Jump to content
muzykcb

ASUS ROG G750JZ - instrukcja flashowania BIOSu

Recommended Posts

muzykcb

ASUS G750JZ. - jakie posiadacie wersje BIOS ?

Czy jest sens aktualizować ?

Moja wersja "207"

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
house
23 godziny temu, muzykcb napisał:

Czy jest sens aktualizować ?

jeśli używasz win7 to tak :

Cytat

Fix the bug that Fn+F8 has no function under Windows 7.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
muzykcb

Nie, używam Windows 10

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Więc w sumie nie ma tam nic ciekawego od 2.07 do wyższych.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
muzykcb

Cześć.

Posiadam BIOS (207) widzę że na stronie ASUS jest już nowy BIOS (210), czy możecie podać instrukcję flashowania BIOS-u dla tego modelu ?

Czy wystarczy wejść w bios i w zakładce Advanced nacisnąć "Start Easy Flash" ?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
house
24 minuty temu, muzykcb napisał:

czy możecie podać instrukcję flashowania BIOS-u dla tego modelu ?

wystarczy zapoznać się z 75 stroną User’s Manual for Polish Edition : 

You do not have the required permissions to view the link content.
 :/ 

  • Like it 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
muzykcb

Tak, wiem - pytam dla pewności.

Dzięki za potwierdzenie.

 

  • Like it 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
muzykcb

"Operacja udana - pacjent przeżył".

 

Temat uważam za zamknięty.

  • Like it 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Temat zamykam jako rozwiązany.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • Piotr K
      By Piotr K
      Witam serdecznie,
      mam trzy pytania, i będę wdzięczny za pomoc ekspertów:-)
       
      1. czy udało się komuś uruchomić na routerze Asus DSL-AC68U stabilne połącznie 3G ?
      Testowałem 4 modemy USB (Huawei 1750, Huawei 173, Huawei 3131, ZTE669) i po podłączeniu do routera 
      żaden nie był wykrywany. Cały czas w mapie sieci mam komunikat: USB 3.0 Brak urządzenia. 
       
      2. Czy mogę wgrać na ten router alternatywny firmware dla routera Asus RT-AC68U z poniższego linka ?
      https://sourceforge.net/projects/asuswrt-merlin/files/RT-AC68U/Release/
      I czy to pomoże w uruchomieniu któregoś z moich modemów 3G na tym routerze ?
      Mogę zrezygnować z funkcjonalności modemu ADSL w routerze (nie używam)
       
      3. Czy po ewentualnym wgraniu alternatywnego firmware, będę mógł wrać oficjalny soft Asusa w razie potrzeby ?
    • Pakot
      By Pakot
      Czesc,
      informacja dla potomnych. Problem: router w trybie AP wariuje z wifi, zwlaszcza 2,4ghz. Na tyle to upierdliwe, ze dziala jakies 2-3 min. po restarcie, potem calkowicie przestaje, siec pojawia sie i znika co kilka minut, urzadzenia (rozne) nie moga sie polaczyc albo lacza i rozlaczaja. Co ciekawe, po przestawieniu w tryb router wszystko wraca do normy.
      Problem pojawil sie po uaktualnieniu FW do najnowszego 3.0.0.4.382.51610 , ale pozostaje rozniez po cofnieciu do wczesniejszych dostepnych na stronie Asusa: 3.0.0.4.382.51129 oraz 3.0.0.4.382.50624.
      Rozwiazanie:
      zapodac wczesniejszy FW: 3.0.0.4_382_15525, do znaleznienia w sieci.  
    • H4mm3R
      By H4mm3R
      Witam wszystkich, 
      Od dwóch dni szukam informacji w internecie jak skonfigurować router, kamerę, serwer żeby Surveillance Station wykryło kamery w mojej sieci - niestety bez powodzenia. Może tutaj znajdzie się ktoś kto zna się na rzeczy.
      Posiadam:
      Serwer: Synology DS216+II
      Router: Asus RT-AC5300 + RT-AC86U + BLUE_CAVE (w AiMesh)
      Kamera: HikVision DS-2CD2141G1-IDW1 + EZVIZ CS-CV310
       
      Jak pisałem wyżej mam problem z wykryciem kamery przez SS, dziwne jest to że SS zamiast kamery wykrywa drukarkę Canon. Próbowałem przekierować porty (chyba zrobiłem to dobrze). Sprawdzałem z drugą kamerą i to samo. Podpinałem również kamery pod WAN (wcześniej robiłem to Wireless). Już nie mam pomysłu gdzie i co jeszcze zmienić, sprawdzić. 
      Jest ktoś w stanie mi pomóc?

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies for purposes related to advertising, social media and statistics. By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. All information required in this matter includes: Privacy Policy, Guidelines and Terms of Use.