Skocz do zawartości
mlssn

Asus 4G-AC68U słaby zasięg T-mobile

Rekomendowane odpowiedzi

mlssn

wczoraj kupiłem ten router. dzisiaj kurier dostarczył go do mych drzwi. "bawie się" internetem od tobile i do tej pory używałem huawei b315, który w szczycie formy wyciągał DL na poziomie 20Mbit (Warszawa okolice ulicy Bartyckiej), chociaż przez ostatnie dni jak miałem 10Mbit to było święto. chciałem ten wynik poprawić chociaż trochę. po uruchomieniu Asus nie jest w stanie złapać pełnego zasięgu, mam cały czas dwie kreski, raz pojawiła się trzecia. moje aktualje osiągi to DL:5Mbit, UL:3Mbit. ping na poziomie 50 do 100 ms. wszystkie parametry gorsze od b315. totalny mindfuck

Jestem srogo zawiedziony, zgłosiłem sprawę do operatora, ten twierdzi, ze w mojej okolicy była awaria ale już podobno została naprawiona, chociaż faktycznie zasięg powinienem mieć pełen w mojej okolicy.

próbuje obejrzeć mecz na NC+go, przycina, zacina.

rozważam zwrot, ale może macie jakieś pomysły co z tym zrobić?

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house
31 minut temu, mlssn napisał:

rozważam zwrot, ale może macie jakieś pomysły co z tym zrobić?

a możesz sprawdzić jakiś starter innego operatora? będziesz wiedział na pewno czy to wina operatora czy routera... Ja po drugiej stronie miasta np z tmobile miałem najsłabszy zasięg i marną wydajność, orange tak sobie a play extra.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
mlssn

sprawdze starter play ale jak wytlumaczyc to, ze mam słabsze osiągi na asusie od tego huwawei b315 bez anteny?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Tego nie wiem, nie miałem styczności z huwawei b315. Zastanawiające jest, że operator przyznał się do awarii i twierdzi, że problem został rozwiązany - drążyłbym ten temat, bo może się okazać, że po prostu łże :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
mlssn

po 24 godzinach z nowym asusem zwrocilem sie do sprzedawcy o wymiane na inny model. 

żenujące osiągi, żenujący zasięg, non stop rozłącza.

po moim telefonie do t-mobile ich mydelniczka (huwawei b315) wyciaga dzisiaj 5 razy lepszy wynik od 4G-AC68U.

wszystkim zainteresowanym tym modelem proponuje wstrzymać się z zakupem.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house
Temat został zamknięty jako rozwiązany.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości proszę użyć funkcji "Zgłoś odpowiedź". 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • milanoa
      Przez milanoa
      Witam,
      posiadam router Netgear R7000 z najnowszym Tomato, chcę z T-Mobile wziąć internet domowy 60 Mbit/s z routerem Huawei B529.
      Teraz pytanie w jaki sposób połączyć oba routery aby nie tworzyć podwójnego nat-a?.
      Wszelkie sugestie mile widziane :).
         
    • szyjac
      Przez szyjac
      Witam wszystkich.
      Tak, ja we wszystkim muszę zmienić oprogramowanie, nawet w samochodzie.
      ...
      Ostatnio miałem Gargoylle na TPL-WDR4300, niestety ze względu na niską jakość sieci propagowanej przez ten router postanowiłem dokonać zmian i w domu pojawił się RT-AC58U.
      Jakość sieci zadowalająca, niestety mnie brakowało  statystyk z Gargoylle.
      Postanowiłem zaryzykować i ze stron o których wyżej wspomniano zainstalowałem LEDE.
       
      Wybrałem najprostszy wariant instalacji czyli plik stock2lede.trx jako aktualizacja oficjalnego softu, potem aktualizacja LEDE plikiem openwrt-r1283-f176f1f-ipq806x-asus_rt-ac58u-squashfs-sysupgrade.tar.
      Obydwa kroki aktualizacji poprzez interfejs web routera.
       
      Jak narazie jestem zachwycony, w ok godzinkę ogarnąłem konfiguracje, przekierowania portów i wszystko co miałem ustawione na oryginalnym sofcie.
      Teraz router jest po ok 3h od aktualizacji i działa, nie wiem co może niedomagać, skrajności nie testowałem bo nie było kiedy.
      Oczywiście interface web jest teraz po angielsku.
       
      Jak upłynie trochę czasu będę mógł powiedzieć więcej.
      PS - również nie biorę odpowiedzialności za czyjeś błędy, aktualizacje robiłem po KABLU nie wifi.
    • Maciek90
      Przez Maciek90
      Mam problem z tym routerem a mianowicie z aplikacją download master. Po podpięciu dysku pod usb klikam "zainstaluj" w zakładce aplikacja usb. Wszystko przebiega pomyślnie, aplikacja się instaluje i na końcu wyświetla komunikat "uruchom download master". Po kliknięciu odsyła mnie ponownie do strony logowania, co jak wczytałem w instrukcji jest rzeczą normalną. Niestety tutaj pojawia się problem, ponieważ nie mogę się zalogować bo wyskakuje komunikat o błędnym haśle lub nazwie użytkownika. Dane logowania wpisuję oczywiście dobre, bo powinny być takie same jak do całego panelu routera. Dodam jeszcze, że robiłem reset do fabrycznych i sprawdzałem inne nośniki i sytuacja się powtarza. Ktoś coś na to poradzi?

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej wyjaśni nasza Polityka prywatności.