Skocz do zawartości
no4fly1

TL-WA701ND nie można wysłać wiadomości

Oceń temat:

Rekomendowane odpowiedzi

no4fly1

Witam,

Po zmianie routera brak możliwości wysyłania maili z drukarki.

Konfiguracja sieci:

Router Asus N66 + N Access point TL-WA701ND ustawiony jako client pod którego przewodem podłączona jest drukarka sieciowa.

 

Błąd powstał po zmianie dostawcy Internetu i routera adsl Netii na Asus N66.

 

Dostęp do Intenetu działa.

W ustawieniach drukarki nic było zmieniane.

Wysyłanie scanów na serwer dostawcy drukarki i z niego wysyłanie maili.

 

Jest możliwe zapisywanie maili na dysku sieciowym.

Po podpięciu laptopa do kabla sieciowego (drukarki) i wyłączeniu wifi jest połączenie z Internetem.

 

Czy macie jakieś pomysły gdzie szukać zmiany ustawień?

Co blokuje przesyłanie plików na serwer zewnętrzny?

Serwis drukarki nic nie naprawił tzn. z drukarką i ich serwerem jest wszystko ok.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • Jaconovac
      Przez Jaconovac
      Mam problem z moją Kartą sieciową (Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter) w laptopie Toshiba satellite C55t=B5110.
      Nigdy nie miałem problemów z tą kartą aż pewnego dnia obudziłem się rano i patrzę, że nie mam dostępu do internetu. Pomyślałem że pewnie mnie coś rozłączyło. Okazało się jednak że karta przestała widzieć mój router. Ciekawą rzeczą jest to, że wi-fi działa prawidłowo na 2 komputerach, w moim tv jest ok, PlayStation 4 tak samo i w smartfonach też nie ma problemów, nie ma problemów. Jak zdążyłem się zorientować po prostu moja karta sieciowa przestała wykrywać połączenia wi-fi w technologii 5Ghz. Pomyślałem także że może być coś nie tak z moim systemem Windows 10, jednak po sformatowaniu partycji i ponownym zainstalowaniu systemu, nadal moja karta nie widzi wi-fi 5Ghz. 
      I teraz pytanie, da się jakoś zrobić tak, żeby karta znów wykrywała połączenia wi-fi 5Ghz ? 
    • emer
      Przez emer
      Sorki - krótki OOFTOP
      Obiecałem sklepowi eMAG reklamę, więc reklamuję - NIE KUPUJ w eMAG !!
      Zamówiony w/w router 4.05, do dzisiaj naaawet nie mają na stanie, anulowanie zamówienia, obiecany zwrot pieniędzy do 72h i żeby mailowo podać nr konta. Przed chwila dowiedziałem się, że odpowiedzą mi na maila do kilku dni.
      Szef niech zlikwiduje ten OFFTOP, ale na tą chwilę jestem wku ....
    • NivezNo1
      Przez NivezNo1
      Cześć, gdy zresetuję albo wyłączę i włączę ponownie router NetGear R7000. Nie trzyma on w ogóle ustawień. To znaczy ciągle prosi o wpisanie użytkownika i hasła administratora. Owszem, założyłem temat na Forum DD wrt, ponieważ taki firmware wgrałem po xwrt ale nie wiem czy nie ma faktycznie innej drogi i muszę wgrać cfe bin przez specjalny kabel?
       
      Link do mojego tematu:
      Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.  
      Dzięki za pomoc w rozjaśnieniu sprawy.

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Wszystkie wymagane w tej kwestii informacje zawierają: Polityka prywatności, Regulamin oraz Warunki użytkowania.