Skocz do zawartości
Killy

Asus RT-AC68U problem z wydajnością po WiFi

Oceń temat:

Rekomendowane odpowiedzi

Killy

Posiadam ten router od dwóch lat i po ostatniej zmianie zmianie dostawcy internetu z UPC 120 mb na 300 mb w Netii zauważyłem problem z wydajnością po WiFi. Maksymalnie jestem w stanie osiągnąć pobierając pliki po WiFi 200 mb/s. Wydaje się że problem nie leży w samej przepustowości WiFi - transferując pliki z NAS do laptopa (LAN - WiFi) nie ma większego problemu aby osiągnąć transfery powyżej 50 MB/s. Co zauważyłem to podczas testu prędkości pobierania plików z internetu GUI Asusa pokazuje 100% obciążenia jednego z rdzeni routera. Czy ktoś z Was ma podobny internet w parze z tym routerem i może potwierdzić takie transfery? Dodam że QoS mam wyłączony w opcjach routera.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

A włączyłeś Traffic Analyzer ? CTF włączony ? Poczytaj tutaj :

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • Maciek90
      Przez Maciek90
      Mam problem z tym routerem a mianowicie z aplikacją download master. Po podpięciu dysku pod usb klikam "zainstaluj" w zakładce aplikacja usb. Wszystko przebiega pomyślnie, aplikacja się instaluje i na końcu wyświetla komunikat "uruchom download master". Po kliknięciu odsyła mnie ponownie do strony logowania, co jak wczytałem w instrukcji jest rzeczą normalną. Niestety tutaj pojawia się problem, ponieważ nie mogę się zalogować bo wyskakuje komunikat o błędnym haśle lub nazwie użytkownika. Dane logowania wpisuję oczywiście dobre, bo powinny być takie same jak do całego panelu routera. Dodam jeszcze, że robiłem reset do fabrycznych i sprawdzałem inne nośniki i sytuacja się powtarza. Ktoś coś na to poradzi?
    • matthies
      Przez matthies
      Hej
      rozważam zakup tego routera bardzo poważnie. Pytanie tylko czy ktoś może potwierdzić jego działanie z modemami USB?
      Mam Huawei E3372s w wersji HiLink.

      Inna sprawa, w podobnej cenie i z podobnymi funkcjami znalazłem też Fritz 4040. Porównywał ktoś może te dwa urządzenia?

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej wyjaśni nasza Polityka prywatności.