Jump to content
oldboy

MikroTik R11e-5HacT

Recommended Posts

house

nie miałem styczności, sam układ radiowy dość wydajny - często używany przez Netgear, TP-Link i MikroTik w routerach. Nie ma zastosowania w laptopach ze względu na rozmiar (radiator). 

Share this post


Link to post
Share on other sites
house
Temat został zamknięty jako rozwiązany.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości proszę użyć funkcji "Zgłoś ten post". 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • gabrychu
      By gabrychu
      Szuka router do firmy z VPN.
       
      Z jednej strony 100/100, druga strona Orange 10/1 (planowane DO 80/4).
       
      Cisco RV042G (mam w jednej firmie, chodzi bez problemów z VPN) lub Cisco RV320. Konstrukcja ma chyba trochę lat, ale ma być stabilnie. No i mają wsparcie producenta.
       
      Znalazłem taki wynalazek jak Linksys LRT214. Ciekawie wygląda, ma też OpenVPN. Nie wiem jak ze wsparciem.
       
      Lub obecnego Mikrotika RB750Gr3 podpiąć do łącza Orange. A kupić "lepszego" Mikrotika do łącza 100/100 i między nimi zrobić VPN. Tylko tutaj trzeba dłubać.
       
      A może lepiej  coś z Ubiquiti EdgeRouter.
    • branetre
      By branetre
      Zakupiłem kilka dni temu MikroTika uprzednio sprawdzając na innym sprawność działania modemu E3372    Po podłączeniu modemu do MT pojawia się interfejs LTE a po dodaniu DHCP client dla lte i regułki nat w firewall internet działa.   Działa tylko że do czasu Wystarczy otworzyć kilka stron czy też spróbować wykonać Speed Test Modem automatycznie zrywa połączenie i dioda miga należy go wypiąć i ponownie wpiąć żeby znowu zatrybił net.   Pomyślałem że to wina słabego zasilania USB więc podłączyłem modem przez Aktywnego huba Hub wykryty w usb ale problem ten sam. Myślę sobie hub do d*** więc zrobiłem własny. Zasilacz 2A z ładowarki samsung Przewody 15cm cat6 i lutowanko Na modem puściłem zasilanie + i - a z modemu do MT tylko RX TX i GND tak jak to powiedział pewien pan z MT. Nadal to samo Modem jak zrywał tak zrywa polączenie . Poprosiłem kumpla o pożyczenie swojego modemu E3272 (ten jest na liście wspieranych) Problem niestety nadal się pojawia) Przerobiłem modem z HiLink na non hilink i ponownie reset MT + konfiguracja w PPP client Udało się połączyć Otrzymałem publiczne ip ale zonk modem znowu zdycha przy próbie serfingu www.  Próbowałem kilka wersji routeros i różne firmware od 6.18 do 6.22    Najśmieszniejsze jest to że jak nie używam neta to może sobie tak trwać i trwać i się sam nie rozłącza (wiem że objawy sprowadzają do zasilania ale to raczej nie to)   Zna się ktoś na MT Może jakieś dobre człeki doradzą co robić ? Jak do wtorku się nie uporam z problemem to robię zwrot do nadawcy.   Wygenerowałem supout.rif i wysłałem do supportu mt ale to było w piątek więc znając życie Mogą ale nie muszą odpisać do końca następnego tygodnia a czas leci.

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.

Obserwuj nas:

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.