Jump to content
Eleonor

Synology RT2600ac - rozłączanie WAN

Rate this topic

Recommended Posts

Eleonor

Tak testuję ten router i jak na razie szału nie ma .... najnowsze firmware i tak :

 

1.Rano nie miałem internetu ani po WiFi ani po kablu -- wchodzę do routera i widzę czerwony wykrzyknik i coś takiego :

  ograniczony dostęp czy coś w tym stylu .... robię uruchom ponownie i już jest net (miałem tak z 2 razy podczad całego dnia)

2.Dałem diody LED na wyłączone - powinna tylko jedna świecić .... po jakimś czasie świeci od 2.4 GHz ...

3.Jakoś długo mi się uruchamia .. z 2 minuty ..

4.Media Serwer ... hmm bida....

5.Smart Connect .. mam na auto i tu klimatyzacja którą mam Samsunga nie dostaje netu , drukarka HP także .... na tomato mam 2.4GHz ,mode Auto ,kanał 6 ,40Mhz ,lower ,AES

6.Dlaczego pakiety widoczne w menu routera nie instalują się ?

7.Przekierowanie portów 9091 i 51413 dla transmission zrobiłem ,niby działa lecz gdy wejdę w transmission web w ustawienia w zakładkę port gdzie jest 51414 to niżej jest że zamknięty a było open.

 

Jak na razie tylko tyle teraz wróciłem do R7000 z tomato -- Synology jutro podepnę znowu

Edited by Eleonor

Share this post


Link to post
Share on other sites
bl4ck

Mnie też zirytował czas uruchamiania takie niby procesory ma ...

A zasięg nie jesteś zawiedziony?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eleonor

Z zasięgiem nie wiem - jak na razie mam go 2 dni i siedzę przed nim 3 metry ale naprawdę wkurza mnie on..... dużo na kartce a co innego w rzeczywistośći , brak polskiego wsparcia

 

Gdyby nie house to nawet transmission nie potrafiłbym zainstalować ale to może wina tego ,że siedzę kilka dobrych lat na tomato i porównuję to co ono oferuje - a oferuje bardzo dużo

Router wziąłem ze względu na to że myślałem ,że będzie dużo szybszy od R7000 ,którego mam ale tam to każda zakładka w menu to klik i już jest a tu .... to menu do mnie nie przemawia - taki przerost formy nad treścią... co z tego że mogę sobie przesuwać w lewo i prawo.

 

Marzy mi się jakiś fajny nowoczesny router dużo szybszy i lepszy od R7000 ,na którego byłoby tomato .. są Asusy na Broadcom-ach ale kto wie czy ktoś się weźmie za tomato na nie ... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
bl4ck

No widzisz a ja już miałem R6800(zasięg tragedia), RT2600(zasięg prawie jak mój TPLINK) i wszystko wróciło i siedzę non stop na starym dobrym Gargoyle WR1043Nv1 uruchamia się moment zasięg tak samo mega mocny.

Jeszcze mnie czeka test asusa z merlinem może to będzie to...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
house
Godzinę temu, Eleonor napisał:

są Asusy na Broadcom-ach ale kto wie czy ktoś się weźmie za tomato na nie ...

zapomnij, przynajmniej od dwóch lat brak wsparcia tomato dla ich najnowszych modeli. Dla rt-ac87u/rt-ac88u ostatniego rt-ac86u i najtańszego rt-ac1200g+ nie widać nawet zapowiedzi prac. Pomijam najnowszą rewizję rt-ac68u, która nie jest kompatybilna z tym FW.

1 godzinę temu, Eleonor napisał:

Rano nie miałem internetu ani po WiFi ani po kablu

u mnie zdarza się czasem, że po WiFi dns się nie odzywa i nie działa internet, ale reconnect rozwiązuje problem.

1 godzinę temu, Eleonor napisał:

3.Jakoś długo mi się uruchamia .. z 2 minuty ..

to prawda, w porównaniu z najnowszym Asusem trwa to wieczność :)

1 godzinę temu, Eleonor napisał:

7.Przekierowanie portów 9091 i 51413 dla transmission zrobiłem ,niby działa lecz gdy wejdę w transmission web w ustawienia w zakładkę port gdzie jest 51414 to niżej jest że zamknięty a było open.

wyłącz upnp i usuń porty ustawione przez tą usługę. widziałem na Twoim screenie, że poza ręcznym przekierowaniem przekierowały się same właśnie poprzez upnp

1 godzinę temu, Eleonor napisał:

6.Dlaczego pakiety widoczne w menu routera nie instalują się ?

u mnie instalują się wszystkie...

Godzinę temu, Eleonor napisał:

Marzy mi się jakiś fajny nowoczesny router dużo szybszy i lepszy od R7000 ,na którego byłoby tomato

nie ma takiego ;) Ostatni dobry Asus na którym działa tomato to rt-ac3200. Poza 3 radiem nie zyskasz nic względem r7000. Poza tym dotarliśmy do takiego punktu w którym nie szybkość ma znaczenie (bo jest mniej więcej taka sama w topowych routerach) a dodatkowe funkcje i zasięg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eleonor
12 godzin temu, house napisał:

wyłącz upnp i usuń porty ustawione przez tą usługę. widziałem na Twoim screenie, że poza ręcznym przekierowaniem przekierowały się same właśnie poprzez upnp

po restarcie zostały tylko te 2 reguły reszta zniknęła z tego screna  .... lecz nadal w web transmission pokazuje mi że port 51413 jest zamknięty

12 godzin temu, house napisał:

u mnie instalują się wszystkie...

 

U mnie żaden się nie chciał zainstalować - musiałem ręcznie, posiłkowałem się plikami ze strony 

 

You do not have the required permissions to view the link content.

 

Próbowałem kilka razy , resetowałem router do ustawień fabrycznych i także nic nie instalował z wewnętrznych odnośników.

Share this post


Link to post
Share on other sites
house
10 godzin temu, Eleonor napisał:

po restarcie zostały tylko te 2 reguły reszta zniknęła z tego screna  .... lecz nadal w web transmission pokazuje mi że port 51413 jest zamknięty

sprawdź czy opcja peer-port-random-on-start nie jest włączona, poza tym wyłącz port-forwarding-enabled. Wszystkie opcje znajdziesz w pliku settings.json

Share this post


Link to post
Share on other sites
konopa
11 hours ago, Eleonor said:

po restarcie zostały tylko te 2 reguły reszta zniknęła z tego screna  .... lecz nadal w web transmission pokazuje mi że port 51413 jest zamknięty

Cześć Eleonor

 

Jeśli Transmission uruchomione jest na routerze, to czy utworzyłeś regułę w "Network Center/Security/Firewall", aby puszczał ruch na ten port 51413, który jest widoczny jako zamknięty?

(np. dla Destination IP -> SRM, Destination Port -> 51413)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eleonor

Synology dziś od 2 godzin .. i tak:

 

1.Rzeczywiście musiałem dodać regułę w Bezpieczeństwo , Zapora sieciowa i tu zezwolić na 51413 - teraz port jest otwarty...

2.Dziś mogę instalować pakiety z Centrum Pakietów ... co dziwne przedtem nie mogłem - klikając na zainstaluj nic się nie działo (router przywracałem także do ustawień fabrycznych) - CUD

3.Router chodzi ledwo 2 godziny i już 2 razy miałem przygodę z brakiem internetu -ani kabel ani WiFi -- w Centrum Sieciowe , Status :

 

ograniczone_polaczenie.jpg

 

4. Musiałem 2.4 GHz ustawić ręcznie na 20Mhz i kanał ręcznie - teraz wykrywa klimatyzator

Share this post


Link to post
Share on other sites
house
15 minut temu, Eleonor napisał:

3.Router chodzi ledwo 2 godziny i już 2 razy miałem przygodę z brakiem internetu -ani kabel ani WiFi -- w Centrum Sieciowe , Status :

Miałem takie przygody w czasie recenzji, ale po zakupie 3 miesiące później aż do dziś nic takiego mi się nie wydarzyło. SRM aktualny ?

15 minut temu, Eleonor napisał:

4. Musiałem 2.4 GHz ustawić ręcznie na 20Mhz i kanał ręcznie - teraz wykrywa klimatyzator

odwrotnie, to klimatyzator wykrywa sieć i to w nim szukałbym przyczyny

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eleonor
43 minuty temu, house napisał:

Miałem takie przygody w czasie recenzji, ale po zakupie 3 miesiące później aż do dziś nic takiego mi się nie wydarzyło. SRM aktualny ?

SRM aktualny -- właśnie przed chwilą musiałem restart dać bo znowu straciłem neta :(  3x w ciągu 2 godzin .....

 

Pomaga także wyciągnięcie i ponowne włożenie kabla WAN - po chwili jest internet :) 

Cytat

odwrotnie, to klimatyzator wykrywa sieć i to w nim szukałbym przyczyny

Widocznie na takich parametrach karta WiFi wbudowana w klimatyzator chodzi

 

 

Będę go miał jeszcze 10 dni lecz zamiast czerpać przyjemność - wkurzam się coraz bardziej .....

Kolejny dowód że to klient końcowy jest testerem .... dojście do bezproblemowości może trwać kupę czasu :(

Edited by Eleonor

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

@Eleonor W sumie dziwne, może ten egzemplarz jest jakiś trefny. Mniej więcej takie problemy miałem z połączeniem rok temu na egzemplarzy testowym. Rozłączał się co chwila. W początkowych wydaniach SRM widniało kilka informacji dotyczących tego problemu:

You do not have the required permissions to display the content of the code field.

Obecnie w sieci UPC nie mam żadnych problemów. Może to kwestia ISP ?

Godzinę temu, Eleonor napisał:

Kolejny dowód że to klient końcowy jest testerem .... dojście do bezproblemowości może trwać kupę czasu https://openitforum.pl/uploads/emoticons/default_sad.png

może rzeczywiście lepszym rozwiązaniem będzie poszukanie czegoś innego ? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
koRnac
1 godzinę temu, Eleonor napisał:

3.Router chodzi ledwo 2 godziny i już 2 razy miałem przygodę z brakiem internetu -ani kabel ani WiFi -- w Centrum Sieciowe , Status :

a może to wina Intrusion Prevention? w jednej lokalizacji gdzie mam tez Synology i był odpalony ten pakiet były podobne problemy.

 

Jeśli to nie to co wyżej to może masz Chromecasta lub Google Home?

Bo według 

You do not have the required permissions to view the link content.
 artykułu tam gdzie są w/w urządzenia na routerach miedzy innymi Synology dzieją  się podobne historie.

 

  • Like it 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Idanit

To samo miałem napisać, też niedawno przeczytałem o tym bugu Chromecasta. Wewnętrzny atak DDos ;-)

Najgorsze, że mam Chromcasta 2 i Audio i problem mnie niestety dotyczy. Nie mogłem dojść co uwala mi sieć, obstawiałem Sonoffy (ESP8266), w życiu nie przyszło by mi do głowy że to Chromecasty.

Ale w tym przypadku to raczej nie to, zbyt często to się dzieje.

Edited by Idanit
  • Like it 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
house
24 minuty temu, koRnac napisał:

a może to wina Intrusion Prevention? w jednej lokalizacji gdzie mam tez Synology i był odpalony ten pakiet były podobne problemy.

a może ? nie używam IPS gdyż zabija zasoby i ubija zwykły (przynajmniej dla mnie) ruch, za dużo "uczenia" tego rozwiązania skutecznie mnie z niego wyleczyło.

15 minut temu, Idanit napisał:

Wewnętrzny atak DDos ;-)

:D

  • Like it 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eleonor
1 godzinę temu, house napisał:

a może ? nie używam IPS gdyż zabija zasoby i ubija zwykły (przynajmniej dla mnie) ruch, za dużo "uczenia" tego rozwiązania skutecznie mnie z niego wyleczyło.

https://openitforum.pl/uploads/emoticons/1_grinning.png

Nie włączyłem tego także ...

Nie mam Chromecasta lub Google Home  , mój ISP nadaje cały cały czas bez problemów ..

 

Wystarczy wyciągnąć i włożyć ponownie kabel WAN i już jest ok .Może to wina tego Smart Wan ? nie używam tego więc może coś tu trzeba by wyłączyć ? 

W opcjach jest ptaszek  - ma być zaznaczony czy nie ?

 

Smart_Wan.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

@Eleonor ten ptaszek nie, ale dodatkowo wyłącz interfejs LAN1 dla smartwan :

2018-01-15_224423.thumb.png.2489b71d15be80efd1d3ac1d7fca2abd.png

2018-01-15_224504.thumb.png.f0d399ac167201590734c05d4f602e3f.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eleonor
1 godzinę temu, house napisał:

@Eleonor ten ptaszek nie, ale dodatkowo wyłącz interfejs LAN1 dla smartwan :

Mam wyłączony ten interfejs ale na drugim zdjęciu domyślnie mam zaznaczone :

 

Przełącz z powrotem do pierwotnego ... -- to ma tu być zaznaczone czy nie ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

@Eleonor ;) 

1 godzinę temu, house napisał:

 ten ptaszek nie

Jeżeli interfejs LAN1 jest wyłączony dla smartwan to nie ma znaczenia czy włączone jest przywracanie pierwotnego iterfejsu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eleonor

Dziś po południu spróbuje go zresetować - ustawienia fabryczne i wszystko od nowa

Tylko mam pytanie - czy wszystko się przywraca i jest jak nówka czy śmieci typu : 

 

np : instalowałem optware , powstał folder opt , ew . założyłem inny folder np transmission  --- czy to wszystko się kasuje i jest tzw. nówka cewka ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

"nówka cewka" ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eleonor
11 godzin temu, house napisał:

Ok - router zresetowany , wszystko od nowa , jak na razie nie gubi internetu ale nie zrobiłem :

 

Internet , Połączenie , Ustawienia usługodawcy internetowego:

 

teraz mam pusto ale poprzednio wpisałem MAC by dostać swoje stare IP zewnętrzne

 

Teraz nie mam tu nic wpisane , IP mam nowe i jak na razie net jest

 

Czy to mogło być powodem ?

 

Zapiszę sobie tą konfiguracje do pliku i spróbuje wpisać MAC gdyż zależy mi na moim starym IP

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

to zależy jaki ISP, czy nadaje dostęp po adresie mac, czy resetowałeś np urządzenie dostępowe (modem) na wymagany interwał czasowy itp. Tak jak pisałem wcześniej, osobiście żadnych problemów w tej materii nie mam a kombinowanie z przywróceniem poprzedniego adresu może sytuację jedynie pogłębić. Warto jednak rozróżnić problem z dostępem od problemów z routerem. Upewnij się, że przez 1-2 dni router działa stabilnie i nie gubi połączenia internetowego i dopiero wtedy spróbuj przywrócić stary adres. Poza konkursowo zapytam - w jakim celu potrzebny Ci poprzedni adres ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eleonor

Od wczoraj router nie rozłączył internetu ... 

W Internet , Połączenie , Ustawienia usługodawcy  internetowego w polu adres MAC było pusto.

 

Przed chwilą zmieniłem na MAC taki jak miałem przez długi czas i po chwili -- dosłownie parę minut :

 

Ograniczone połączenie ... brak internetu ani po kablu ani po WiFi .....

Wychodzi na to, że Synology nie lubi tego jak się MAC zmienia ..... no ale co w takim wypadku jak np. użytkownik dostał od swojego operatora sprzęt i figuruje on jako jedyny a za resztę trzeba zapłacić ?

 

house - możesz u siebie sprawdzić jak zachowa się Twoja sztuka gdybyś tylko MAC zmienił ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Sprawdziłem, w sumie nie wydarzyło się nic nadzwyczajnego. Sklonowałem MAC z PC, utraciłem połączenie online, zrestartowałem modem UPC, dostałem nowe IP, wyłączyłem klonowanie adresu, zrestartowałem modem i router dostał poprzednio używane IP. Nie wiem czy w ogóle to jest problem bo być może za bardzo skupiasz się na etapie komunikacji z dhcp ISP po zmianie MAC i zbyt szybko oczekujesz, że po ustawieniu nowego MAC'a dhcp przydzieli Ci adres w locie. Być może wymagany jest restart modemu/urządzenia dostępowego ISP. W UPC jest to przynajmniej wymagane. Na pewno wydarzy się to szybciej jeśli modem będzie pracował w trybie routera z NAT (wtedy zmiana mac wygląda jak podmiana karty sieciowej na kablu), używając trybu bridge wymagany jest restart. 

  • Like it 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eleonor

Wracam do tematu..

Po 4 dniach ciągłej pracy dziś RT200ac rozłączył mi internet :

 

Error System 2018/01/23 15:21:42 SYSTEM System failed to get External IP.  Musiałem go od nowa uruchomić 

Dzwoniłem do ISP i żadnej awarii nie ma i nie było , widzą w logach u siebie mac routera lecz brak IP.....

 

Po uruchomieniu internet jest - w ustawieniach nic nie wpisywałem (chodzi mi o MAC )

 

Inne spostrzeżenia :

1. Gdy wyłączę diody LED ( w opcjach włączona tylko dioda LED status ) potrafi się włączyć sama dioda 2.4GHz

Dla mnie info że tylko dioda Led Status oznacza że na całym routerze tyko ona się świeci a w rzeczywistości pali się jeszcze WPS  z boku

2. Bardzo często po ponownym uruchomieniu routera nie pokazuje nazw urządzeń na 2.4GHz, którym przypisałem nazwy -- pokazuje tylko mac oraz IP wtedy wystarczy że wyłączę radio 2.4 i za minutkę włączę - nazwy         

wskakują.

3. Router mam na pewno nowy , nikt przede mną go nie miał ( przynajmniej tak wyglądał nic nie pogięte , wszystko wyprasowane , kable w foliach itd...) a w logach mam :

kilka wpisów z 2017.01.01 z godziny 01:00:07 ......

4. Kilka razy zniknęło mi radio 5GHz .... pomimo że w zakładce pokazywało że jest włączone - pomagał tylko restart routera.

 

Chętnie bym potestował dalej ale kończy mi się powoli termin by oddać bez podawania przyczyn ...... czekam na kolejny firmware , może coś polepszą i dodadzą.

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

ad.2 - zauważyłem taki zonk jedynie ze ręcznie "nazwanym" switchem na stałym IP.

ad.3 - problem wynika z faktu. że niedostępny był serwer NTP. SRM przy każdym reboocie ustawia go sobie z zewnętrznego źródła - jeśli startował offline pojawiają się właśnie takie wpisy. Czasem też tak mam, jak w nieodpowiedniej kolejności włączę modem i router.

ad.4 - u mnie radio działa stabilnie...

 

Jeżeli kończy Ci się czas na zwrot a jednak nie jesteś zadowolony - oddaj go. Nie ma gwarancji, że akurat te przypadłości zostaną naprawione w najbliższej aktualizacji. Nie ma też sztywnego cyklu wydawniczego aby można było "zaadresować" te problemy w najbliższym czasie. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eleonor

ad2. ręcznie dałem nazwy każdemu urządzeniu i przypisałem na sztywno im IP . Dzieje się tak tylko na radiu 2.4 GHz i wystarczy że radio wyłączę i włączę i już są nazwy.

 

Czas mi się kończy ale wykorzystam s=jeszcze to że od momentu zgłoszenia że oddaje mam 14 dni na dostarczenie sprzętu  :)  Mam nadzieję że do tego czasu coś wypuszczą .... chodzi mi o firmware.

Share this post


Link to post
Share on other sites
house
2 minuty temu, Eleonor napisał:

ad2. ręcznie dałem nazwy każdemu urządzeniu i przypisałem na sztywno im IP . Dzieje się tak tylko na radiu 2.4 GHz i wystarczy że radio wyłączę i włączę i już są nazwy.

u mnie dzieje się tak czasem po kablu z jednym switchem.

2 minuty temu, Eleonor napisał:

Czas mi się kończy ale wykorzystam s=jeszcze to że od momentu zgłoszenia że oddaje mam 14 dni na dostarczenie sprzętu  https://openitforum.pl/uploads/emoticons/12_slight_smile.png  Mam nadzieję że do tego czasu coś wypuszczą .... chodzi mi o firmware.

sprytnie ;) aktualizacje są mniej więcej raz na 1-1,5 miesiąca...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • OpenITbot
      By  OpenITbot
      Firma Synology Inc. wprowadziła dziś na rynek model DiskStation DS419slim, 4-kieszeniowy serwer NAS z obsługą 2,5-calowych dysków. Pod mieszczącą się w dłoni obudową kryje się nawet 20 TB pojemności wewnętrznej z czterema 2,5-calowymi dyskami twardymi.



      Niewielkie rozmiary, ogromne możliwości Dzięki wyjątkowo kompaktowej konstrukcji i obsłudze czterech 2,5-calowych dysków HDD/SSD model DS419slim zapewnia dużą elastyczność zarówno w zakresie konfiguracji, jak i wdrażania macierzy RAID. Dzięki dwurdzeniowemu procesorowi serwer DS419slim zapewnia doskonałą wydajność przy poborze mocy zaledwie 20,28 W.
      Doskonała wydajność: Przepustowość sekwencyjna na poziomie ponad 223 MB/s podczas odczytu Sieć: Dwa porty LAN 1 GbE na potrzeby przełączania awaryjnego i agregacji łączy (Link Aggregation) Kompaktowa konstrukcja: Cztery 2,5-calowe kieszenie na dyski z możliwością wymiany podczas pracy Przenośna konstrukcja: Sześcienny serwer NAS o wymiarach poniżej 15 cm i wadze 700 gramów Elastyczna konfiguracja: Możliwość konfiguracji macierzy RAID 5/6 przy użyciu czterech dysków twardych lub dysków SSD w celu zapewnienia nadmiarowości Maksymalna pojemność wewnętrzna: 20 TB pamięci na czterech 2,5-calowych dyskach o pojemności 5 TB  
      Oparty na programie Synology DiskStation Manager DS419slim+ pracuje w oparciu o rozwiązanie DiskStation Manager — zaawansowany i intuicyjny system operacyjny dla urządzeń Synology NAS, wyposażony w różne aplikacje umożliwiające zwiększenie wydajności pracy. Firma Synology otrzymała wiele przychylnych opinii mediów, trafiając na szczyty rankingów serwerów NAS do średnich obszarów roboczych w ankiecie dotyczącej rozwiązań pamięciowych TechTarget oraz zdobywając nagrodę czytelników PCMag przez dziewięć lat z rzędu.
       
      Dowiedz się więcej: Więcej informacji o rozwiązaniu DS419slim można znaleźć pod linkiem tutaj:
      https://www.synology.com/pl-pl/products/DS419slim
      Dane techniczne dotyczące modelu DS419slim pod linkiem tutaj:
      https://www.synology.com/pl-pl/products/DS419slim#specs
       

      Zobacz cały artykuł
    • OpenITbot
      By  OpenITbot
      Firma Synology Inc. wprowadziła dziś na rynek model DiskStation DS419slim, 4-kieszeniowy serwer NAS z obsługą 2,5-calowych dysków. Pod mieszczącą się w dłoni obudową kryje się nawet 20 TB pojemności wewnętrznej z czterema 2,5-calowymi dyskami twardymi.



      Niewielkie rozmiary, ogromne możliwości Dzięki wyjątkowo kompaktowej konstrukcji i obsłudze czterech 2,5-calowych dysków HDD/SSD model DS419slim zapewnia dużą elastyczność zarówno w zakresie konfiguracji, jak i wdrażania macierzy RAID. Dzięki dwurdzeniowemu procesorowi serwer DS419slim zapewnia doskonałą wydajność przy poborze mocy zaledwie 20,28 W.
      Doskonała wydajność: Przepustowość sekwencyjna na poziomie ponad 223 MB/s podczas odczytu Sieć: Dwa porty LAN 1 GbE na potrzeby przełączania awaryjnego i agregacji łączy (Link Aggregation) Kompaktowa konstrukcja: Cztery 2,5-calowe kieszenie na dyski z możliwością wymiany podczas pracy Przenośna konstrukcja: Sześcienny serwer NAS o wymiarach poniżej 15 cm i wadze 700 gramów Elastyczna konfiguracja: Możliwość konfiguracji macierzy RAID 5/6 przy użyciu czterech dysków twardych lub dysków SSD w celu zapewnienia nadmiarowości Maksymalna pojemność wewnętrzna: 20 TB pamięci na czterech 2,5-calowych dyskach o pojemności 5 TB  
      Oparty na programie Synology DiskStation Manager DS419slim+ pracuje w oparciu o rozwiązanie DiskStation Manager — zaawansowany i intuicyjny system operacyjny dla urządzeń Synology NAS, wyposażony w różne aplikacje umożliwiające zwiększenie wydajności pracy. Firma Synology otrzymała wiele przychylnych opinii mediów, trafiając na szczyty rankingów serwerów NAS do średnich obszarów roboczych w ankiecie dotyczącej rozwiązań pamięciowych TechTarget oraz zdobywając nagrodę czytelników PCMag przez dziewięć lat z rzędu.
       
      Dowiedz się więcej: Więcej informacji o rozwiązaniu DS419slim można znaleźć pod linkiem tutaj:

      You do not have the required permissions to view the link content. Dane techniczne dotyczące modelu DS419slim pod linkiem tutaj:

      You do not have the required permissions to view the link content.  
    • csm31458
      By csm31458
      Witam
       
      Mam pytanie odnosnie routera Synology RT2600ac , czy jest mozliwosc by sprawdzic gdzie jakies urzadzenie ( np poprzes urzadzenia lokalnego IP ) laczy sie na zewnatrz?
      NP dziecka tablet i jakie adresy IP odwiedza? lub urzadzenie smart dokad wysyla pakiety ?
       
      dzieki za wszelkie odpowiedzi i rady

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci.
Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.