Skocz do zawartości
Jufo

Restart interfejsu www na nowym firmware dla rt-ac68u

Rekomendowane odpowiedzi

Jufo

Wszystkie nowe wersje oryginalnego firmware powyżej 30043784585, gdy np. sprawdzam sobie hosty w dhcp, powodują restart serwera www routera i nie mogę dojść dlaczego tka się dzieje. Czy ktoś coś już debugował, i ma podobne problemy ? Mam uruchomioną autoryzację jedynie poprzez https i ssh.

Z góry dzięki za pomoc

Pozdr,

Robert

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house
36 minut temu, Jufo napisał:

gdy np. sprawdzam sobie hosty w dhcp

w network map ładując listę klientów ? syslog coś mówi ?

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Jufo

Generalnie jak pamiętam to w logach było info:

watchdog: restart httpd
rc_service: watchdog 564:notify_rc start_httpd

To się działo (aktualnie wróciłem do starego firmware) jak np klikałeś na listę klientów, nagle traciłeś łączność, a po chwili prosił Ciebie o zalogowanie.

Podobny wątek, tylko ze nie mam drukarki HP, jedynie modem Huawei E3272 podłaczonony, 2 urządzneia po ethernecie (Raspberry PI2, urządzenie AP7152):

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.

Edytowane przez Jufo

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house
12 godzin temu, Jufo napisał:

Podobny wątek, tylko ze nie mam drukarki HP, jedynie modem Huawei E3272 podłaczonony, 2 urządzneia po ethernecie (Raspberry PI2, urządzenie AP7152):

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość linków.

w sumie nie ma nawet dobrego rozwiązania, same propozycje

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Jufo

Dodam że po WiFi mam podłączone dwa komputery: stacjonarny - Asus PCE-AC68 (5 GHz) i w przenośnym - Intel WiFi Link 5100 AGN (2,4 Ghz).

Sprawdzę jak będę miał chwilkę na modyfikowanym Merlinie, to wszystko było testowane na oficjalnym sofcie od Asusa.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

Sprawdź jeszcze :

Tutaj nie będzie tego problemu, ale jeżeli nie używasz OFW/Merlin z konkretnego powodu (np ddns asusa lub aicloud) to warto. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Jufo
2 minuty temu, house napisał:

Sprawdź jeszcze :

Tutaj nie będzie tego problemu, ale jeżeli nie używasz OFW/Merlin z konkretnego powodu (np ddns asusa lub aicloud) to warto. 

A coś się zadziało w kwestii DD-WRT, jestem wielkim fanem tego softu, czy uruchomiono obsługę modemów ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

szczerze - nie sądzę. Widzę, że @shibby wziął sobie do serca obsługę modemów i mocno popracował nad nią przez ostatnie wydania. Nie używam żadnego modemu, więc nie śledzę tematu ale widzę, że dużo osób jest zadowolonych z 3g/lte na tomato. ddwrt do tej pory nie poradziło sobie z CTF, które w tomato zostało zaimplementowane (z problemami ale jednak). 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Jufo

Póki co na najnowszym Merlinie działa prawidłowo, pytanie czy to normalne że sprzęt się tak grzeje ?:

Legend: 2.4 GHz - 5 GHz - CPU
Current Temperatures: 48 °C - 50 °C - 67 °C

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
house

tak normalne, będzie trochę więcej. mój ac87u :

2.4 GHz: 45°C  -  5 GHz: 67°C  -  CPU: 83°C

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Jufo

Panowie od Asusa coś musieli na knocić, wróciłem do najnowszego oficjalnego firmware i restarty są, wgrałem Merlina najnowszego defakto bazuje na nowym gui graficznym (bo to chyba w nim jest bug) i działa bez zająknięcia, mimo że go pomęczyłem, zero restartów :)

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
grz3si3k
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, aby wyświetlać zawartość pola kod.

właśnie przeglądałem sobie hosty i nadal w logu nic nie ma ..:D 

czy po upgradzie zrestartowałeś ruter z "palca"?

Edytowane przez grz3si3k

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Jufo

Tak, wiele razy :). To wygląda na bug, który wyłazi w "specyficznych przypadkach", generalnie przetestowałem Tomato, oryginalny software oraz wersję Merlin. Co do Tomato, działa, ale transfery przy downloadzie żałosne (transfery rzędu 3MB, chyba że przestawienie w routerze na 4G/LTE nie wystarcza?). Najlepszy performance odczuwalny na Merlinie, nie zawiesza się interfejs www, lekko lepsze transfery niż na oryginalnym.

Edytowane przez Jufo
  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • grzegorz
      Przez grzegorz
      Zainstalowałem dwa pakiety : Active Backup for Business i Active Backup for G Suite każdy w innym folderze współdzielonym.
      I widzę, że w sumie mogłyby być w tym samym folderze na NAS, bo każdy ma jeszcze swój podfolder.
      Nie znalazłem opcji jak przenieść te dane w inne miejsce, albo jak zmienić miejsce przechowywania.
       
      Ktos wie? 
    • pepe96
      Przez pepe96
      Witam
      Zmieniłem serwer na Ds218+ z 713
      Mam na nim zainstalowaną stronę www. Na starym było widać stronę na zewnątrz i wewnątrz sieci.
      Po zmianie serwera zmienił się ip. więc zmieniłem na ruterze porty przekierowań i na domenie (home.pl) również zmieniłem. i działa jedynie w sieci wewnętrznej ale na zewnątrz już nie.
      Proszę o pomysł co mogę jeszcze zrobić bo wlane pomysły i instrukcje synology wyczerpały te pomysły.
    • muzykcb
      Przez muzykcb
      Cześć.
      Dajcie znać czy tylko u mnie od dobrego tygodnia zarówno na najnowszym sofcie Merlina jak i najnowszym od ASUS-a nie działa narzędzie Download Master
      posiadam: RT-AC68U ale sądzę że w innych może być podobnie.
       
       

openitforum.pl

Forum poświęcone przesyłaniu i przechowywaniu danych w małej sieci. Prezentujemy testy urządzeń oraz pomagamy w ich obsłudze i konfiguracji.

Obserwuj nas:

×

Powiadomienie o plikach cookie

Używamy plików cookie do celów związanych z reklamami, mediami społecznościowymi i statystykami. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Wszystkie wymagane w tej kwestii informacje zawierają: Polityka prywatności, Regulamin oraz Warunki użytkowania.