Skocz do zawartości
Maciek90

ASUS RT-N18U problem z download master

Rekomendowane odpowiedzi

Maciek90

Mam problem z tym routerem a mianowicie z aplikacją download master. Po podpięciu dysku pod usb klikam "zainstaluj" w zakładce aplikacja usb. Wszystko przebiega pomyślnie, aplikacja się instaluje i na końcu wyświetla komunikat "uruchom download master". Po kliknięciu odsyła mnie ponownie do strony logowania, co jak wczytałem w instrukcji jest rzeczą normalną. Niestety tutaj pojawia się problem, ponieważ nie mogę się zalogować bo wyskakuje komunikat o błędnym haśle lub nazwie użytkownika. Dane logowania wpisuję oczywiście dobre, bo powinny być takie same jak do całego panelu routera. Dodam jeszcze, że robiłem reset do fabrycznych i sprawdzałem inne nośniki i sytuacja się powtarza. Ktoś coś na to poradzi?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
KarolA

A działał Ci wcześniej ten DM i czy robiłeś up FW ?

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Maciek90

Sprawa wygląda tak, że dopiero kupiłem ten router. Będzie u mnie pracował jak "drugi" w trybie AP. Jednym z powodów dla którego na niego się zdecydowałem był właśnie download master. Zaraz po pierwszym uruchomieniu i zalogowaniu się na niego otrzymałem komunikat, że dostępne jest nowe oprogramowanie, dlatego zrobiłem aktualizację. Wygląda na to, że z tym najnowszym softem z dnia 9.02 coś było nie tak. Wgrałem starszy soft, wydany 22.01 i problem zniknął. Tak się zastanawiam, czy jest jakaś możliwość, żeby zgłosić coś takiego do producenta i zwrócić mu uwagę, że chyba coś przekombinowali przy tworzeniu nowego FW.

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house
4 minuty temu, Maciek90 napisał:

Tak się zastanawiam, czy jest jakaś możliwość, żeby zgłosić coś takiego do producenta i zwrócić mu uwagę, że chyba coś przekombinowali przy tworzeniu nowego FW.

spróbuj tutaj o ile formularz przyjmie nr seryjny : 

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Maciek90

Dzięki za linka. Powiadomienie poszło do Asusa, zobaczymy czy i jak się do tego ustosunkują.

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
KarolA

No jest Problem z DM na nowych FW skopali ten soft. 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • rocknrolla
      Przez rocknrolla
      Cześć. W końcu dotarł do mnie router ASUS RT-AC86U 2900M z Chin. Niestety na dzień dobry odpala się konfigurator sieci w języku chińskim i trochę ciężko mi jest się połapać co i jak poustawiać żeby dostać się do menu. Czy ktoś z Was ma z tym doświadczenie? Może jest jakiś sposób podmiany firmware bez wchodzenia do menu?
       
       
      [EDIT] Dobra poradziłem sobie jednak :D Wystarczyło wklepać http://router.asus.com/Main_Login.asp. 
       
      To teraz do rzeczy. Jeśli chodzi o Merlina to chciałem się tylko upewnić, że wrzucam to firmware bezpośrednio z poziomu routera poprzez menu Firmware Upgrade??
    • GrzegorzZ
      Przez GrzegorzZ
      Witam
       
      Mam wielką prośbę. Na wstępie wyjaśnię krótki opis jak obecnie wygląda moja sieć. 
      Więc mam internet z Orange. Sygnał odbieram Routerem  Huawei 8525s, którego mam kablem podłączonego do Asusa 4G-AC68U (troche chore, ale spowodowane jest to dziwnym zjawiskiem. Jak mam kartę włączoną do Asusa to mam bezpośredni transfer na kompie mierzeny na speedtest 2-5MB/s, jak mam kartę do Huaweia to mam ok 7MB/s ,a jak mam Huaweia podłączonego do Asusa, mam 20-30MB/s, ot, zjawisko dla mnie nie do wyjaśnienia).Kontynuując, od Asusa mam połączony kablem Switch TP-Link  TL SF1008D,od którego mam odprowadzone kable do 4 dekoderów (tak aby były w jednej sieci). Tak więc Asus jak dobrze rozumiem ustala sieć na mój dom wysyłając sygnał przez kabel i jednocześnie Wi-Fi (które również jest rozprowadzone przez Routery "gniazdkowe" jako wzmacniacze). Do sieci WI-Fi jest podłączona drukarka.
      Co ja bym chciał??? Mianowicie, marzy mi się ,aby zrezygnować z "gniazdkowych" i tak zrobić sieć ,aby w pomieszczeniach, których mam rozprowadzone kable podłączyć bezpośrednio pod nie Router, który by wysyłał sygnał Wi-Fi oraz podłączyć do niego dekoder. I co kluczowe. To musi być jedna sieć (przynajmniej dla dekoderów oraz dla sieci Wi-Fi). Na razie podłączyłem Tp-Linka WR743 ale nie mogę tego ustawić. Jak już udało mi się ,aby dekodery się widziały to znów sieć Wi-Fi jest inna i drukarki nie widzę. 
      Pytanie czy jestem w stanie to zrobić (pewnie wszystko się da) na tym co mam ? czy muszę coś do kupić ? 
       
       
    • Konradi95
      Przez Konradi95
      Witam
      Co mogą państwo poradzić w takiej sytuacji?
       
      Od razu dopowiem,
      Router nie ma wystawionego GUI do WAN, tak samo telnet i ssh.
      hasła dosyć mocne(reguła silnego hasła)
       
      fw najnowsze z sierpnia
       
      Pozdrawiam

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Wszystkie wymagane w tej kwestii informacje zawierają: Polityka prywatności, Regulamin oraz Warunki użytkowania.