Skocz do zawartości
piotom70

Merlin 380.64 nie działa iCloud

Rekomendowane odpowiedzi

piotom70

380.64 czy działa wam iCloud ,wczoraj działał w domu i przez 4g a dziś już coś nie tak.

IMG_0089.PNG

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
muzykcb

Cześć. U mnie działa bez problemu. Tylko ja pracuję na oprogramowaniu 380.59 oraz router RT-AC68U

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
piotom70

U mnie tez wszystko działało do poniedziałku 63,2 po updacie do 64 przestało po powrocie do 63.2 nie zatrubilo  .Czysta instalacja do 64 No-IP ddns wczoraj działało teraz widać na apce ze ddns No-IP jest włączone ale dostać się do routera przez iCloud nie mogę .

Edytowane przez piotom70

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
muzykcb

Na oprogramowaniu 380.59 z routerem RT-AC68U z ustawieniami DDNS działa bez problemu. Sprawdzałem zdalnie kilka razy w dniu dzisiejszym.

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
piotom70

Coś mi się wydaje ze nie da się zejść do 

380.59, sprawdzę to później .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
muzykcb

Normalnie się nieda, trzeba zrobić to za pomocą Asus FW restore utility. Robiłem to wielokrotnie - to jedyny sposób.

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
piotom70

Trzeba to robić przez kabel:)  czy idzie po wifi ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
muzykcb

Kabel - tylko i wyłącznie, + ustawienia karty sieciowej w komputerze zgodnie z instrukcją

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
piotom70

Jest problem IP 192.168.1.10 nie działa według instrukcji .:(

Trochę to zajęło ale poszło na IP 192.168.1.1 :))

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
piotom70

Twardy reeset do 380.59 pomoglo ,na razie wszystko dziala przez 4G ,dziala AICloud  ,mam nadzieje ze jutro tez bedzie dzialac :12_slight_smile:

Problem rozwiazany!

Edytowane przez piotom70
  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
juras

Tez miałem problem z dostaniem się do router'a z zewnątrz (AiCloud) ale poradziłem sobie inaczej niż reinstalacja.

Zmienilem ustawienia dostępu przez WAN do  router'a (ponownie) i zapisałem je - zaczelo dzialac.

tzn. odznaczyłem (ptaszek) dostep i zapisz a później zaznaczyłem znowu żeby mieć dostep z WAN i działa mi wszystko

Wyglada jak by po wgraniu wersji *.64 router stracil wpisy.

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
piotom70

Mi przestało działać wczoraj gdzieś po godzinie ,zmieniałem na różne ddns nic nie dało nie wiem czy nie uwalił mi się router.Spróbuje z tym ptaszkiem :)) jak byś wstawił zdjęcie szybciej by to poszło zmienić .

Chyba chodzi o enable wan yes ,no .

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
juras

Ja mam Asus RT-AC56U z softem w wersji "RT-AC56U_380.64.0.trx"

Asus_RT-AC56U_22122016.jpg

Edytowane przez juras

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
piotom70

OK jak wrócę do domu to wypróbuje . Dzięki .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
piotom70

Po ponownym restarcie konfiguracji wszystko działa.Ustawienie ddns włączenie AiCloud  ,otworzenie portu do dysku nas.Jak są dwa dyski to dwa różne ddns bo się "gryzło "IP były widoczne dwa ale dostać się można było do jednego .

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • MondryTv
      Przez MondryTv
      Podpiąłem pod USB dysk 6TB Seagate Backup Plus do routera Asus DSL AC68u, wszystko (AiCloud, FTP, Samby, mapowanie dysku w Windzie, DLNA na TV i inne gady, sorki nie znam się) działało do czasu kiedy nie użyłem opcji sprawdzenia dysku
      i wyskoczyły błędy na dysku. No to oczywiście format dysku (przez router) i dysk się wykrzaczył. Cały dzień grzebania ponowny format (NTFS, GPT) podpinam i znowu błędy. Odszukałem tablicę kompatybilnych
      dysków z routerem i wychodzi, że obsługuje dyski do 4TB, (przy czym jest dopisek "read only" lub "write only" tzn że samego NTFS nie obsługuje czy co?). Obecnie robię test partycji dysku programem zewnętrznym po podpięciu do lapka, który już 
      leci parę godzin. Zanim znowu coś spier... mam pytania:
      1. Czy podzielić dysk na mniejsze partycje ?
      2. Czy wyświetlane przez router błędy dysku mogą wynikać z braku obsługi, czy faktycznie mam uwalony dysk?
       
      Pozdrawiam serdecznie, jeżeli coś przedstawiam niefachowo to sorki.
      Artur
       
       


    • Wlodek_242
      Przez Wlodek_242
      Hejka. Znów potrzebuję pomocy. Jak pisałem mój router stoi na poddaszu i chciałem połączyć go z routerem na dole kablem ethernet. Mam kable porozciągane ale niezarobione. Wziąłem się za to. Zarobiłem końcówki na górze w standardzie B I na dole do gniazd to samo. Pokazuje mi jednak jakby szukał ale finalnie nie łączy. Generalnie jak na krótkim kablu łącze bezpośrednio do routera to śmiga. Z tego co wiem to długość takiego kabla może być dość dluga. I już nie wiem... Może ktoś jakiś pomysł? Może być, że router "nie ma siły"?
    • muzykcb
      Przez muzykcb
      Cześć.
      Dajcie znać czy tylko u mnie od dobrego tygodnia zarówno na najnowszym sofcie Merlina jak i najnowszym od ASUS-a nie działa narzędzie Download Master
      posiadam: RT-AC68U ale sądzę że w innych może być podobnie.
       
       

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Używamy plików cookie do celów związanych z reklamami, mediami społecznościowymi i statystykami. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Wszystkie wymagane w tej kwestii informacje zawierają: Polityka prywatności, Regulamin oraz Warunki użytkowania.