Jump to content
Sign in to follow this  
djmarco

Asus problemy z 5GHz w OP3

Recommended Posts

djmarco

Ok. Sory. Pytam się, bo mam nowy telefon i on coś ma problemy z 5GHz. Potrafi się rozlaczyc. Stąd chce zmienić na oficjal i sprawdzić jak to będzie na nim

I czy jak zrobię backup z Merlina to przywróci mi go na oficjalu?

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
 

Edited by djmarco

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Oneplus 3 ma problemy z 5GHz ? sugeruję kopię z Merlina przywracać po powrocie na Merlina a OFW ustaw od nowa.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
djmarco

No właśnie coś mi nie tak się dzieje. Rozłącza i wykrzyknik mam przy WiFi.

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

ustaw kanał ręcznie na 44 i wyłącz na chwilę beamforming w 5GHz i sprawdź. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
djmarco

Chodzi ci o 802.11ac beamforming?

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

tak, dokładnie to. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
djmarco

A co to jest jeśli można wiedzieć? Na kompie transfer mi nie spadnie?

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

dla przykładu : 

You do not have the required permissions to view the link content.

Share this post


Link to post
Share on other sites
djmarco

Ok. Więc w sumie zbędne. Wyłączyłem, poczeka zobaczę. Do tego później sprawdzę, jak na kompie z transferem.@house, a ty zauważyłeś jakąś różnice z i bez?

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

w Oneplus 2 wyłączenie beamforming pomagało na drenaż baterii ale pogarszało nieznacznie wydajność. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
djmarco

Wyłączone i dalej to samo :(

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

jeśli problem dotyczy jedynie telefonu to w nim szukaj przyczyny i czekaj na aktualizację OxygenOS. Pozmieniaj kanały, włącz beamforming itp - może coś się uda. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
djmarco

Zobaczymy. Na razie znalazłem zależność, że dzieje się to w... kiblu :O

Hehe. W ogóle coś OP zaoszczędzil na karcie sieciowej bo sporo osób narzeka ogólnie na WiFi. OP2 było lepiej.

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
djmarco

Problem chyba rozwiązany. Chyba, bo na razie od kilku godzin jest wszystko ok. W opcjach deweloperskich włączyłem opcje "użyj starego klienta DHCP"

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Temat zamykam jako rozwiązany.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • wds
      By wds
      Witam,

      Posiadam router Asus RT-AC68U i zastanawiam się, jak zrobić to, żeby była widoczna tylko jedna sieć Wifi, bo obecnie mam dostępne dwie sieci w wyszukiwaniu, ta która ma 2.4 Ghz i ta, która ma 5 GHz. 
    • gulashos
      By gulashos
      Cześć proszę o pomoc, zakupiłem router Asusa RT-AC68U i zdziwiony jestem poziomem sygnału wi-fi jest on niesamowicie słaby, rozumiem wiele rzeczy, że nie samym Wi-Fi człowiek żyje ale ... zrobiłem test ustawiłem obok routera Samsunga Galaxy S10+ jako router i zasięg niesamowity praktycznie w każdym miejscu w domku gdzie router już totalnie nie dawał rady. Proszę o pomoc bo może to kwestia ustawień. Zabawę kanałami i zmianą softa mam za sobą nie pomogło to w żaden sposób. Dziwni mnie, ze poziom sygnały jest tak słaby a prawie każdy router bez anten działa lepiej. Mam 137metrów domek i zasięg nie przebija się przez piętro. Nie jest to kamienica ani żadne żelbetonowe konstrukcje (S10 w trybie routera radzi sobie idealnie). Wg producenta Router ten ma świetne Wi-Fi a tutaj nie wydaje mi się. Tutaj przykład: http://prntscr.com/ol73h7 jak ktoś ma jakiś pomysł proszę doradźcie. Bo nie wiem czy ten router tak ma czy coś mam zwalone w konfigu. 

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci.
Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.