Skocz do zawartości
korek2

Urządzenia nie widzą się

Oceń temat:

Rekomendowane odpowiedzi

korek2

Witam,
Mam router TL-MR3420 v2 z Gargoyle połączony w trybie most/przekaźnik z Asusem RT-N16  z Tomato. Urządzenia podpięte do TL-MR3420  przez wi-fi nie widzą tych podpiętych kablem.
Jakieś sugestie ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
glorifyday

U mnie takie cuda potrafily sie cudownie naprawic po reboocie urzadzen.

Raz byl potrzebny nawet restart do ustawien fabrycznych i poustawianie wszystkiego od nowa.

 

Inne sugestie... czy adresy urzadzen podpietych po kablu i po WiFi sa w tej samej podsieci?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
korek2

Resetowane były już dziesiątki razy.

Są w tej samej sieci i nie ma znaczenia czy mają stały adres czy przez DHCP. Oczywiście DHCP jest tylko na Asusie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

    Dodaj odpowiedź w tym temacie, aby wyświetlić ukryty link.

    Dodaj odpowiedź w tym temacie, aby wyświetlić ukryty link.

 

    Dodaj odpowiedź w tym temacie, aby wyświetlić ukryty link.

    Dodaj odpowiedź w tym temacie, aby wyświetlić ukryty link.

    Dodaj odpowiedź w tym temacie, aby wyświetlić ukryty link.

    Dodaj odpowiedź w tym temacie, aby wyświetlić ukryty link.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
korek2

Dzięki, przejrzałem te linki lecz nie znalazłem tam rozwiązania. Toretycznie wszystko zrobiłem jak w opisach, generalnie wszystko działa, jest internet, sprzęt dostaje adresy. Jedynie z wi-fi nie widać komputerów na kablu. I tylko na drugim routerze z gargoylem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
glorifyday

W druga strone (wifi - z kabla) widac?

 

Albo konflikt sprzetowy, albo cos walniete, albo TTTM (Ten Typ Tak Ma)?

Powtarzam, ze u mnie byla troche podobna sytuacja i pomogl dopiero factory reset i poustawianie wszystkiego od nowa na switchu pomiedzy ruterami.

 

Moze jeszcze sprobowac inna wersje gargoyle'a?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
korek2

Poddałem się, w żaden sposób nie mogłem tego uruchomić. Zmieniłem konfigurację, teraz Gargoyle jest w trybie AP + klient ale sieci urządzenia z jednej sieci nie widzą urządzeń w drugiej. Pingi przechodzą ale nie można wejść na stronę czy serwer dlna. Jakieś pomysły ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Pingi przechodzą ale nie można wejść na stronę czy serwer dlna. Jakieś pomysły ?

dns+wins ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house
A trochę jaśniej ?

jak masz skonfigurowany dns w trybie AP gargoyle ?brama jako dns ? look :

    Dodaj odpowiedź w tym temacie, aby wyświetlić ukryty link.

ew najlepiej zasięgnąć języka u źródła :

    Dodaj odpowiedź w tym temacie, aby wyświetlić ukryty link.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • Hictis1935
      Przez Hictis1935
      Witam,
      posiadam router ASUS RT-AC68U, firmware Merlin 380.68_4 i światłowód 600 Mbit/s.
      Przy podłączeniu kabla WAN bezpośrednio do karty sieciowej uzyskuję gwarantowaną prędkość.
      W momencie poprowadzenie sieci przez router, maksymalne osiągi oscylują w granicach 500 Mbit/s.
      CPU Core 1 osiąga 100%, Core 2 jest prawie nie używany.
      QoS, Bandwitch Monitor, Air Control i inne dodatki są off.  W zakładce info WAN i Lan 1 Gbps.
      Próbowałem różne ustawienia w zakłade Switch Control (Enable Jumbo Frame, Spanning-Tree Protocol, NAT Acceleration ON/OFF) ale to nic nie pomaga.
       
      Udało mi się znaleźć informacje, że niektórzy na tym routerze wyciągają prędkości > 900 Mbit/s.
      Proszę  pomoc, lub sugestie co jeszcze mógł bym sprawdzić aby w pełni wykorzystać możliwości ISP.
    • bischop
      Przez bischop
      Hi
      On my router:
      Tomato v1.28.0000 MIPSR2-2.4-123 K26 USB AIO ======================================================== Welcome to the Netgear WNR3500L v2 [TomatoUSB] # uname -a Linux unknown 2.6.22.19 #4 Wed Oct 29 11:33:28 CET 2014 mips GNU/Linux got problem with DDoS attack. From time to time - usually every day between 6 p.m. - 01:00 a.m. - somebody is attacking. I`m not sure he is attacking from only one IP address or many.
      I got no proper rules for my iptables and i`m not sure exacly how to defend from this kind of attack.
      I think this kind of attack is not on TCP but UDP protocol. Why? becouse i think somebody is trying to DDoS my TeamSpeak v3 server behind that router. If TeamSpeak is turned off - there are not DDoS attack at all, my router is alive and not under heavy traffic.
      Using iptables && conntrack got a problem, becouse my iptables rules are not accepted becouse i got no conntrack :
      # iptables -t mangle -A PREROUTING -m conntrack --ctstate INVALID -j DROP iptables v1.3.8: Couldn't load match `conntrack':File not found Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more information.  
       
       
      That is weird becouse i think i got it:
      # lsmod | grep conntrack nf_conntrack_h323 37152 0 nf_conntrack_ipv6 14176 3 # modprobe -l | grep conntrack /lib/modules/2.6.22.19/kernel/net/netfilter/nf_conntrack_h323.ko /lib/modules/2.6.22.19/kernel/net/netfilter/nf_conntrack_proto_gre.ko /lib/modules/2.6.22.19/kernel/net/netfilter/nf_conntrack_sip.ko /lib/modules/2.6.22.19/kernel/net/ipv6/netfilter/nf_conntrack_ipv6.ko /lib/modules/2.6.22.19/kernel/net/netfilter/nf_conntrack_ftp.ko /lib/modules/2.6.22.19/kernel/net/netfilter/nf_conntrack_pptp.ko /lib/modules/2.6.22.19/kernel/net/netfilter/nf_conntrack_rtsp.ko So if i got it - i dont know how to load this module for IPv4.
      # ll -a /lib/modules/2.6.22.19/kernel/net/ipv4/ drwxr-xr-x 3 root root 191 Oct 29 2014 ./ drwxr-xr-x 9 root root 105 Oct 29 2014 ../ -rw-r--r-- 1 root root 7704 Oct 29 2014 ah4.ko -rw-r--r-- 1 root root 9288 Oct 29 2014 esp4.ko -rw-r--r-- 1 root root 9160 Oct 29 2014 ipcomp.ko drwxr-xr-x 2 root root 593 Oct 29 2014 netfilter/ -rw-r--r-- 1 root root 5344 Oct 29 2014 tcp_vegas.ko -rw-r--r-- 1 root root 5176 Oct 29 2014 tunnel4.ko -rw-r--r-- 1 root root 3284 Oct 29 2014 xfrm4_mode_beet.ko -rw-r--r-- 1 root root 2388 Oct 29 2014 xfrm4_mode_transport.ko -rw-r--r-- 1 root root 3292 Oct 29 2014 xfrm4_mode_tunnel.ko -rw-r--r-- 1 root root 3956 Oct 29 2014 xfrm4_tunnel.ko  
       modprobe -a /lib/modules/2.6.22.19/kernel/net/ipv4/  <doesnt exist nf_conntrack_ipv4.ko>
       
       
      So my question is how to load conntrack ipv4 to get iptables working with it for udp?
      How to set proper rulez for droppig udp traffic by iptables?
      How to configure my router to defend that DDoS?
       
    • DominikP
      Przez DominikP
      Mam w firmie nowego DS214+, na który wgrana jest baza programu do obsługi warsztatu samochodowego. Według producenta tego programu na serwerze nie działa blokowanie rekordów w Sambie i przez to dwie osoby mogły w każdej chwili poprawiać te same dane i serwer nie protestował. Prowadziło to oczywiście do utraty spójności. Czy da się w jakiś sposób włączyć blokowanie tych rekordów ?

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji zawiera nasza Polityka prywatności