Skocz do zawartości
Daniel zaw

Web Station nie działa przekierowanie na .htaccess

Oceń temat:

Rekomendowane odpowiedzi

Daniel zaw

.htaccess niby łatwe przekierunkowanie ale nie działa wykupiłem domene ovh  skonfigurowałem ddns utworzyłem plik .htaccess umieściłem w katalogu w którym jest zainstalowany wordpressa 

kod dla .htaccess 

RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)domena ovh\.pl$ [NC] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/katalog w kturym jest wordpress/ RewriteRule ^(.*)$ /katalog w kturym jest wordpress//$1 [L]

kur. nie działa!! pomocy

1.png

2.png

3.png

5.png

ma to coś wspólnego z Apache moja wersja to 2,2 ? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

masz nieprawidłową nazwę pliku i webserver ignoruje zawarte w nim dyrektywy :) usuń rozszerzenie pliku - nie ".htaccess.txt" tylko samo ".htaccess" :)

Możesz też dodać jedynie :

#Redirect an entire site to a sub folder
Redirect 301 / http://www.domain.com/subfolder/

lub

RedirectMatch ^/$ http://www.domain.com/subfolder/

Na  przyszłość staraj się pisać bardziej rozwinięte tytuły tematów, w przeciwnym przypadku będę je zamykał bez odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Daniel zaw

używam rozszerzenie pliku  ".htaccess.txt tylko do edycji po czym  zapisuje ( .htaccess )  WebFTP utworzone pliki w formacie UTF-8 .

 Muszę  komentarze w pliku .htaccess wstawić  poprzedzając  znakiem #     ?

#  Redirect an entire site to a sub folder
#  Redirect 301 / http://www.domain.com/subfolder/  

 

nie fónkcinuje nadal

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house
4 minuty temu, Daniel zaw napisał:

Muszę  komentarze w pliku .htaccess wstawić  poprzedzając  znakiem #     ?

komentarze tak

4 minuty temu, Daniel zaw napisał:

nie fónkcinuje nadal

zmień nazwę domeny na IP nas'a i spróbuj lokalnie aby wykluczyć problem z propagacją domeny. Jeśli zadziała i przekieruje root folder do podfolderu to jedynym ograniczeniem pozostanie DNS jeśli jest to nowa domena. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Daniel zaw

Jeśli zmieniam nazwę domen na IP nasa to działa przekierunkowuje mnie  na stronę wordpressa ale do tego by tak się stało  jest niepotrzebny   .htaccess  

wyglada to tak        192.164.25/wdaniel

przepraszam teraz rozumiem przekirunkowanie folderu do podfolderu 

Edytowane przez Daniel zaw

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Daniel zaw

Jaką treść powinien zawierać plik  .htaccess do przekierunkowania domeny wykupionej w ovh  na adres podfolderu w nas  synology 

umnie żadna w poniższych kodów nie działa należy coś więcej dopisać?

bo juz sam głupieje ?

będę bardzo wdzięczny za odpowiedz

przykład 1

RewriteEngine ON
#Redirect an entire site to a sub folder
Redirect 301 / http://www.domain.com/subfolder/

przykład 2

RewriteEngine ON
#Redirect an entire site to a sub folder
RedirectMatch ^/$ http://www.domain.com/subfolder/

przkład 4

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?domena\.pl$ [NC]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/katalog/
RewriteRule ^(.*)$ /katalog/$1 [L]

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Daniel zaw

nie .htaccess.txt  widać   tylko wtedy jak w nim edytuję   normalnie plik zapisuje  .htaccess

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

:34_rolling_eyes: przeczytaj cały post, który napisałem wczoraj o 17:46

W dniu 27.09.2017 o 17:46, house napisał:

Możesz też dodać jedynie :


#Redirect an entire site to a sub folder
Redirect 301 / http://www.domain.com/subfolder/

lub


RedirectMatch ^/$ http://www.domain.com/subfolder/

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Masz niepoprawną konfigurację web station, odpowiedź http 403 to : 

Cytuj

403    Forbidden    Zabroniony – serwer zrozumiał zapytanie, lecz konfiguracja bezpieczeństwa zabrania mu zwrócić żądany zasób

redirect nie ma nic do tego. Najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie będzie :

    Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto, aby wyświetlić ukryty link.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Daniel zaw
W dniu 28.09.2017 o 21:18, house napisał:

:34_rolling_eyes: przeczytaj cały post, który napisałem wczoraj o 17:46

nie rozumiem  twojej odpowiedzi !! skoro nie chcesz pomóc to po prostu napisz a nie odsyłaj mnie  do synology sparcie techniczne bo stamtąd nikt mi nigdy nie odpisuje  wymienię  Synology na Qnap  bu widzę ze qnap ma lebsze fora objaśniające 

 

 

  • Nie Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house
19 minut temu, Daniel zaw napisał:

skoro nie chcesz pomóc to po prostu napisz a nie odsyłaj mnie 

pytasz o jedną rzecz a okazuje się, że problem występuje w innym miejscu :) podaję Ci rozwiązania o które pytasz, a Ty wracasz ponownie z pytaniem o to samo. Wybacz jeśli nie potrafię sprostać Twoim oczekiwaniom. 

19 minut temu, Daniel zaw napisał:

nie odsyłaj mnie  do synology sparcie techniczne bo stamtąd nikt mi nigdy nie odpisuje

ale to jest najbardziej odpowiednie miejsce w którym uzyskasz wsparcie dotyczące swojego problemu. Jeżeli nie działa poprawnie funkcja oferowana przez producenta to najwłaściwszym miejscem na uzyskanie pomocy jest właśnie ten producent.

Zgłaszam problemy od czasu do czasu i biorąc pod uwagę różnicę czasową to wcześniej czy później zawsze uzyskuję odpowiedź, zazwyczaj po 2 dniach problem mam rozwiązany.

19 minut temu, Daniel zaw napisał:

wymienię  Synology na Qnap  bu widzę ze qnap ma lebsze fora objaśniające

Bardzo możliwe, trzymam kciuki i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house
Temat został zamknięty.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości proszę użyć funkcji "Zgłoś ten post". 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • PawelP
      Przez PawelP
      Po przebrnięciu przez kłopoty z firmwarem i dokonaniu (za pomocą Qnap tech Support) upgrade po SSH mogę wreszcie dostać się do swojego QNAPa. Ale tylko logując się do niego po http. Niestety, mapowanie dysków nadal nie działa, ani z poziomu Windows ani z poziomu Qfinder Pro 6.3. Sprawdziłem ustawienia w QNAPie, ale wszystko wydaje się OK. Do tego "stary" komputer, który miał dyski zmapowane dawno temu działa sobie na nich najspokojniej w świecie. Niestety, mój nowy nie może się do nich dostać. Próbowałem też z komputera mojego sąsiada, efekt taki sam, czyli nic. Czy ktoś z Was spotkał się z takim przedziwnym zachowaniem?

    • rafv
      Przez rafv
      Witam,
       
      Znając upodobanie Seagate do wadliwych firmware w dyskach, raz na jakiś czas sprawdzam sobie dyski tego producenta w sprzęcie, czy nie pojawił się dla nich nowy firmware.
       
      Robiąc to, natrafiłem również na QNAPa TS-419P II, którego zakupiłem z 2 dyskami 3TB Seagate-a.
      Okazało się, że sprzedawca zamontował mi tam dyski z różnych partii z różnymi firmware, jeden z aktualnym i drugi z starszym, wadliwym (z czarnej listy).
      2 dyski 3TB Seagate ST3000DM001-9YN166
      kieszeń 1) ST3000DM001-9YN166  fw: CC4B (upgrade po wyjęciu do CC4H gdy już pracowały w RAID1)
      kieszeń 2) ST3000DM001-9YN166  fw: CC4H
      w woluminie RAID 1 (mirror) na QNAP TS-419P II, system plików ext4
       
      Dysk 1) ST3000DM001-9YN166 posiadał firmware CC4B i został pomyślnie zaktualizowany do CC4H (po wyłączeniu systemu i po wyjęciu dysku, podłączeniu do PC i upgrade z płyty bootowalnej) ale po aktualizacji firmware zmieniła się pojemność dysku na 2792,37 GB gdzie pojemność dysku 2) to 2794,52 GB w związku z czym QNAP TS-419P II po zamontowaniu dysku i uruchomieniu wyświetlał mi komunikat "RAID device in degraded mode. Volume failed because the disk size is too small".
      Zanim jednak odczytałem te komunikaty już po zaktualizowaniu firmware dysku zaktualizowałem firmware QNAPa z przed ostatniej wersji 4.0.7 do najnowszej 4.1.0.
      Po tej sytuacji QNAP nadal pracował i system wstawał, usługi działały, tylko logował błędy przedstawione wyżej.
       
      Są to modelowo te same dyski (obecnie mają ten sam firmware) więc powinny mieć tą samą pojemność i wydaje mi się, że po aktualizacji firmware pojemność dysku nie powinna się zmienić.
       
      Dla pewności postanowiłem sprawdzić, jakie wartości będą pokazywały inne programy w innym sprzęcie.
      Zamknąłem system QNAPa, wyjąłem oba dyski i każdy z osobna podpiąłem do PC, nie testowałem jakoś specjalnie tych dysków, spisałem informacje które programy przedstawiły po uruchomieniu i zczytałem SMARTa (wskazania z BIOSu płyty głównej oraz z programów z bootowalnej płyty):
      Wskazywane dane:
      1) BIOS: 2998 GB; HD TUNE: Capacity 762238 MB (744,4 GB (~799,3GB)), Victoria: 5856031999 LBAs 2859390 MB, Size 744 GB; QNAP: 2792,37 GB  (CC4B --> CC4H)
       
      2) BIOS: 3000 GB; HD TUNE: Capacity 764435 MB (746,5 GB (~801,6GB)), Victoria: 5860531055 LBAs 2861587 MB, Size 746 GB; QNAP: 2794,52 GB
       
      Po zamontowaniu dysków w takiej samej kolejności jak były nie mam już w przeglądarce standardowego okienka do zalogowania a informacje:
      "Zainstaluj oprogramowanie firmowe.
      Kliknij "Start", aby pobrać najnowsze oprogramowanie firmowe i zainstalować je automatycznie.
      Podczas instalacji oprogramowania firmowego wszystkie dane z napędu zostaną wyczyszczone."
       
      Próbowałem też z każdym dyskiem podłączonym z osobna w tych samych kieszeniach w jakich były pierwotnie, bez rezultatu, cały czas pozostaje tylko opcja zainstalowania oprogramowania firmowego na nowo z utratą danych.
       
      IP pozostał taki jaki miałem ustawiony.
      Mogę się do niego zalogować po ssh.
       
      Wybrany fragment z polecenia dmesg, dyski są widoczne:
      [   29.594782] ata5: SATA link down (SStatus 0 SControl F330) [   29.754799] ata1: SATA link up 3.0 Gbps (SStatus 123 SControl 330) [   29.794814] ata1.00: HPA detected: current 5856031999, native 5856034112 [   29.794839] ata1.00: ATA-8: ST3000DM001-9YN166, CC4H, max UDMA/133 [   29.794855] ata1.00: 5856031999 sectors, multi 0: LBA48 NCQ (depth 31/32) [   29.854821] ata1.00: configured for UDMA/133 [   29.855063] scsi 0:0:0:0: Direct-Access     Seagate  ST3000DM001-9YN1 CC4H PQ : 0 ANSI: 5 [   29.855384] Check proc_name[sata_mv]. [   29.855687] sd 0:0:0:0: [sda] 5856031999 512-byte logical blocks: (2.99 TB/2.72 TiB) [   29.855711] sd 0:0:0:0: [sda] 4096-byte physical blocks [   29.855877] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off [   29.855895] sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 00 3a 00 00 [   29.855963] sd 0:0:0:0: [sda] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA [   29.856148] Check proc_name[sata_mv]. [   29.856934] sd 0:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0 [   29.883067]  sda: unknown partition table [   29.883645] sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk [   30.364799] ata2: SATA link up 3.0 Gbps (SStatus 123 SControl 330) [   30.404815] ata2.00: HPA detected: current 5860531055, native 5860533168 [   30.404839] ata2.00: ATA-8: ST3000DM001-9YN166, CC4H, max UDMA/133 [   30.404855] ata2.00: 5860531055 sectors, multi 0: LBA48 NCQ (depth 31/32) [   30.464820] ata2.00: configured for UDMA/133 [   30.465023] scsi 1:0:0:0: Direct-Access     Seagate  ST3000DM001-9YN1 CC4H PQ : 0 ANSI: 5 [   30.465319] Check proc_name[sata_mv]. [   30.465612] sd 1:0:0:0: [sdb] 5860531055 512-byte logical blocks: (3.00 TB/2.72 TiB) [   30.465636] sd 1:0:0:0: [sdb] 4096-byte physical blocks [   30.465798] sd 1:0:0:0: [sdb] Write Protect is off [   30.465816] sd 1:0:0:0: [sdb] Mode Sense: 00 3a 00 00 [   30.465883] sd 1:0:0:0: [sdb] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA [   30.466023] Check proc_name[sata_mv]. [   30.466773] sd 1:0:0:0: Attached scsi generic sg1 type 0 [   30.492273]  sdb: unknown partition table [   30.492833] sd 1:0:0:0: [sdb] Attached SCSI disk [   30.814794] ata3: SATA link down (SStatus 0 SControl 330) [   31.164792] ata4: SATA link down (SStatus 0 SControl 330) [   31.514776] ata6: SATA link down (SStatus 0 SControl F330) [   31.514836] md: Skipping autodetection of RAID arrays. (raid=autodetect will force) [   31.514904] RAMDISK: gzip image found at block 0 [   32.294450] VFS: Mounted root (ext2 filesystem) on device 1:0. [   32.295054] Freeing init memory: 168K [   32.428225] ehci_hcd: USB 2.0 'Enhanced' Host Controller (EHCI) Driver [   32.428298] orion-ehci orion-ehci.0: Marvell Orion EHCI [   32.428355] orion-ehci orion-ehci.0: new USB bus registered, assigned bus number 1 [   32.454805] orion-ehci orion-ehci.0: irq 19, io mem 0xf1050000 [   32.474774] orion-ehci orion-ehci.0: USB 2.0 started, EHCI 1.00 [   32.481474] hub 1-0:1.0: USB hub found [   32.481514] hub 1-0:1.0: 1 port detected [   32.794783] usb 1-1: new high-speed USB device number 2 using orion-ehci [   32.952879] hub 1-1:1.0: USB hub found [   32.953240] hub 1-1:1.0: 4 ports detected [   45.381633] md: linear personality registered for level -1 [   45.391087] md: raid0 personality registered for level 0 [   45.412536] md: raid10 personality registered for level 10 [   45.416493] xor: measuring software checksum speed [   45.464769]    arm4regs  :  1809.200 MB/sec [   45.514768]    8regs     :  1259.200 MB/sec [   45.564767]    32regs    :  1484.400 MB/sec [   45.564781] xor: using function: arm4regs (1809.200 MB/sec) [   45.745008] raid6: int32x1    134 MB/s [   45.914867] raid6: int32x2    190 MB/s [   46.084865] raid6: int32x4    214 MB/s [   46.254921] raid6: int32x8    194 MB/s [   46.254935] raid6: using algorithm int32x4 (214 MB/s) [   46.254948] raid6: using intx1 recovery algorithm [   46.264504] async_tx: api initialized (async) [   46.312580] md: raid6 personality registered for level 6 [   46.312607] md: raid5 personality registered for level 5 [   46.312619] md: raid4 personality registered for level 4 [   46.329441] device-mapper: ioctl: 4.22.1-ioctl (2012-06-01) initialised: dm-devel@redhat.com [   46.397928] MV-CESA:Fallback driver 'hmac(sha1)' could not be loaded! [   46.397959] alg: hash: Failed to load transform for mv-hmac-sha1: -2 [   46.413874] cryptodev: driver 0.9 loaded. Co można zrobić aby uruchomić QNAPa z danymi jakie posiadał ?
      Pracował w RAID1, więc powinien przynajmniej działać z dyskiem, który nie miał aktualizacji firmware a tylko był wyjęty, sprawdzony pod PC i załadowany ponownie.

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej wyjaśni nasza Polityka prywatności.