Skocz do zawartości
moorgan

Bios do płyty DN2800MT

Rekomendowane odpowiedzi

moorgan

Witam
Poszukuje kogoś z użytkowników płyty Intel DN2800MT kto mógłby zrobić kopię swojego biosu programem Universal BIOS Backup ToolKit 2.0 - biosu ze strony intela nie da się wgrać przez programator.

Mam ww płytę, z którą mam problem i tylko wgranie biosu przez zewnętrzny programator rozwiążę mój problem.

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Automatyczna wiadomość:

Temat przeniesiony z forum "

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.
" do "
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.
".

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

swoją już dawno sprzedałem, może znajdę @ do kupującego to go poproszę.

a recovery biosu nie działa ? : 

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.

swoją dh61ag udało mi się tym sposobem zreanimować jak padł jej bios.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
moorgan

niestety recovery nie pomaga - bios jest w dalszym ciagu zablokowany i nie mozna zmianiać żadnych ustawień.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

niestety recovery nie pomaga
 

znalazłem @ do nowego właściciela mojej sztuki, jak odpisze to dam Ci znać...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

po włączeniu opcji uefi w biosie nie można zmienić żadnego ustawienia biosu.

Resetowanie biosu, jego wgranie przez tryb recovery nic nie dają.

miałem dokładnie to samo na DH61AG. problemem jest to, że nie przeszedłeś pełnej ścieżki wersji bios przy upgrade. ja musiałem przeczytać info od wszystkich wersji bios i w międzyczasie były przynajmniej 2 wersje tzw "transition" po których nie można było wrócić do poprzednich. zrobiłem recovery na 1 "transition" potem upgrade do kolejnej wyższej, następnie kolejne "transition" i docelowa wersja.

info którego nie zauważyłem w opisie biosu :

Due to structural changes in this BIOS version, once a board has been converted to this version or later, it will no longer be possible to downgrade the BIOS to version 0028 or earlier. Attempting a BIOS downgrade to a previous version may fail – the board BIOS will remain at its current version.

no i właśnie ta struktura jest przyczyną :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
moorgan

niestety nie znalazłem wsród biosów do mojej płyty wersji tzw "transition"

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

niestety nie znalazłem wsród biosów do mojej płyty wersji tzw "transition"

właśnie przejrzałem biosy do 2800mt - również nie widzę, ale efekt miałem taki sam jak Ty :/

no cóż, programator :/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
moorgan

programator mam całkiem niezły ;-)

problemem jest brak kopii biosu :/

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Temat został zamknięty - jeśli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Moderatorom. Twoje zgłoszenie na pewno zostanie rozpatrzone.

Z poważaniem,

Ekipa Openitforum.pl

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • pepe44
      Przez pepe44
      Witam, to mój pierwszy post na tym forum mimo że dosyć długo je śledzę, zawsze udawało mi się znaleźć rozwiązanie problemu ale tutaj nie mam zupełnie pojęcia co jest grane.
       
      Posiadam router ASUS AC68U który średnio radzi sobie z LTE - dołączany modem HUAWEI. Zdecydowałem się na zakup Zyxel LTE3301 ze względu na pochlebne opinie o jego wspaniałym zasięgu i stabilności pracy. Rewelacji przyznam szczerze nie było już od samego początku - tam gdzie modem HUAWEI tylko na USB bez anten zewnętrznych nie miał problemu z nawiązaniem połączenia z BTS - Zyxel wskazuje na słabe połączenie a na początku na jego brak (być może czas na inicjalizację połączenia). Mimo wszystko jak już nawiązał połączenie, to udało mi się osiągnąć na nim ponad 40Mbps co w pełni mnie zadowala (ASUS około 15Mbps ze względu na brak wsparcia 4G/LTE) . Postanowiłem sprawdzić w innej lokalizacji tam gdzie teoretycznie sygnał jest mocniejszy i tutaj moją uwagę zwróciło działanie routera - statystyki połączenia z BTS praktycznie takie same jak w pierwszy przypadku jednak szybkość internetu zwala z nóg... ping 250 (czasem speedtest  pokazywał wartości 2000ms), download jakies 0,18 Mbps - po powrocie do starej lokalizacji to samo, więc ewidentnie problem po stronie routera... Macie pomysł od czego można zacząć rozwiązywanie tego problemu ? Załączam staty z tych dwóch lokalizacji, tam gdzie teoretycznie parametry są lepsze - internet działał dramatycznie (BTS ten sam). Wcześniej, chociażby przy pierwszym podłączeniu routera, (zanim udało mi się osiągnąć 40Mbps) również miał problemy z szybkością ale zignorowałem problem bo nie miałem czasu na analizę...
       
      Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki
       
       


    • PeterMac
      Przez PeterMac
      Borykam sie z problemem częstych wybudzeń serwera Qnap TS-231P, przeczytałem ze tego typu wybudzenia mogą byc tez spowodowane przez uzyskiwanie adresu przez DHCP.

      W związku z tym chciałem przestawić Qnapa na adres IP statyczny

      Ustawiłem jak na zdjęciach ponizej

       
      Czyli ustawiłem adres statyczny na 192.168.1.150 dla Qnapa na stałe.

      Niestety wchodząc w ustawienia mojego routera FunBox 3.0 od Orange, adres ten jest przypisywany nadal przez DHCP, pomimo ze zawęziłem pule przydzielania adresów DHCP od 100 do 149. co widać ponizej na zrzucie.

      Dlaczego nadal router przydziela ten adres przez DHCP skoro jest juz poza pulą .100-149 ?

      Sprawdzajac QFinderem Qnap cały czas adres otrzymuje z DHCP

       
       
      Albo ja czegoś nie ogaraniam albo coś nie działa jak należy, proszę pomózcie drodzy forumowicze.
    • maxikaaz
      Przez maxikaaz
      Szarpię się już ponad godzinę, a pewnie nie zauważam jakiegoś drobiazgu...
      Pacjent to NSA325v2. W środku 2 dyski po 3TB. FW oryginał, V4.81(AALS.1).
      Na jeden z dysków nie mogę wrzucać dużych plików, np. BDRipa ważącego 14GB. Na drugi - wchodzi bez problemu. Wolnego miejsca na obu dyskach po ok.500-600GB.
      Żeby było śmieszniej - na tym dysku, na który nie da się wrzucać dużych plików, jest takowych plików sporo, można je odczytywać, można kasować, można w obrębie dysku przenosić.
      Z mniejszymi plikami nie ma problemu - można dorzucać na dysk do woli.
      Problem do tej pory nie występował, pojawił się nagle.
      Jak ma ktoś pomysł - to pisać :)

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Wszystkie wymagane w tej kwestii informacje zawierają: Polityka prywatności, Regulamin oraz Warunki użytkowania.