Jump to content
Ziółek

Nie działa szukanie plików na zmapowanych dyskach.

Rate this topic

Recommended Posts

Ziółek

Pod Windows 10 zmapowałem folder DS216Play jako dysk H:

Niestety na tak zmapowanym dysku nie działa mi windowsowe szukanie plików. 

Czy to jakiś błąd czy może czegoś nie uruchomiłem ?

Szukanie.jpg

Edited by Ziółek

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

To nie jest błąd. Windows nie indeksuje plików na dyskach sieciowych. Aby włączyć tę funkcję zmień ustawienia dostępności w trybie offline tego zamapowanego dysku.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • grzesw77
      By grzesw77
      Witam,
      Rozważam zakup tego routera, mam pytanie do tych co go już posiadają - czy włączenie kontroli rodzicielskiej nie powoduje przycięcia prędkości łącza ?
      Mam obecnie Tp-Linka VR600, który właśnie idzie do zwrotu z tego powodu. Łącze mam 320mbit (światłowód), a po włączeniu kontroli rodzicielskiej router przycina je do 100mbit.
       
      Dzięki
    • H4mm3R
      By H4mm3R
      Witam wszystkich, 
      Od dwóch dni szukam informacji w internecie jak skonfigurować router, kamerę, serwer żeby Surveillance Station wykryło kamery w mojej sieci - niestety bez powodzenia. Może tutaj znajdzie się ktoś kto zna się na rzeczy.
      Posiadam:
      Serwer: Synology DS216+II
      Router: Asus RT-AC5300 + RT-AC86U + BLUE_CAVE (w AiMesh)
      Kamera: HikVision DS-2CD2141G1-IDW1 + EZVIZ CS-CV310
       
      Jak pisałem wyżej mam problem z wykryciem kamery przez SS, dziwne jest to że SS zamiast kamery wykrywa drukarkę Canon. Próbowałem przekierować porty (chyba zrobiłem to dobrze). Sprawdzałem z drugą kamerą i to samo. Podpinałem również kamery pod WAN (wcześniej robiłem to Wireless). Już nie mam pomysłu gdzie i co jeszcze zmienić, sprawdzić. 
      Jest ktoś w stanie mi pomóc?
    • wisnia
      By wisnia
      Witam, 
      Jak włączyć na synology pobieranie plików z linku, który jak udostępniony na www ?

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci.
Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.