Jump to content
Sign in to follow this  
Roman Dom

Asus RT-AC87U 5G nie wykrywa TV

Rate this topic

Recommended Posts

Roman Dom

Mam mały problem, TV podpięty kablem do routera i kiedy chcę się z nim połączyć za pomocą tabletu to będąc zalogowanym do sieci 5G nie wykrywa TV, kiedy przełączę tablet na 2.4G to bez problemu się łączę. Co może być nie tak ustawione?

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

@Roman Dom SSID różnią się nazwą ? Spróbuj zmienić kanał na inny, sprawdź czy nie masz statycznego IP przypisanego do hosta. Problem nie leży w tablecie albo TV ? W sumie nie ma różnicy jakim pasmem się łączysz - w LAN host jest widoczny tak samo. Zapomnij sieć na tablecie i podłącz się ponownie, może to jakieś zapamiętane profile przeszkadzają.  

  • Like it 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Roman Dom

SSID jest różny, hosta czyli TV nie, ip przydziela DHCP. 

Powyższy problem jest na każdym urządzeniu które mam (3).

Kanał w każdej sieci mam na auto.

ip każdego urządzenia i tv mieści się w puli adresów dhcp.

połączenie nie powinno mieć znaczenia ale jednak coś ma bo na 2.4 nie ma żadnych kłopotów.

Edited by Roman Dom

Share this post


Link to post
Share on other sites
Roman Dom

Sprawę rozwiązałem nazywając sieć 5G tak samo jak 2.4, teraz tylko nie wiem z jaką siecią jestem połączony jeśli nie sprawdzę w szczegółach połączenia.

Ps.Wygląda na to że problem leżał w nazwie SSid, zmieniłem na inną nazwę i wszystko hula (każda częstotliwość ma inną nazwę) .

Dzięki house

Edited by Roman Dom
  • Like it 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Borg

Czasami producenci zaskakują

Sorry, only registered users can display images :(
ja miałem podobną sytuację ale znowu z hasłem - w mojej drukarce Brother nie można wpisać niektórych znaków specjalnych w haśle do wifi . Musiałem zmienić na inne .

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

  • Like it 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Temat zamykam jako rozwiązany.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • dyskol
      By dyskol
      Cześć
      Próbuje zestawić tunel między dwoma mieszkaniami. Serwer openvpn na routerze tp-link, klient na routerze asus. Tp-link wygenerował mi gotowy plik openvpn_config.ovpn, serwer został włączony na tym routerze (w trybie tun) . Następnie w routerze asus w zakładce vpn/klient openvpn dodałem nowy profil, wykorzystując plik openvpn_config.ovpn, następnie aktywowałem i przy statusie połączenia jest komunikat: konflikt dotyczący ip / routingu.
      Co zrobiłem nie tak?
       
    • szuwar1978
      By szuwar1978
      Witajcie. Zakupiłem asusa w piątek ustawiłem a dziś po 2 dniach patrze i po wifi nie osiąga mi nawet połowy prędkości. Internet z mutlimedia 300 Mb/s. W piątek sprawdzałem na telefonie po wifi i na speed test szło bez problemu ponad 300 a dziś patrze ledwo 100 przekracza. Podłączyłem lapka po kablu i idzie OK ponad 300 także problem jest tylko z wifi. Router na fabrycznym firmware. Z góry bardzo dziękuje za wszelkie sugestie.
      Kupiłem lepszy router żeby problemów nie było a tu proszę.... ech....
      Teraz doszedlem ze na 2.4 nie uzyskuje pelnej predkosci na 5 działa OK. Telefon na którym sprawdzam to S10+
      Pozdrawiam
      Tomek

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci.
Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.