Skocz do zawartości
Roman Dom

Asuswrt-Merlin AiCloud nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Roman Dom

Po zainstalowaniu aplikacja AiCloud nie działa, woła że jest nowe oprogramowanie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

najnowszego Merlina ? mniemam że tak skoro napisałeś posta w temacie z zmianach w tym FW... Nie działa kompletnie czy woła o aktualizację samego AiCloud ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Roman Dom

Dokładnie najnowszego oficjalnego.Nie działa pokazuje tylko otoczenie sieciowe i można wejść na dysk podpięty do routera, ale nie można się zalogować za pomocą ddns i podejrzeć router tak jak działało to do tej pory.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Na początku ustaw synchronizację czasu (podobno był z tym problem), potem ustaw od nowa ddns i aicloud (musi wygenerować nowe klucze). Najnowszy merlin ma poprawki w tej kwestii :

  - FIXED: AiCloud fail to start on RT-N66U and RT-AC66U.
  - FIXED: The generated key/cert for httpds and AiCloud could
           sometimes be invalid due to a timing problem.

 

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Roman Dom

Możesz bardziej szczegółowo o co chodzi z synchronizacją czasu?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

w http://192.168.1.1/Advanced_System_Content.asp wymuś synchronizację czasu np z time.atman.pl a po niej ustaw od nowa ddns i AiCloud.

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Roman Dom

Działa dzięki, nie wiem co pomogło bo czas miałem dobry już wcześniej w logach sprawdzałem, ale ważne że śmiga. Jeszcze raz Dzięki

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house
Temat został zamknięty jako rozwiązany.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości proszę użyć funkcji "Zgłoś ten post". 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • Pisasas
      Przez Pisasas
      Killer 1535
       
      Wymieniłem sobie kartę w na tego właśnie killera. I tak WiFi działa lepiej problem jest z Bluetooth.
      Mianowicie sterowniki najnowsze jakie są, się instalują i na pierwszy rzut oka niby wszystko gra. System nie zgłasza żadnych problemów. Mój system to win7 x64. Problem jest żeby cokolwiek zrobić nie da się parować urządzeń, o przesyłaniu plików można pomarzyć. Tak jest na oryginalnych sterownikach killera, a na pakiecie toshiba bluetooth stack for non tosbiba działo jednie włączanie i wyłączanie modułu Bluetooth. Konkretnie nazywa się to Qualcomm Atheros QCA61x4 Bluetooth 4.0 występuje pod identyfikatorami USB\VID_0CF3&PID_E300. Próbowałem już wielu rzeczy wszystko na nic nawet czasami moglem wyłapać blue screen to podczas próby parowania poprzez toshiba bluetooth stack for non toshiba to jest ta słynna wersja 8.00.03. Ktoś miał takie przygody? już brak mi pomysłów co robić dalej. Będę wdzięczny za sugestie i rady.

    • Albert7
      Przez Albert7
      Witam,
      Od 2 tygodni jestem właścicielem routera ASUS ROG Rapture GT-AC5300, kupiłem go w sklepie ,,Komputronik".
      Do jego zakupu zachęciły mnie bardzo dobre opinie i ogromny zasięg, który podobno proponuje.
      I tutaj pytanie do Was, do właścicieli. Czy was również ten zasięg nie zadowala? Patrząc na pomiary z aplikacji ,, WIFI Analyzer" moje dwa stare routery
      - huawei b315
      - TP Link TD-W8970
      Oba routery mają podobne wyniki a czasami nawet lepsze jeżeli chodzi o siłę sygnału.
      Niestety minął już czas (7 dni) na zwrot lub wymianę na inny model a jak wiadomo oddanie go do serwisu będzie trwało około 20 dni roboczych.
      Jeżeli nie jest to normalne jesteście wstanie doradzić co ewentualnie zmienić w ustawieniach?
      Liczę na wasze opinie na temat tego urządzenia.
       
    • Jaconovac
      Przez Jaconovac
      Mam problem z moją Kartą sieciową (Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter) w laptopie Toshiba satellite C55t=B5110.
      Nigdy nie miałem problemów z tą kartą aż pewnego dnia obudziłem się rano i patrzę, że nie mam dostępu do internetu. Pomyślałem że pewnie mnie coś rozłączyło. Okazało się jednak że karta przestała widzieć mój router. Ciekawą rzeczą jest to, że wi-fi działa prawidłowo na 2 komputerach, w moim tv jest ok, PlayStation 4 tak samo i w smartfonach też nie ma problemów, nie ma problemów. Jak zdążyłem się zorientować po prostu moja karta sieciowa przestała wykrywać połączenia wi-fi w technologii 5Ghz. Pomyślałem także że może być coś nie tak z moim systemem Windows 10, jednak po sformatowaniu partycji i ponownym zainstalowaniu systemu, nadal moja karta nie widzi wi-fi 5Ghz. 
      I teraz pytanie, da się jakoś zrobić tak, żeby karta znów wykrywała połączenia wi-fi 5Ghz ? 

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Wszystkie wymagane w tej kwestii informacje zawierają: Polityka prywatności, Regulamin oraz Warunki użytkowania.