyne co zmieniłem to wyłączyłem WPS
      Przedtem korzystałem z tych ustawień podanych na stronie nie wiem czy jakoś polepszają
      https://aivboh.wordpress.com/2017/06/04/tuning-the-asus-wireless-router-to-best-performance/
    • Kojot77
      Przez Kojot77
      Witam wszystkich,
      Posiadam DS216j, 2x WD RED 6 TB, 2 osobne wolumeny, lacze 300/20 Mb/s od Vectry, RT2600ac (zakupiony ostatnio po waszych opiniach ). Komputer po WiFi bez problemu sciaga pliki pelna szerokosia lącza.  Problem polega na tym, ze Transmission nie wykorzystuje lacze na full przy sciaganiu, wysylanie jest ok. Szczytowe osiagi to 120 Mb/s ktore obserwuje na NASie oraz routerze, bo Transmission Remote GUI "dlawi sie" i poki torrent sie nie sciagnie praktycznie nie odpowiada. W trakcie sciagana bez problemu loguje sie z WAN na NAS oraz router. NAS z routerem polaczone gigabitem (nawet wymienilem przewod ostatnio). Jak ogranicze sciaganie w samym transmission do 80-90 Mb/s to RemoteGUI dziala ok. Myslalem ze to moj staruszek Netgear sie nei wyrabial na zakretach, ale niestety na RT2600ac jest to samo. Wiec obstawiam ze to cos z samym transmission jest nie halo tylko nie moge sie dogrzebac co.  Spotkal sie ktos z takim cudem? Jakies podpowiedzi gdzie szukac?
       
      Pozdrawiam

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Używamy plików cookie do celów związanych z reklamami, mediami społecznościowymi i statystykami. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Wszystkie wymagane w tej kwestii informacje zawierają: Polityka prywatności, Regulamin oraz Warunki użytkowania.