Jump to content
oveld

laptop Dell nie widzi 5GHz

Recommended Posts

oveld

Witam

Mam pytanie,

Mój laptop dell i7, Windows 10, nie widzi 5 G, działa tylko 2,4 G,średnie 75 mb/s a mój iPhone XS widzi 5G, średnie 260 mb/s. Mam rutera od vectry max 300 mb/s 
czy w laptopie da się ustawić na 5 GHz ?

nie wiem jak to się robić. proszę o pomoc

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

jaką kartę sieciową ma ten dell ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

ta karta w ogóle nie obsługuje pasma 5GHz, musisz wymienić kartę w laptopie np. na DW1550.

Share this post


Link to post
Share on other sites
oveld

uuu nie dobrze a myślałem ze da się ustawić ale dzięki za info

mogę zamówić 

You do not have the required permissions to view the link content.
 i będzie 5GHz ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

będzie, jako takie 433 Mbits ale zawsze 5 GHz.

Share this post


Link to post
Share on other sites
house
Temat został zamknięty jako rozwiązany.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości proszę użyć funkcji "Zgłoś odpowiedź". 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • djmarco
      By djmarco
      Mam taki problem, że nie pokazują mi się klienci. Dzieiaj zrobiłem aktualizacje oprogramowania i dalej to samo. Firmware jest od Merlin.


      Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
    • grzesw77
      By grzesw77
      Witam,
      Rozważam zakup tego routera, mam pytanie do tych co go już posiadają - czy włączenie kontroli rodzicielskiej nie powoduje przycięcia prędkości łącza ?
      Mam obecnie Tp-Linka VR600, który właśnie idzie do zwrotu z tego powodu. Łącze mam 320mbit (światłowód), a po włączeniu kontroli rodzicielskiej router przycina je do 100mbit.
       
      Dzięki
    • H4mm3R
      By H4mm3R
      Witam wszystkich, 
      Od dwóch dni szukam informacji w internecie jak skonfigurować router, kamerę, serwer żeby Surveillance Station wykryło kamery w mojej sieci - niestety bez powodzenia. Może tutaj znajdzie się ktoś kto zna się na rzeczy.
      Posiadam:
      Serwer: Synology DS216+II
      Router: Asus RT-AC5300 + RT-AC86U + BLUE_CAVE (w AiMesh)
      Kamera: HikVision DS-2CD2141G1-IDW1 + EZVIZ CS-CV310
       
      Jak pisałem wyżej mam problem z wykryciem kamery przez SS, dziwne jest to że SS zamiast kamery wykrywa drukarkę Canon. Próbowałem przekierować porty (chyba zrobiłem to dobrze). Sprawdzałem z drugą kamerą i to samo. Podpinałem również kamery pod WAN (wcześniej robiłem to Wireless). Już nie mam pomysłu gdzie i co jeszcze zmienić, sprawdzić. 
      Jest ktoś w stanie mi pomóc?

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci.
Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.