Skocz do zawartości
djmarco

Asuswrt-Merlin problem z jednym portem na zewnątrz

Rekomendowane odpowiedzi

djmarco

Od której aktualizacji mam problem z jednym portem na zewnątrz. Jest port wewnątrz 80, przekierowanie go na 1221 i zawsze mi działał a teraz nie. Najlepsze jest to, że wewnątrz sieci na zewnętrznym IP działa a całkiem na zewnątrz nie działa.

imageproxy.jpg

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

@djmarco ale to jest odpowiedź od jakiejś access listy, że adres IP nie jest na liście dopuszczonych. Więc przekierowanie działa. To nie jest jakiś klient bittorrent ? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
djmarco

Nie. To jest tuner sat na enigmie.

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Co by to nie było to webserwer działa ale odmawia dostępu z komunikatem "Zabroniony". Przyczyna nie leży w routerze a w jakiejś liście dostępu w tym tunerze.

27 minut temu, djmarco napisał:

Najlepsze jest to, że wewnątrz sieci na zewnętrznym IP działa a całkiem na zewnątrz nie działa.

dostajesz się za pomocą NAT-Loopback

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
djmarco

Jednak doszedłem i jest to wina uwierzytelniania. Bez uwierzytelniania nie chce wyjść na zewnątrz. A kiedyś wychodziło. Widocznie wtyczka na E2 się zaktualizowala i tu jest problem.

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house
Temat został zamknięty jako rozwiązany.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości proszę użyć funkcji "Zgłoś ten post". 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Podobna zawartość

    • jw68
      Przez jw68
      Witam.
      Mój problem polega na tym, że po podłączeniu do routera modemu usb z kartą od orange i uzyskaniu od nich publicznego adresu ip
      nie mogę dostać się z zewnątrz do swojej sieci. Wcześniej RT2600ac był ustawiony z WAN od netii i wszystko śmigało. 
      Myślałem że podepnę modem usb z siecią komórkową i wszystkie konfiguracje przekierowania portów przełączą się na IP z orange.
      Niestety tak to nie zadziałało.
      Nie wiem gdzie mam zmienić jakieś ustawienia. 
      Proszę o pomoc. Z góry dzięki 
    • OpenITbot
      Przez OpenITbot
      Asuswrt-merlin is a customized version of Asus's firmware. The goal is to provide bugfixes and minor enhancements to Asus's firmware, with also 
      a few occasional feature additions.  This is done while retaining the look and feel of the original firmware, and also ensuring that the two codebases remain close enough so it will remain possible to keep up with any new features brought by Asus in the original firmware.
      This project's goal is NOT to develop yet another firmware filled with many features that are rarely used by home users - that is already covered by other excellent projects such as Tomato or DD-WRT. This more conservative approach will also help ensuring the highest level of stability possible.  Priority is given to stability over performance, and performance over features.
      Supported devices are:
      RT-N66U RT-AC66U RT-AC56U RT-AC66U_B1 (use the RT-AC68U firmware) RT-AC68U, RT-AC68P, RT-AC68UF (including HW revision C1 and E1) RT-AC86U RT-AC2900 (use the RT-AC86U firmware) RT-AC1900 & RT-AC1900P (use the RT-AC68U firmware) RT-AC3200 RT-AC87U RT-AC88U RT-AC3100 RT-AC5300 RT-AX88U
      http://asuswrt.lostrealm.ca/
    • pike28
      Przez pike28
      Witajcie . Zakupiłem przełącznik ubiquiti i mam pewien problem z dwoma urządzeniami w sieci .
       
      1. Komputer stacjonarny DELL Optiplex 790 z karta sieciową 1Gb/s . Komputer nawiązuje połączenie ale negocjuje prędkość 10/100 Mbit. Zmiana sterowników nie pomogła kable zarobione poprawnie.
       
      2 PS4. Konsola nawiązuje połączenie z pełnym 1Gb/s ale transfer pobierania plików jest w iście żółwim tempie. Zmiany konfiguracji na konsoli :DNS, MTU nie przynoszą żadnych zmian. Inna konsola PS4 (PRO) również pracuje w sieci i działa poprawnie osiągając maksymalne prędkości pobierania.
       
      Czy w ubiquiti istnieje możliwość sprawdzenia logów dotyczących połączeń i pracy portów ? Nigdzie nie mogę tego znaleźć a dzienniki nic nie pokazują.
       
      Bedę wdzięczny za każdą pomoc.

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.

Obserwuj nas:

×

Powiadomienie o plikach cookie

Używamy plików cookie do celów związanych z reklamami, mediami społecznościowymi i statystykami. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Wszystkie wymagane w tej kwestii informacje zawierają: Polityka prywatności, Regulamin oraz Warunki użytkowania.