Skocz do zawartości
killer69

Modem Huawei E398 i ASUS RT-N66U

Rekomendowane odpowiedzi

killer69

Witam serdecznie.

 

Jestem posiadaczem modemu Cyfrowego Polsatu LTE Huawei E398.

Wkurza mnie fakt że muszę go używać na starym TP-Link TL-MR3420 posiadając znakomitego ASUS RT-N66U.

 

Czy jest jakaś szansa uruchomić go na posiadanym przeze mnie ASUS RT-N66U.

czy komukolwiek udało się to ??

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Witam serdecznie.

 

Wkurza mnie fakt że muszę go używać na starym TP-Link TL-MR3420 posiadając znakomitego ASUS RT-N66U.

Witaj,

na tp-linku masz go w trybie 4G ?

 

Czy jest jakaś szansa uruchomić go na posiadanym przeze mnie ASUS RT-N66U.

czy komukolwiek udało się to ??

 

z tego co widać będzie ciężko z trybem 4G. ludzie piszą ,że po ustawieniu modemu w tryb auto jedynie co działa poprawnie to najwyżej tryb 3G. Nie napisałeś jakiego firmware używasz więc jedynie co mogę zaproponować to sprawdzenie na oprogramowaniu asusa które zostało omyłkowo opublikowane jakiś czas temu. jest to wersja 3.005.354 która następnie na oficjalnej stronie została podmieniona dość szybko na wersję 3.004.354 okrojoną o brak obsługi dual-wan (również 3G-wan, wan-lan1 jako wan2). spróbuj wgrać tę wersję i sprawdź - link do pliku :

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.
.Następnie modyfikacja oprogramowania asusa przez Merlina - tutaj kilka osób uruchomiło go również jedynie w trybie 3G. ewentualnie możesz wgrać tomato i zobaczyć czy się uda choć z tego co wyczytałem nie będzie wielkiej różnicy w trybach pracy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
killer69

OK. Sprawdzę ten firmware.

 

Na TP-Linku łączy się w 4G ale transfer USB i tak go ogranicza. Za to na ASUS w ogóle mi się nie łaczył...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

OK. Sprawdzę ten firmware.

 

Za to na ASUS w ogóle mi sięnie łaczył...

ale widział modem poprawnie ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Jabol

Testowałem RT-N66U z Huawei E398 od cyfrowego polsatu.

router wykrywa modem bez problemów.

Router ma wgrany soft 3.0.0.4.270

W konfiguracji modemu należy wpisać:

 

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość pola kod.

Niestety ale router uzyskał max 20 Mbps download i 2 Mbps upload.

Testowałem na szybko w domu klienta wiec nie miałem jak się pobawić w zmiany softów.

Dla porównania router Ovislink N450R na tym samym modemie działa z prędkością 60/10 Mbps.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • manol68
      Przez manol68
      Witam. W logach systemych mam dwie różne wiadomości:
       
       
      Ten pojawia się głównie przy ściaganiu plików przy wysokich prędkościach. Mam łącze 1Gb/s.
      Łącze jest stabilne, nie rozłącza się. Co ta wiadomość oznacza i jak naprawić ten problem ?
      Drugi sprawa to urządzenie wifi które ciąglę się rozłacza i łączy ponownie:
       
       
      Jest to dekoder satelitarny nc+ (chip: Sagemcom Broadband SAS).
      Urządzenie łączy się zarówno z siecią 2.4 GHZ jak i 5 GHZ, jakość sygnału i zasięg nie jest tutaj problemem.
      Tu są ustawienia mojej sieci wifi:
       

       
      Czy mogę cokolwiek poprawić / zmienić aby naprawić lub zredukować ten problem ?
      Obie wiadomości pojawiają się niezależnie od użytego firmware, obecnie używam AsusWRT / Merlin 384.10_beta1.
      Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu !
       
    • Łukasz_B
      Przez Łukasz_B
      Witajcie
      Mam problem z serwerem VPN asusa. Początkowo postawiony VPN działał bardzo ładnie i miło. Niestety od jakiegoś czasu (może po którymś update'ie) z połączenia VPN może korzystać ostatnio dodany użytkownik.
      W przypadku łączenia za pomocą pozostałych kont użytkowników- nie pozwala nawiązać połączenia i wywala w logach takie coś:
       
      Mar 15 09:50:45 pptp[31886]: pppd 2.4.7 started by admin, uid 0
      Mar 15 09:50:45 pptp[31886]: Connect: pptp0 <--> pptp (188.146.28.8)
      Mar 15 09:50:49 pptpd[31885]: CTRL: Ignored a SET LINK INFO packet with real ACCMs!
      Mar 15 09:50:49 pptp[31886]: Peer pawel failed CHAP authentication
      Mar 15 09:50:49 pptp[31886]: Connection terminated.
       
    • house
      Przez house
      zainteresowani ?  Ten model to nic innego jak świecąca wersja RT-AC86U 😂
      więcej informacji : https://rog.asus.com/articles/networking/up-your-game-with-the-rog-rapture-gt-ac2900-gaming-router/

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.

Obserwuj nas:

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używamy plików cookie do celów związanych z reklamami, mediami społecznościowymi i statystykami. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Wszystkie wymagane w tej kwestii informacje zawierają: Polityka prywatności, Regulamin oraz Warunki użytkowania.