Skocz do zawartości
bubek

Qsync wywala explorator windows win 10

Oceń temat:

Rekomendowane odpowiedzi

bubek

Mam taki problem mianowicie Qsync wywala mi explorator windows. Wszystko działa później, ale jest to drażniące. bo wywala mi niektóre aplikacje z paska zadań. Wiem że to Qsync bo jeśli go nie odpale przy starcie to wszystko jet ok. jak tylko go włącze to w ciągu 5 min wywala explorator. Na 2 kompie gdzie jest win 7 wszystko jest ok. Probowałem nawet uruchomić w trybie zgodnosci. wersja Qsync najnowsza

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Nie pozostaje Ci nic innego jak poczekać na aktualizację aplikacji. Win10 to nowy system więc zapewne potrzebują czasu na zgranie. Instalowałeś już november update ? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bubek

tak wszystko w najnowszej wersji.  chyba trzeba będzie poczekać. ciekawi mnie jedynie czy ktoś też tak ma z win10

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bubek

tu też ptoblem jakby się nie powtarzał już. Nie wiem czy zasługa aktualizacji win10 lub też softu Qnapa

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Temat zamykam jako rozwiązany.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • Rasterowy
      Przez Rasterowy
      W związku z upgradem domowej sieci w swoim dosyć już leciwym laptopie SAMSUNG R530-JT50PL zamienilem istniejąca kartę sieciową Wifi 2,4GHz Atheros AR9285 na kompatybilną kartę WiFi ale w standardzie 5GHz Intel Dual Band Wireless-AC 7260 (7260HMW).
      Przed montazem odinstalowalem stery do starej sieciówki, po wymianie w Windowsie 7 zainstalowałem najnowsze sterowniki ze strony intela https://downloadcent...-?product=75439
      Sterownik sie zainstalował poprawnie, niestety twierdzi uparcie ze nie mozna uruchomic urządzenia (kod błędu 10). Moduł Bluetooth działa poprawnie. Pomyslalem ze dobra okazja zeby zaorac starego Windowsa, niestety po reinstalacji to samo.
      Wobec tego zainstalowałem Windowsa 10 liczac ze bedzie miał nowsze sterowniki albo inny tryb obsługi tej karty, niestety nadal ten sam błąd "nie mozna uruchomic urządzenia (kod błędu 10)"

      Pomyślałem ze karta uwalona, wiec uruchomiłem Linux Mint z pendrive i o dziwo pieknie odnalazł sprzet i wycisnał z niego 350 megabitów.

      Wobec powyższego jestem w kropce, jakieś pomysły jak zmusić winde do obsługi tej karty?
      Odpowiadając na temat Bios - mam najnowszy juz nie bedzie nowszych do tego modelu.

    • neon
      Przez neon
      Witam, 
      od jakiejś aktualizacji Windows 10 moja sieć przestała widzieć NAS. Mogę jedynie połączyć się z serwerem przez web. Czy też tak macie ? 
      sprawdziłem i podopny problem już został zgłoszony. Nawet Synology Assistant nie może zmapować dysku, mimo dostępności. Według tego co podają inne źródła problem jest w smb 3 według tego co sprawdziłem. 
      ogólnie jeszcze niedawno wszystko działało bez problemu. Z ustawień nic nie zmieniałem oprócz wgrywania wszystkich Windows 10 updates. 
      Możecie coś doradzić ? 
       
      pozdrawiam 
    • neon
      Przez neon
      Warto w virtual taki system aktywowany wstawić ? 

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Używamy plików cookie do celów związanych z reklamami, mediami społecznościowymi i statystykami. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Wszystkie wymagane w tej kwestii informacje zawierają: Polityka prywatności, Regulamin oraz Warunki użytkowania.