Jump to content
Sign in to follow this  
graphkins

RT-AC58U - telewizor Samsung K5572 nie widzi bramy i dns z routera

Rate this topic

Recommended Posts

graphkins

Routerek działa super pod warunkiem, że działa...

Średnio raz na miesiąc występuje problem taki jak ktoś opisał w tym temacie https://www.wykop.pl/wpis/20839467/czy-ktos-wie-jak-rozwiazac-ten-problem-samsung-ue4/

 

W skrócie: telewizor Samsung K5572 nie widzi bramy i dns z routera. Wczoraj kilka razy wyłączałem i włączałem router i próbowałem połączyć się z wifi, ale za każdym razem klapa, a dziś śmiga jak zwykle.

Jak rozwiązać sprawę?

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

tylko ten tv ma ten problem czy wszystkie hosty w lan ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
graphkins

O widzę, ze trzeba było jako osobny temat. Sorry.

 

Obecnie korzystam tylko z wifi w tv na 5GHz oraz z netu po kablu w PC. Po kablu zawsze jest ok.

Jak testowałem jeszcze 2,4 GHz na smartfonie, to też było w porządku.

Więc obstawiam, że tylko tv. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Może jednak problemem jest sam tv a nie router ? jeśli działa po kablu to i po wifi będzie działać. Jeśli nie może się połączyć to kwestia routera, jeśli się łączy bezprzewodowo i otrzymuje dzierżawę adres IP i pomimo tego nie ma komunikacji do bramy i dalej to chyba jednak problem po stronie klienta. Adresacja tv jest manual, dhcp, statyczna rezerwacja ? Może tutaj leży problem...

Share this post


Link to post
Share on other sites
graphkins

TV pobiera ustawienia automatycznie, nic nie wpisuję ręcznie. 

Konfigurowałem tylko wg Twoich porad w tym temacie. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
house
3 godziny temu, graphkins napisał:

Więc obstawiam, że tylko tv.

więc problemu upatrywałbym w samym TV. Jeśli się nie mylę, to niektóre Samsungi umożliwiają wykorzystanie osobnego adaptera USB WiFi - może to rozwiązałoby problem jeśli szwankuje połączenie przez wbudowaną kartę. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
graphkins

Dziękuję, pozostaje mi mieć nadzieję, że problem się nie nasili.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • AsDur
      By AsDur
      Gbitowe WAN/LAN porty oferują wydajność na poziomie 150 Mbits/s przy prostym podlaczeniu 2 kompow? Cos chyba tu nie gra?
    • waldi1888
      By waldi1888
      Kończy mi się miejsce na jednym z dysków i chciałem usunąć stare pliki backupu ale kiedy robię usuń dany folder to wyskakuje mi komunikat "wystąpił błąd" i operacja nie powiodła się. 
      Co zrobić w takiej sytuacji?  
    • Ghost Maker
      By Ghost Maker
      Witam,
      Mam problem, co prawda nie z 4G-AC68u, ale z jego młodszym bratem - 4G-AC55u. Chodzi o to, że mam podłączony internet do niego po kablu (WAN) z Orange światło 1gb i router miał rozsyłać sieć bezprzewodową. Wszystko jest ok do momentu zrobienia speedtestu który nie przekracza prędkości 98-99 mb/s ? Co może być przyczyną/ustawieniem ?
      Pozdrawiam

      Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci.
Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.