Jump to content
Roman Dom

JFFS2 w Asuswrt-Merlin

Recommended Posts

house

@Roman Dom a czego się obawiasz ?

  • Like it 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
djmarco
Panowie włączyć JFFS2 czy nie?

A co to jest?

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
house
8 godzin temu, djmarco napisał:

A co to jest?

You do not have the required permissions to view the link content.

Share this post


Link to post
Share on other sites
djmarco

Ok. A gdzie jest ta zmiana? Czy przy zmianie przywrócą się ustawienia fabryczne?

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

@djmarco 

Cytuj

Starting with 378.50, this option is enabled by default

Cytuj

I do not recommend doing frequent writes to this area, as it will prematurely wear out the flash chip

 

7 godzin temu, djmarco napisał:

A gdzie jest ta zmiana?

Administracja - System

7 godzin temu, djmarco napisał:

Czy przy zmianie przywrócą się ustawienia fabryczne?

nie

Share this post


Link to post
Share on other sites
djmarco

Obydwie opcje na tak?

jfss.jpg

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

nie, pierwsza opcja sformatuje partycję JFFS przy następnym restarcie a druga umożliwia użycie własnych skryptów i konfiguracji z tej przestrzeni. Co chciałbyś osiągnąć @djmarco w związku z tą funkcjonalnością ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
djmarco

A to nie jest szybszy/lepszy system plików?

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

jeżeli przechowujesz tam appendy do konfiguracji : 

You do not have the required permissions to view the link content.
 i będzie tam leżało coś do odczytu to ok, w przypadku zapisu Merlin pisał o tym:

Cytuj

I do not recommend doing frequent writes to this area, as it will prematurely wear out the flash chip

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • H4mm3R
      By H4mm3R
      Witam wszystkich, 
      Od dwóch dni szukam informacji w internecie jak skonfigurować router, kamerę, serwer żeby Surveillance Station wykryło kamery w mojej sieci - niestety bez powodzenia. Może tutaj znajdzie się ktoś kto zna się na rzeczy.
      Posiadam:
      Serwer: Synology DS216+II
      Router: Asus RT-AC5300 + RT-AC86U + BLUE_CAVE (w AiMesh)
      Kamera: HikVision DS-2CD2141G1-IDW1 + EZVIZ CS-CV310
       
      Jak pisałem wyżej mam problem z wykryciem kamery przez SS, dziwne jest to że SS zamiast kamery wykrywa drukarkę Canon. Próbowałem przekierować porty (chyba zrobiłem to dobrze). Sprawdzałem z drugą kamerą i to samo. Podpinałem również kamery pod WAN (wcześniej robiłem to Wireless). Już nie mam pomysłu gdzie i co jeszcze zmienić, sprawdzić. 
      Jest ktoś w stanie mi pomóc?
    • Stefano007
      By Stefano007
      Witam,
      mam kartę sieciową ASUS USB-AC51 i wszystko działało poprawnie, ale nagle coś się zepsuło. Nie mogę podłączyć się do sieci domowej. Inne urządzenia, telefony, tablet, laptopy mogą się podłączyć, ale mój komputer stacjonarny nie. Mogę połączyć się z innymi sieciami np. z hotspotu z telefonu, ale nie z tą jedną moją domową. Co dziwne jak podepnę ją do laptopa to mogę się połączyć z siecią bez problemu. Przeinstalowałem sterowniki, ale nic nie pomogło.
      Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję
    • manol68
      By manol68
      Witam. W logach systemych mam dwie różne wiadomości:
       
       
      Ten pojawia się głównie przy ściaganiu plików przy wysokich prędkościach. Mam łącze 1Gb/s.
      Łącze jest stabilne, nie rozłącza się. Co ta wiadomość oznacza i jak naprawić ten problem ?
      Drugi sprawa to urządzenie wifi które ciąglę się rozłacza i łączy ponownie:
       
       
      Jest to dekoder satelitarny nc+ (chip: Sagemcom Broadband SAS).
      Urządzenie łączy się zarówno z siecią 2.4 GHZ jak i 5 GHZ, jakość sygnału i zasięg nie jest tutaj problemem.
      Tu są ustawienia mojej sieci wifi:
       

       
      Czy mogę cokolwiek poprawić / zmienić aby naprawić lub zredukować ten problem ?
      Obie wiadomości pojawiają się niezależnie od użytego firmware, obecnie używam AsusWRT / Merlin 384.10_beta1.
      Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu !
       

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.

Obserwuj nas:

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.